Přejít na obsah

AP Royal Oak - spolehlivost


Pjurcik

Doporučené příspěvky

Zdravim,

Mohu pozadat majitele Royal Oak o to, jakou maji zkusenost se spolehlivosti a celkovou spokojenost? Na zahranicnich forech to pro AP nevychazi zrovna nejlepe - poruchovost, nepresnost, velmi nachylne na poskrabani, atd.

Uvazuji o nich na bezne noseni, nic do trezoru nebo na svatky, ale po skalach je tahat take neplanuju

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám je teprve pár měsíců, ale zatím maximální spokojenost, nosí se opravdu perfektně. Nový strojek je neskutečná nádhera a celkové zpracování je dokonalé, jak je u AP zvykem. Nenosím je každý den, ale zatím nemám jedinou vlásečnici a nepřipadá mi, že by byly až takový ? scratch magnet?, jak se o nich říká. Preferuji ROO, ale do kanceláře jsou RO asi lepší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Andrew: Bodejť by 2121 nebyl spolehlivý, vždyť je to JLC a má víc než 50 let od premiéry!

 

 

@Pjurčik: I kdyby Ti odpověděli všichni, kdo zde na fóru mají osobní zkušenost s AP, bude to statisticky zcela nevýznamné. - Jediný, kdo má přehled, je AP - ani zavedení dealeři (butik v Pařížské) nemusí být plně v obrazu. Pokud se ale u AP problémy vyskytnou, jsem přesvědčený, že odstranění dotáhnou do konce.

 

Pro zajímavost, všechna data, celá servisní historie každého strojku je v evidenci, dělá to na mne dojem, že kontrola kvality disponuje maximem možných informací, takže pokud se vyskytnou systematické problémy, jsou na výhodné startovní čáře, aby je vyřešili. Zkrátka stejný přístup jako u moderního auta. (Když jsem na jaře předával svůj kousek v Ženevě v butiku do servisu, hodinář do systému zadal výr. číslo a hned viděl, kdy jsem hodinky koupil, kdy byly v záruce v opravě a co s nimi tehdy (v jiném servisním středisku) dělali, kdy potvrdili prodloužení záruky...)

 

- Druhá věc je, že konstrukce 3120 (předpokládám, že i nové generace cal. 4302) je zajímavá z teoretického hlediska (malý krouticí moment dodávaný perem), ale v praxi o to víc závislá na kvalitě a perfektním provedení každé součástky, na kvalitě sestavení, na optimálním mazání. Asi není divu, že je tam víc prostoru pro chybku... což si pak člověk občas přečte od dotyčného nešťastného majitele někde na fóru.

 

Zde jeden starší odkaz: https://www.watchtime.com/featured/concept-caliber/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Strojek 3120 je dneska naprosto spolehlivý a vyladěný, dělal jsem si osobní statistiku a z posledních cca 100 servisů za dobu řádově pár let byly asi dvoje hodinky se strojem 3120 které šli nepřesně vlivem přetaženého servisního intervalu a opakovaně jeden omlácený předcházející se Diver, který se vždycky vrátí omlácenější než před tím. Sám mám s moji 154kou velice dobré zkušenosti a to hodinky nosím jako správný ambasador denně a až na Casiové výjimky vždycky všude. Problémy prý byly na začátku po uvedení, což si ze začátku kolem roku 2011 pamatuju, že se ten stroj opravoval celkem často. Stroj 2120 v Jumbu? Za celou dobu pamatuju jedno Jumbo v záruce co šlo napřed, jinak snad žádný další problém nebo že by někomu hodinky nešly. 3126/3840 měly nějaký problém před rokem kolem léta a to výhradně v Offshoru 44, nevíme proč - vyřešeno, od té doby problémy neevidujeme, v 42 mm Offshoru dlouhodobě už delší dobu taky bez problémů, dříve sem tam něco. Komplikace dlouhodobě bez problému. Integrovaný chronograf 2385 v Royal Oaku je pak držák všech držáků. Novinky zatím nehodnotíme, zatím všechny kusy v oběhu bez problémů. Většina servisů vzniká tím, že ty hodinky lidi nedávají na servis a za pět let to prostě už nejde tak dobře nebo že s tím někde jebnou, takže servisovat a mazat pravidelně dle užití a zejména se k hodinkám chovat přiměřeně a není čeho se bát - dnes jsou navíc naše hodinky kryté pětiletou zárukou, což je hodně dlouhá doba na pořádné zajetí a budoucí bezproblémovost. AP se jinak k servisu staví velice ochotně a zatím jsme vždy jakoukoliv situaci zdařile zvládli ke spokojenosti zákazníka. Dle vyjádření našeho dvorního hodináře je 3120ka dlouhodobě kvalitní jistota a nevydírá se.

 

Hodnotit náchylnost k poškrábání je nesmysl, záleží jak a kam to nosíte a co s tím děláte. Je to ocel jako každá jiná a nemám pocit že by se mi hodinky škrábaly víc než jakékoliv jiné ocelové hodinky, které jsem měl. Naopak na těch brusech většina vlásenek není při běžným pohledu vůbec patrná, narozdíl od převážně leštěných kousků střední třídy.

 

sery.vlk - nejsme dealeři, byť nás v tuto chvíli ještě provozuje LBM, jsme oficiálním butikem se vším všudy.

Upraveno uživatelem JamesLurk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...