Přejít na obsah

Garmin Fenix - výměna řemínku


zbuddy

Doporučené příspěvky

Manželka si koupila Garmin Fenix 5S Sapphir Plus Rose Gold. Na pěkno jsem jí sehnal neoriginál rose gold mesh z eBaye. V popisu je sice napsáno, že to je pro 5S Plus (20 mm), ale dle mne to nepůjde nasadit, čemuž manželka nevěří a byla naštvaná, když jsem jí to několikrát opakoval. Navíc je z Brna, takže to hovoří za vše ;-) 

 

V sáčku jsou totiž klasické stěžejky s tenkými osičkami na pérko (sice na jedné straně je taková ta páčka na snadné stlačení), ale originál stěžejky jsou na šrouby. Borec na Garminu přes  řekl, že to je na "torky", manželka se ho furt ptala, co to je a kde to sežene, takže jsem se naudržel a něco jsem vykřikoval :frusty:, mj. jaké číslo torxu to je. Ona si furt myslí, že tam ty stěžejky budou držet a jinak, než rozmontováním jí to neukážu. Ten mesh je totiž "samozřejmě/ dimenzován na tenké stěžejky, takže i když vyšroubuju ty originální, tak na ní ten mesh nenasadím.

 

1) nevíte náhodou někdo velikost toho klíče, respektive jestli to není ten "bezpečnostní" torx s čudlíkem? 

2) nemá někdo náhodou řešení? Kromě výměny manželky? 

 

Samozřejmě nemám sebou ty hodinky ani ten mesh, jen jedno foto včera z práce, doma jsem už to ve vzteku nevyfotil.

post-16236-0-39954500-1566556099_thumb.jpg

Upraveno uživatelem zbuddy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Mám prakticky stejné hodinky (Fenix 5S v základní variantě ? s řemínkama to asi bude stejné) a řešil jsem to.

 

Jak píšete, běžné řemínky bývají na užší osičky, takže je tam nenasadíte. (Prý Fenix 6 na tom má být lépe, ale to možná ženě vzhledem k ceně neříkejte? ;) ) Takže to chce sehnat řemínek přímo na to dělaný. Ideálně QuickFit (pak není potřeba nic šroubovat; nezaměňte s QuickRelease), v horším případě řemínek  nutností šroubovat. Vzhledem k omezené nabídce QuickFitů jsem si pořídil řemínek, pro který musím rozšroubovat osičku.

 

Šroubovák je to T6. Jsou potřeba dva, každý z jedné strany. Někdy se přibalují rovnou k řemínkům, jindy je to potřeba dokoupit. Dokonce na Aliexpressu to mají levně v dvojbalení, kde píšou určení rovnou pro Garmin. Já tu měl takovou komplikaci ? v létě se mi tam prý usadil prach a pot, takže jedna osička šla těžko (s pomocí kleští) a druhá vůbec. Pomohli mi s tím v hodinářství, kde to něčím zakápli a nechali působit. Nechci strašit, ale pokud ty hodinky nejsou nové, může se to Vám stát taky?

 

Řešení:

 

a. Koupit řemínek dělaný přímo pro tento model. Například na eBay můžete hledat ?fenix 5s band?, případně pro podobné řemínky můžete přidat slovo ?milanese?. Našel jsem například https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com.au%2Fulk%2Fitm%2F254373730627 .

b. Pokusit se nějak ukutit zúžení dírek. No, výsledek může být celkem pochybný, ale teoreticky by to šlo.

c. Uprage na Fenix 6S Sapphire. Řada 6 prý má možnost použít standardní řemínky, pokud nejsou moc tlusté: https://forums.garmin.com/outdoor-recreation/outdoor-recreation/f/fenix-6-series/192161/non-quickfit-bands/935512#935512

 

Nejpraktičtější bude asi varianta A, ale v případě eBay si asi počkáte. V kamenném hodinářství mi řekli, že kompatibilní řemínky nemají. V Garminu je mají, ale cenově ne zrovna příznivé a nabídka je omezená ? tento asi mít nebudou.

Upraveno uživatelem v6ak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...