Přejít na obsah

Seiko Samurai SRPD23K1 - mod?


Atewa

Doporučené příspěvky

Ahoj Všem,

mám na Vás dotaz vyplývající ze zkušeností Vás členů. Kamarád mě obstaral předběžnou rezervaci na nové Seiko Samurai, limitku: https://www.hodinky-koscom.cz/cz/seiko-samurai-save-the-ocean-srpd23k1, a dotaz zní:  jak se tváříte na modifikace takových to limitek? Modifikací primárně myslím 2 věci:
1. výměnu Hardlexu za safírové sklo

2. výměnu lunety za keramickou (četl jsem že ta origo se lehce škrábne)

 

Zajímá mě, zda tyto úpravy nějakým způsobem devalvují původní hodnotu předmětných hodinek. Kromě menší tlakovky mě nic nenapadá. Spíš mě napadají přínosy, jako kdybych je za pár let chtěl prodat, tak originální díly budou v zachovalém stavu. Nosil bych je na kaučuku, takže i tah by zůstal zachovalý. Nekupoval bych je jako investici, jako spíše hodinky, co mě nadchly, avšak v budoucnu může přijít čas, kdy půjdou pryč, tak mám takový předběžný dotaz.

Díky všem za reakce a názory.

Kuba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je tento model limitka ? Pokud ano, nedopadne jako turtle STO.  Pokud nejde o nějakou edici jako Zimbe tak s cenou to nic zásadního neuděla, budou jako  tuctové hodinky. Tvoje modifikace bude milí bonus při prodeji ale asi nic extra - Sklo se dá koupit a luneta možna taky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Otázka opravdu zní, jak moc "limitka" to je - tuhle jsem fakt nestudoval. Čím méně kusů v limitce, tím větší pravděpodobnost, že modifikací ty hodinky devalvuješ. Já mám obecně tyhle modifikace u Seiko rád, baví mě, a jednu dvě do roka podstoupím. Každopádně u limitky bych byl opatrný. Kdybys je dával do původního stavu, budou mít za sebou dva zákroky a oba budeš muset dokládat. Navíc jsou to další náklady. Ekonomicky to podle mého smysl nedává, takže pokud to chceš udělat pro zábavu, směle do toho. Jinak zbytečné...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...