Přejít na obsah

Ideální velikost


MíraMíra

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 79
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Moje žena má taky úzký zápěstí, však si jí viděl s nosí 41 mm Colty a vypadá to podle mě taky moc dobře. Pak má Junghans Max Bill s manuálním nátahem 39 mm a taky bezva. No a Omegy Speedmaster 38 mm úplně v poho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mne sa oversized hodinky na zenach pacia. Na muzoch je to fuj-fuj ale na zenskej ruke mi to pride cool. Znama nosi IWC Pilot Chrono, tusim 43 a vyzera to na nej super. Priatelka si niekedy vezme moje 41 Black Bay akurat jej vadi vaha. Podla toho co som tak odsledoval tak mi 40 pride ok aj pre utlejsie damy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak píše kolega, mně taky na ženských vůbec neva větší hodinky, ale na chlapech, když vidím ty absurdně obrovský budíky, tak mě to občas až úplně bolí. :D

Moje nosí menší skrz pohodlí, ale onehdá taky něco říkala, že by asi chtěla další hodinky a tentokrát prej s tmavým cifrem a větší. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uz se to probiralo stokrat... zalezi samozrejme i na vaze, tvaru pouzdra, druhu tahu, tvaru ruky, stavu konta, fazi chronobundu, nazoru manzelky, nazoru milenky, telesne konstituci chmagora, konstelaci Země, Mesice a Alfa Centauri.. :) ..a obdobnych faktorech..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele podle fotek, všechno cos měl na ruce, tak Ti fakt sedí. Podle mě to je hlavně o pocitu. Ale roli bude hrát i tvar pouzdra, kdysi jsem měl na ruce Fliegry od Steinhartu 44 mm a neseděly vůbec. Jiný 44 mm naprosto vklidu a pohodě. Ale osobně bych to viděl mezi 39 až 43... oblekovky radši menší, sportovnější a volnočasové větší :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

aha, s tmavým cifrem a větší :)

 

Píšeš, že má úzké zápěstí, ale aby na její ruce ty třícentimetrové vypadaly tak "mohutně" jako tvoje hodinky na té tvojí, tak by musela mít zápěstí dítěte. Jednoduše je zvyklá na jiný poměr mezi průměrem pouzdra a tou volnou částí zápěstí, tak asi proto jí ty tvoje hodinky připadají velké. Na klasických dámských hodinkách je toho zápěstí k vidění zkrátka víc, protože poměrově jsou dámské hodinky menší než pánské. (Plus ještě tloušťka těch tvých hodinek, ta je ještě "zvětšuje", takže proto jí to tak připadá.)

 

Na druhou stranu pokud chce větší hodinky, tak to asi znamená, že se možná poučila z těch tvých. 

 

Jinak si myslím, že ty fotky takhle zblízka nemusí být úplně realistické. Hodinky pak vypadají větší, než ve skutečnosti jsou. Možná by bylo lepší, kdyby ses vyfotil ze vzdálenosti 2-3 metry od zrcadla. A taky si všimni, že když rukou trochu pootočíš, tak je to zápěstí širší a hodinky zase vypadají jinak.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tímhle se peru léta letoucí. Abych ti odpověděl podle těch dvou kritérií, jak chceš, tak bych byl za variantu, aby tah - řemínek byl alespoň na horní části ruky po obou stranách hodinek trochu vidět, myslím si, že to vypadá líp.

Potom pokud jde o velikost hodinek pro ženy - většina žen, které jsou trendy a nosí pro ně "hezké" hodinky na tahu (záměrně píšu hezké, poněvadž většina je Gues, DKNY apod., neřeší značku), tak nosí hodinky poměrně velké a za sebe musím říct, že se mi to líbí a někdy si říkám, že je to neštve, že jsou třeba i poměrně těžké, což mě dneska u hodinek štve. Dvě kolegyně, co tyhle hodinky mají, jsou štíhlé, útlé zápěstí, tak jsem se jich  jednou ptal na názor, co říkají na velikost mých hodinek - 42 mm na 18 a něco ruce a obě mi nezávisle na sobě odpověděly, že na mojí ruce jsou velké, což mne rozlítilo  :angry: . Říkal jsem si, vy si nosíte hodinky jak hrom a to je v pohodě a já mám na svou ruku velké .... A ještě pro doplnění zase opravdu velké hodinky u chlapů, kdy jdou nožky hodně přes ruku, se mi taky nelíbí.

Ale jak tu už bylo řečeno, je to o osobním pocitu každého z nás, pokud budu mluvit za sebe jsa snadno ovlivnitelný díky mému despotickému otci a pak mojí obdobně nadané manželce, tak se tím zbytečně zaobírám a i dám na názory druhých - což je v případě hodinek chyba...

Jedna věc je taky trend, v několika prodejnách od Altmana v Plzni počínaje, přes prodejny v Praze a Tovysem v Jihlavě konče, na mou ruku prodavačky doporučovaly velikost minimálně 42 mm - v tom se shodují, neboť to je dnes trend. Ano, větší hodinky vypadají na ruce dobře, jsou výraznější, což je i žádoucí a hmotnost je podle prodejců o pocitu, to se podá. Další faktor je věk a s ním i pohodlnost při nošení čehokoliv - v mém věku nerad nosím těžké bundy, boty, nerad nosím svetry, s.erou mi i ty brejle na nose a to je nosím už asi 10 let. Takže na závěr na mou ruku hodinky dneska ideál 38 - 40 mm a do 140 g hmotnosti.

Začalo pršet, bouří a před barákem nějakému kokosovi porád naskakuje u auta alarm a ruší mě to u psaní  :axehead: .

Upraveno uživatelem milomac
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně vyhovují hodinky do 39 mm a do 10 mm tloušťky ideálně na řemenu nebo málo masivním tahu. Větší kousek zkousnu pokud by byl k velikosti důvod. Jako třeba extra magnetická odolnost nebo vodotěsnost nebo bych byl profi potápěč.

 

A taky jsem vypozoroval že menší hodinky vypadaj paradoxně mužněji. Veliký hodinky přes celý zápěstí vypadají jako by si dítě vzalo tátovy. Někdy je to až legrační. V zimě mám rád kyž se to schová pod svetr a v létě když se to nemrcasí a neobtěžuje.

Vše co kdy u mne bylo (zas tak moc toho nebylo) během víc než 10ti let šlo z domu pokud to bylo větší než 39 mm.

 

Jediné co se chystám pořídit a nebude mi vadit trocha plastu navíc jsou bějaký menší g-shocky (který jsou ale vlastně taky veliký) který jsou ale lehký a tak celkově jiný.

 

Jinak z úvodních fotek vlákna za mne nejlíp sedí ty moony.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za názory. Je pro mě zajímavý znát další pohledy na věc a cesty, který k nim vedly. Baví mě, jak na to má každej nějakej svůj "vzorec". :D

Samozřejmě je to nakonec vždycky o osobním pocitu, ale vzhledem k tomu, že jsme tady všichni stejně "nemocní", tak mě právě zajímalo, jakej názor bude převládat a jak moc se třeba budem rozcházet.

Jinak i mně vždycky na všech prodejnách směřujou k větším kouskům. Přijde mi, že to mají snad nastavený tak, že co není už fakt moc velký, je vždycky lepší, než varianta menší. Taky zajímavý.

Mně osobně je sympatický, když se člověk nesnaží mít na ruce co největší budík, kterej ještě snese. Bohužel mám ale menší zápěstí a spousta hodinek, který mě berou, jsou pro mě s velikostí kapku na hraně a tak tak často dopadnu sám. :D

Když si ale procházím vlákna, co kdo má na ruce, tak vidím, že v tom nejsem zdaleka sám. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A čo máme vravieť my s ešte menším zápästím (cca. 16,5cm) hmmm? 

 

Ja prakticky nemôžem nosiť nič väčšie ako 42mm a aj tých 42m je na hrane, takže záleží od tvaru puzdra ako mi sadnú. Ale zasa na druhú stranu, zopár ľudí mi písalo, že mi závidia tak malé zápästie, lebo väčšina vintage hodiniek je do 38mm  :lol:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som opacny extrem. Moje zapästie je 21,5-22cm, vyssia hodnota rozhodne plati pocas leta.

V cerstvej pamäti mam nas posledny zraz, kedy si velku väcsinu hodiniek na tahu nedokazem ani len vyskusat. Nie ze zapnut sponu, ale v niektorych pripadoch hodinky ani len nedokazem nasadit na ruku, kedze mi dlan neprejde cez tah skrateny napr. na 17cm ruku.

Ked si chalani zase chceli skusit Sinn U1 na gume, taktiez nemohli, pretoze im bezostysne padali dole z ruky. Podobne, pri Sinn 144 original kozeny remen je pre mna nepouzitelny, kedze leeedva ho zapnem na poslednu dierku, a to ma este spona tak tlaci, ze max. na niekolko minut kvoli fotke do predaja :-)

 

Ako uliate mi zase sedia GS divery, MM300, MM600, cize vsetko s rozmerom okolo 44-45mm. Pri MM600 mi ale uz zacala vadit vyska hodiniek...no proste, co vam poviem.

41mm, bez lunety, to este ide z mojho pohladu, jakstaks. To ale uz na mna pokukuje manzelka, ze co za malicke hodinky mam na ruke a cielene ma zneistuje, ci to myslim vazne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem vzpomněl na jednoho našeho prodejce, který má u hodinek uvedeny podrobné údaje včetně zařazení podle velikosti pouzdra a hmotnosti - myslím, že hodinky zařazené jako velké má od průměru pouzdra 42 mm a hmotnosti od 160 g. Na druhou stranu např. zrovna Eterna má označené jako lady modely některé 36 mm a některé 38 mm, což je to, jak jsem psal před tím - pokud ženy nosí s oblibou tyhle velikosti, třeba i moje Seika SARB 035 jsem už viděl u dívky na ruce, tak potom jsou pro nás (velikost L) dobře nositelné i 42 mm ! (až nebude tak horko, ponosím i Eterny na tahu  :lol2: ).

Ale jak už jsme tu psali, pokud nosí žena normálního vzrůstu "větší" hodinky, vypadá to pořád lépe, než když žena většího vzrůstu (nechtěl jsem napsat jako medvědice) nosí pětník na řetízku a když se jí zeptáš, kolik je hodin, chvíli jí to dá, než zaměří a odečte... (osobní zkušenost z mého okolí).

Myslím, že fakt je to hlavně o pohodlnosti nošení a osobním pocitu (nedat na druhé  :) ).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejlepší by bylo (co se týká ženkých hodinek), kdyby se začaly víc vyrábět middle-size hodinky. Middle-size myslím tak 35-37 mm. To je strašně zanedbaný segment. 

Upraveno uživatelem KatkaB
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejlepší by bylo (co se týká ženkých hodinek), kdyby se začaly víc vyrábět middle-size hodinky. Middle-size myslím tak 35-37 mm. To je strašně zanedbaný segment. 

 

Celkovo je trh do 40mm riadne zanedbaný. 42-45mm hodiniek nájdeš za vagón, ale pod 40mm je to už fuška. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mám ruku 19-20 , měřím asi 190 a vážím skoro metrák. Začínal jsem na 44 a 47 pilotkách a přišlo mi to tehdy ok.

 

Ale poslední roky mě baví menší a hlavne lehčí hodinky, těžší mi tak nějak vadí. Takže od Traktoru 34 přes Prim sport 2 což je myslím 36 neno tak nějak, přes podobně malé Seiko Actus, přes asi nejoblíbenější Expy 39, pak 40 mm GMT a plechové Suby, až po SKX 009 a Moony , což je tak maximum velikostně a váhově co ještě dám. No i keramický Suby ještě zvládnu :)

 

Cokoli většího a těžšího už bych nenosil a to mě třeba Pamy nebo Steelfishe bavily kdysi moc.

Upraveno uživatelem Ondrej71
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...