Přejít na obsah

Planet Ocean Ultra Deep Profes


Snow

Doporučené příspěvky

Predimenzovanie by samo o sebe asi nevadilo, ludia maju radi dokonale veci ktore nepotrebuju, ale "Vyrobili sme hodinky co mozu do Marianskej priekopy a daju sa v pohode nosit!" by znelo za mna o poznanie lepsie nez "Vyrobili sme hodinky co sice mozu do Marianskej priekopy, ale nosit sa moc nedaju bo su proste obrovske!"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tyhle bestie se tu řešily ve statutech a diskuze samozřejmě upadla v zapomnění. Hodím sem screenshot, ať naše ultra hluboký postřehy nezapadnou :D

 

post-30813-0-30560700-1562249431_thumb.png

 

Heliový ventil opravdu nemají. Proč taky? Eliminovali jednu díru v pouzdru. Odolnost vůči případnému přetlaku v hodinkách asi nebude problém, to Omega umí - viz Proplof.

Jenom teda pro upřesnění - vintage Ploprofy s monoblok pouzdrem heliák opravdu neměly, všechny nový generace Ploprofů 1200 se šroubovacím dýnkem už ho maj (naproti oranžovýmu čudlu na pozici 4).

 

---------------

 

No a k hodinkám samotným: jasně, že nejsou na normální nošení, ale jako marketing je to paráda. Hlubiny vesmíru má Omega posichrovaný už dlouho, tak teď ještě hlubiny oceánů. Překvapilo mne, že pro tenhle projekt si v Bienne vybrali řadu Planet Ocean, čekal bych, že budou vycházet spíš z kultovních Ploprofů. Ale ono to má zřejmě svou logiku - odolná cihla na ruce by překvapila míň než sice ultra vysoký, ale z ánfasu stále ještě vcelku decentní PO s twisted lugs... a na rozdíl od SMP, Seamasterů 300, Ploprofů nebo Moonů chyběl řadě Planet Ocean nějaký dobrý vlastní příběh. Bonda nepočítám, ten nosil všechno možný :) Zajímavý je taky to řešení nožek, resp. bezstěžejkový upevnění strapu.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rekordni prodeje asi neplanuji, vyrobili 3 kusy. Vsechny byly umisteny pri expedici vne batyskafu, takze potreba helioveho ventilu je nula, zbytecna komplikace.

Je treba vedet, k cemu He ventil slouzi, nikterak nesouvisi s odolnosti vuci venkovnimu tlaku.

He ventil je feature spojena se saturacnim potapenim, nutno priznat, ze puvodni ploprof bez He ventilu byla slepa vetev a Rolex je v tomto svym He ventilem prejel na poli komercniho potapeni.

Toto vnimam jako ciry marketing, pisou ze pouzite technologie pri vyvoji budou pouzity u novych modelu, good.

Perlicka na zaver: i puvodni ploprof mely byt z titanu, ale existuje jen prototyp. V te dobe problematicke opracovani slitiny by vystrelilo cenu do kosmickych vysin...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná už se to někde řešilo, ale co je vlastně důvodem, že hodinky nedají nějakou hloubku? Pamatuju si, že jsem kdysi viděl video, jak testují 1000m Seiko Tuna přilepený na ponorku a quartz se zastavily až po třech kilometrech a automaty po čtyřech, ale prostě se zastavila ručička a pak už jen claim, že oboje daly přes 3k a konec videa, tak mi to od té doby vrtá hlavou :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...