Přejít na obsah

Ideální velikost


MíraMíra

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 79
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tak v nové práci dva borci z hodinkama asi z Alíku,jeden prduch a druhý tak 50. Cikány a mládež...tak nějak to beru,ale starý wolové ??!!! :lol2:

Foto z netu pro představu. Nemají sportovní časy.

post-8590-0-59495400-1565450879_thumb.jpg

Upraveno uživatelem vraby
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pre niekoho mozno zaujimave porovnanie... mojich 180 cm zapastie a dve Omegy AT. Akurat jedny su 38 a druhe 41. Myslim ze by som unosil oboje ale fakt je ze mi nesadli ani jedny... 38 boli v reale moc male a 41 moc velke. Nemyslim vsak ze to bolo priemerom. Myslim ze 38 mi prisli male kvoli kratkemu L to L a 41 sa zase zdali vacsie kvoli omegackemu tvaru noziciek.

 

post-67260-0-79711600-1565461825_thumb.jpeg

 

 

 

post-67260-0-87866600-1565461838_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli máš zápěstí 17.5, tak i SKX009 může být pořádný talíř, ani ne kvůli l2l, ale kvůli typu hodinek. Potápky jsou prostě větší.

Občas ani nejde o velikost zápěstí, jako spíše jakou máš postavu a styl oblékání. Jsem hubený, takže spíše preferuji elegantní časoměry s průměrem okolo 40mm. Nebojím se pouštět i do menších rozměrů, jako např. op 39, dj 36.. Nakonec nesmí chybět chemie, protože to je asi ta nejdůležitější věc :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Někde jsem četl takovou metodiku na velikost hodinek co lze nosit, v rámci jakéhosi průzkumu jim vyšlo že ideální koeficient je 2,3. tedy obvod zápěstí vynásobit 2,3. U ženských se to nepočítá, těm sluší i malinký i velký (hodinky). 80% lidí to vyšlo v rámci průzkumu. (mne tedy taky) ostatní se pohybují +- 3mm. tedy zápěstí 19cm X 2,3 = 43,7 mm. ale je to jen průzkum. :clap:

Upraveno uživatelem ferrycz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tých koeficientov a prepočtov je hneď niekoľko, ale všetky majú niečo spoločné. Sú len orientačné. Ale aspoň človek vie, v ktorých vodách sa má pohybovať. Pri prvých hodinkách som našiel prepočet: obvod zápästia / 4, čo v mojom prípade vychádza na 41,25mm. Po odskúšaní zopár modelov by som tento prepočet označil pre mňa ako maximálny priemer hodiniek, ktorý môžem nosiť. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ideální velikost je samozřejmě vypočtena největším, speciálně zkonstruovaným počítačem, a je to "42". Stopaři vědí.

 

Mne trápí něco jiného - ne pokaždé ideální délka kovových tahů. Standardy se dělají 175 mm, celkový obvod včetně ideálních hodinek cca 210 mm.

A mně sedí 220 mm u kvarcek (plošší dýnko) a 225 mm u automatů. To málokdy vyjde. Oblelovky od Growany (všechny dílky a poslední dírka) sedí pohodlně. K ostatním musím kupovat a montovat 15mm prodlužovací dílec (Frýdl-služby ;o) nebo dávat jiný pásek, tzn. náklad navíc a ani design nemusí sednout.

 

A to se šťastlivcům se štíhlejším zápěstím válejí články doma, na každý sháněný článek je určitě několik desítek takových článků nevyužitých.

Takhle digitální článkobanka, kde by se články daly virtuálně uložit a pak v případě potřeby objednat, to je můj sen. Taková stovka za kus by byla myslím spravedlivá cena a tolik radosti ;o)

 

Tož tak, zdar

Upraveno uživatelem Datel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...