Přejít na obsah

Zakázková výroba hodinek


JoyStick

Doporučené příspěvky

Do statusu nevhodné, diskuse se rozvinula za můj horizont očekávání, zakládám vlákno, kde to asi budu nějak do budoucna (stane-li se to realitou) dokumentovat.

 

Původní status:

 

JoyStick
Tak sem asi dospěl do fáze, kdy si za 3-4 kila hodinky nebudu kupovat z katalogu, ale nechám si za tu cenovku vyrobit nějakou úchylárnu na zakázku. Po roce a půl na fóru to byl tak nějak logickej další krok. Horší je, že pak nevim kam dál, takže to musim udělat tak, aby mi to vydrželo už nafurt :D
ipb.png Dnes, 07:44 Vymazat Uzamknout
    • Diablo1st Existuje u teba niečo také ako "hodinky na furt"?? 
      Dnes, 07:54 Vymazat
    • martar Za stejný prachy to budou logicky o dost horší hodinky, pokud teda neuvažuješ jen o personifikovaným dýnku nebo cifru velkýho vyrobce. Ale nafurt ti pravděpodobně vydržej, ať už o to budeš stát nebo ne. Ale třeba překvapíš - jsem zvědav, kterou dílnu nebo výrobce ochotnýho udělat piece unique zvolíš. Tipuju, ze Elton to nebude :) 
      Dnes, 07:55 Vymazat
    • JoyStick Proč by to měly být o dost horší hodinky? 
      Dnes, 08:03 Vymazat
    • villain83 A nějaký opravdu HH tě nelákaj? 
      Dnes, 08:11 Vymazat
    • JoyStick Mám AP a PP. Víc HH to nejde. A.L&S bych neunosil, to je moc elegantní a já potřebuju aby to mělo trošku robustní mechanismus a aspoň 100M. Proto sem i vyměnil každý dressovky co sem kdy měl, protože jsem to chtěl, strašně se mi to líbilo, bylo to skvělý úžasný a já nevím co, ale prostě jsem to z toho důvodu nenosil, takže to jen leželo. A to je strašná škoda. Totéž Bovet, totéž Jacob. RM zvažuju, ale to je tak vyhajpovaný, že na to prdim, minimálně teď. A za ty peníze si myslím, že se dá... 
      Dnes, 08:20 Vymazat
    • JoyStick postavit hezkej kousek, za kterej se nebudu stydět, bude splňovat ty parametry, který chci a v přípdě (nedej bože, bouch bouch) nouze nejvyšší půjde i prodat. Možná se pletu, ale na základě těch zkušeností, co jsem nasbíral mi to nepřijde jako úplně blbej pohled. :) 
      Dnes, 08:22 Vymazat
    • shewcza Fandím Ti, minimálně za tu odvahu! 
      Dnes, 08:32 Vymazat
    • misoo Neviem preco sa vsetci zenu za tym mytom ze hodinky nafurt... je neustaly kolobeh, nove, dalsie, zmena... nebranme sa tomu ;) 
      Dnes, 08:42 Vymazat
    • martar Myslel jsem to tak, že technicky bude za stejný penize úroveň zakázkovejch hodinek na mnohem nizši úrovni oproti kvalitní masovce, protože značná část ceny půjde na ruční práci, připravky a ideovej i technickej projekt. Znovu řikám, bavím se o piece unique stavěným od podlahy. 
      Dnes, 08:46 Vymazat
    • martar No a pokud využiješ pouzdro a stroj stávajícího modelu a budeš si hrát jen s ručkama, cifrem a dýnkem, je to samozřejmě něco jinýho, ale upřimně - technicky to bude ok, ale jinak jenom tuning, kterej má kdejakej zlatej mládežnik a mladeznice. Neber to tak, že ti beru vitr z plachet, to vůbec, je to fakt challenge a držím palce. 
      Dnes, 08:49 Vymazat
    • Frantik Zadny hodinky te uplne nenaplnej a uz vubec ne nejake "na miru vyrobene" :-) 
      Dnes, 08:53 Vymazat
    • villain83 Já si naopak myslím, že takovej zakázkovej kus bude v budoucnu prodejnej jen velmi těžko. Ale třeba se pletu. No, nudis se, jako spousta lidí tady. Nedávno jsem měl na chvilku v ruce Gerald Genta retrograde, překrásný hodinky. A HH není zdaleka jenom Patek, nebo AP, ale to víme... 
      Dnes, 08:55 Vymazat
    • martar No HH s WR100 fakt moc neni, to ma JoyStick pravdu. Ja bych zkusil hodit rec treba s clenem MKR, ktery si nechal od Seryna stavet na zakazku, a zeptal se ho, co to obnasi. Osobne si myslim, ze aby byl clovek zvykly na AP a PP uspokojen hodinkama na zakazku, budou stat od tri mega vys. Za 400k to bude neco v kvalite Armand Nicolet (ten mimochodem podobne akce driv nabizel). 
      Dnes, 09:05 Vymazat
    • Vortex-Tempus Podla mna je na furt len hepatitida typu C :) Ako logiku to pre mna ma. Byt v tej lige tak by som asi sam uvazoval podobne. Skor by som si vedel predstavit hight end mod existujuceho sport modelu.Bespoke hodinky ktore som videl boli vsetko vylucne delikatne oblekovky/vreckace a celkom si neviem predstavit aKO niekto navrhne one-off sport hodinky bez toho aby to nebola kopia.Urcite drzim palce? znie to ako cool projekt... 
      Dnes, 09:15 Vymazat
    • JoyStick villain: Tak nedělám to za účelem prodeje, ale pohybuju se v kruzích, kde sběratelé tohle uměj ocenit, takže pokud to vymyslíme dobře, bude to fakt podle mě zajímavý i prodejně, bude-li někdy potřeba. Samozřejmě to je ta poslední co v tuhle chvíli řeším. Bespoke Daytonas dobrý, ale myslim že bespoke G&F lepčí :) 
      Dnes, 10:07 Vymazat
    • Kid_A Pokud si dosel az sem, tak zacni kupovat hodinky od independent watchmakers. Akrivia, DeBethune, a mraky dalsich 
      Dnes, 10:17 Vymazat
    • Kid_A To bude whole new experience 
      Dnes, 10:17 Vymazat
    • snake Myslel jsem,že vymejslim...ale vždycky když přijdu sem-tak pohoda :) 
      Dnes, 10:40 Vymazat
    • M.K. Tohle by možná zasloužilo samostatný vlákno. Ty úvahy, názory a směr, kterým to půjde, mě naplňují zvědavostí :-) 
      Dnes, 11:11 Vymazat
    • digiMonster fúú je to tak troška odvaha nechať si navrhnúť hodinky nebude to lacné a aby ten človek bol spokojný s výsledkom..každopádne budeš mať na ruke niečo originálne a jedinečne :) 
      Dnes, 11:36 Vymazat
    • martar Tak G&F je jinde než Armand, o tom žádná. Jen si neumím představit, že by byli schopni vyrobit nový pouzdro s WR100 na zakázku tak, aby celý hoďky byly za 400k. Pouzdra co vyrábějí pro hodinky B&R nebo Chanel asi nebudou na podobný projekty k dispozici. Každopádně začínám být zvědavej. Nicméně zůstává problém s brandem - když bude na cifru G&F Châtelain, bude to podobně zvučný jako hodinky Piquerez, Charles von Büren nebo třeba z jinýho soudku Nivrel. Prostě značka s pověstí subd... 
      Dnes, 11:50 Vymazat
    • martar ...subdodavatele. 
      Dnes, 11:51 Vymazat
    • Tikal Stejně ti nevydrží, znáš se...

      Dnes, 12:17 Vymazat
    • Radek124 Sorry, ale "Hodinky nafurt" jsou stejná chiméra jako "vášeň pro manželskej sex ...nafurt" :( 
      Dnes, 13:28 Vymazat

 

 

K tomu napíšu, že jsem rád za kritiku a názory, i za ty pozitivní a fandící, nicméně mi přijde, že jsem se nevyjádřil asi úplně jasně.

 

V zásadě jde o to, že velký značky nenabízí 100% toho co v hodinkách chci. A to ani za částky v řádech milionů dolarů. Paradoxně. Člověk by si řekl, že něco takovýho najde, ale vono ne.

 

Za ten cca rok a půl co se v tom intenzivně nimrám, jsem nenašel jedinej kousek, kterej by mi uspokojil všechny potřeby. (a možná sem jen blbě hledal a todle vlákno bude naprosto zbytečný, ale hledal jsem usilovně a nenašel jsem)

Takže zbývá si to nechat vyrobit a jelikož to je za A běh na dlouhou trať a za B finančně dost náročný, tak samozřejmě uvažuju v rámci kompletně od základu postavenýho kusu i o případným prodeji, nebylo-li by na chleba.

 

To neznamená, že do toho jdu primárně s tímto úmyslem, ani to neznamená, že podle toho budu řídit design výroby. Troufnu si tvrdit, že to co mám v hlavě (a má to zatim hodně hrubý rozměry) neocením jenom já, ale pár podoobných lidí se asi najde. A možná taky ne, ale zatím si myslím tohle.

 

Samozřejmě prostor pro diskusi je neomezen, čili směle do toho.

Já se budu snažit diskusi nerušit, ale jen doplňovat a v případě že se toto rozběhne, tak updatovat v nějaké rozumné míře progress projektu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 47
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Čas, day, date, month, měsíční fázi, GMT čas, day / night, automat, odolnej strojek, odolný pouzdro nekonfekčních tvarů, WR min 100M, integrovanej tah, 40-42mm, průhled, vysokej level dekorace, aspoň částečná skeletonizace. Doplňkově alarm, minute repeater a perpetual calendar.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čas, day, date, month, měsíční fázi, GMT čas, day / night, automat, odolnej strojek, odolný pouzdro nekonfekčních tvarů, WR min 100M, integrovanej tah, 40-42mm, průhled, vysokej level dekorace, aspoň částečná skeletonizace. Doplňkově alarm, minute repeater a perpetual calendar.

Takový hodiny neexistujou, páč to ani nejde. :)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Časť z toho čo požadujes by asi niekto zvládol v limite 400-500 t CZK, ale bolo by to bez vodotesnosti, ťahu a musel by si odrátať zopár komplikácií. Otázkou je či by si taký výsledný produkt prijal, mal z neho radosť dlhšie než polovicu času čo by si na ne čakal a v prípade potreby dokázal niekde predať. Po prečítaní tvojich kritérií, ich následnom vydelení dvomi, mi napadli GO seventies chrono čo má Radek.

post-27885-0-94577300-1566580966_thumb.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cena je zatim orientacni, zatim nemame vymysleno co ano, co ne, jakej presne design atd, napsal sem to jako status, protoze to ma hodne hruby obrysy. Do vlakna sem tl hodil po doporuceni a uvedomeni, ze by to vlastne mohl byt celkem dobry zpusob jak si zdokumentovat myslenkovy pochody a celej ten proces.

 

Ale jak vidim ?konstruktivni? komentare, tak toho zacinam celkem litovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Časť z toho čo požadujes by asi niekto zvládol v limite 400-500 t CZK, ale bolo by to bez vodotesnosti, ťahu a musel by si odrátať zopár komplikácií. Otázkou je či by si taký výsledný produkt prijal, mal z neho radosť dlhšie než polovicu času čo by si na ne čakal a v prípade potreby dokázal niekde predať. Po prečítaní tvojich kritérií, ich následnom vydelení dvomi, mi napadli GO seventies chrono čo má Radek.

Uvidime, asi nedosahnu vseho, ale samozrejme mam priority list. A uz jen fakt ze to vzejde ze me a z nejake diskuse s hodinarem je pro me trosku satisfakce tech potencialne chybejicich casti. Uvidime. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Strojček asi nebude až taký problém (hodne zjednodušene povedané ) dizajn púzdra a ťahu bude hodne limitovaný výberom strojčeka a naopak. Vo výsledku pravdepodobne bude najnáročnejšie urobiť celkový dizajn tak aby bol unikátny zaujímavý a nebola to len kópia niečoho čo tu už je

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No teda drzim palce. Neverim, ze budou mit cenu toho, kolik do toho vrazis ( pokud je neudela nejake hodne renomovane jmeno ), ale urcite Ti ten process a ta zabava bude stat za to. 

 

Z hodinaru me napada hodne sikovny Habring a mel by mit kapacitu i na mensi projekty. 

 

Kdyz uz, tak bych radsi volil nekoha z independent watchmakers, ale ceny budou asi vysse. 

 

Neco od Voutilainena, Grönefeld nebo Gauthiera by urco bylo zajimave. 

 

Strom je celkem mala manufaktura, ti by tomu taky mohli byt otevreni. 

 

https://www.thewatchindex.com/Watch-Brands/Top-Independent-Watchmakers

 

Jinak tady je turbo navic, ale jinak je to krasna kombinace. 

 

https://monochrome-watches.com/fp-journe-astronomic-blue-unique-tourbillon-repeater-calendar-prototype-only-watch-2019/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Joyi, to, že tady budou vtipny/trapný prispevky, je jasný. Vono tady moc lidí rok a půl po registraci nezakládá podobný vlákna, to je jasny. Takže tenhle tvůj projekt určitě přiláká spoustu kluků, co maj nápad, nebo se chtěj jenom zasnit, stejně jako další členy, co si přijdou kopnout. S tím si ale určitě počítal, pac to bylo a je víc, než jasný. Pokud jde o narazku na Ondru Berkuse, tak předpokládám, že víš, o koho jde. Je tu registrovanej spousty roku a přes všechny eskapady, co tu předvedl, jsem přesvědčen o tom, že má talent. To, co dokáže vyrobit/postavit, by nezvládlo ani z poloviny, se vší úctou a respektem, 99% zdejších návštěvníků. Je to mladej kluk a cejti se. Má talent, to je nesporný. Těžko snáší kritiku a taky se asi umí chovat jako vocas. Tohle soudím po tom, co všechno jsem tady o něm nacetl. Ale.. ale, upřímně věřím tomu, že když se fakt kousne, dokáže hodně zajímavý věci. Třeba je namistrovanej, arogantní, nezodpovědnej, nevím, tyhle jeho vlastnosti tak nějak vyplynuly z vláken, který nesly jeho jméno. Asi je to egoista. Ale já si stále myslím, že kdyby tyhle negativa uměl kocirovat, bude úplně jinde. Vím o lepidle a GTLS trubickach, to mi nikdo nemusí připomínat, ale taky vím o damaskovym pouzdru, turbu, perpetual kalendáři... talent má, ne že ne. A troufám si tvrdit, že velikej...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.


×
×
  • Vytvořit...