Přejít na obsah

Orient Bambino modifikace


Doporučené příspěvky

Vždycky jsem cítil nostalgii po hodinkám ze zápěstí našich dědů a tatínků, všechny ty Primky, Pobědy, Ruhly, Gl. Spezimatic...A zvlášť po modelech s malou sekundovkou, ocelovým pouzdrem v kontrastu se zlacenými indexy a ručkami. Spoustu takových Omeg, Girard-Perregaux, Tudorů, Rolexů a koneckonců i Primek člověk najde v nabídce vintage z padesátek, šedesátek. Chtěl jsem ale něco takového v dnešní technologii a materiálech a hlavně velikosti. Vždycky se mi líbil Longines Heritage Flagship, lákalo mě, když tuhle bikolor variantu ne náhodou nabídly třeba Glashutte Senator 60s, protože je prostě dobově autentická. Ale dávat zrovna do takové úchylky takové prachy...

 

Když se objevil Orient Bambino Small Seconds, moc jsem je chtěl, ale nejvíc mě štvalo, že je nenabídly jako předchozí verze v modré, Do těch bych šel hned, třeba to ještě přijde. Na všech ostatních snad kromě černých mi něco vadilo či chybělo. A když jsem po dlouhém brouzdání zjistil, že jde jak bílou variantu v oceli, tak i variantu se zlacením růžovým zlatem koupit i za cca 3,5 tis. Kč, mávl jsem rukou a objednal obě tyto Bambina, od prověřeného šiče z Vietnamu jsem si nechal poslat pravej aligátiří řemínek za sedm stovek, z Aliexpressu za pár korun velmi slušnej "deployment clasp". Známýmu hodináři jsem dal přehodit pajšl těch dvou Bambin a vysněný dědečkovský bicolory byly tu.  

 

Ještě si k tomu na občasnou výměnu seženu vhodnej mesh, aby to retro bylo ve všech podobách. A možná i vyměním crystal za safír, kterej jde objednat z Ameriky a je přímo na Bambina.

 

Co Vy na to? 

post-50857-0-00078500-1564500496_thumb.jpg

post-50857-0-72469400-1564500505_thumb.jpg

post-50857-0-35547400-1564500533_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...