Přejít na obsah

Hodinky Seiko 5 Sports Automat


petronela01

Doporučené příspěvky

Ahoj všichni. Poprosím o Váš názor. Nově mám hodinky 

Hodinky Seiko 5 Sports Automatic SSA331K1. Jaké s nimi máte zkušenosti. Jsou vyrobeny v Japonsku, nebo už je to Malaysie, či dokonce Čína? Velmi těžko se to v knížce a návodu vyčte. Děkuji všem předem za názory. P.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vítej na foru, K1 v označení modelu ukazuje na výrobu mimo Japonsko. Fabriky má seiko různě - Malajsie, Singapur, ... Na kvalitu to u těch low cost modelů nemá imho vliv, zatím jsem nenarazil na statistiku, která by ukazovala, že by hodinky poskládané v Japonsku vykazovaly menší poruchovost/zmetkovitost nebo tak. Je to hlavně o pocitu kupujících.

 

Obecně mi seiko v kategorii automatických low end hodinek přijde nepřekonatelné. Asi neexistuje značka, která by za pár tisíc uměla nabídnout víc. Pětky se dají koupit někde od 2k, což není kolikrát ani polovina ceny módního šmuku s baterkovým strojkem za půl dolaru...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Země výroby by měla být napsána buď na dynku nebo na ciferniku (dole kolem indexu na 6h). A souhlas s Lamiczkou, u těchto lowend Seiko nemá země výroby ná funkci ani kvalitu vliv. Takže bych se tím netrápil a hodinky užíval :)

Upraveno uživatelem xbraj19
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Záleží jak který model a taky kde člověk hodinky bere. Za cenu kolem 2k (+-200) jsem kupoval hned dvoje Seiko 5 - obojí z klasické řady, jedny SNK131 pro ženu a druhé SNXS79 pro sestru...

 

Stačí se začíst do informací na foru, ale asi je vhodné varovat, že pak to neskončí na těch 7k, takže případně zdrhej dokud můžeš :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji všem za názory. Trochu mne zarazila ta cena od 2k, já dala 7k a měla pocit, že to je good :D :D

Bylo myšleno Seiko 5 obecně a koupě spíše v zahraničí, kde to vyjde levněji. Nicméně Seiko 5 Sports je vyšší level než klasické pětky, a proto jsou i dražší. Pokud si ty SSA331 pořídila tady za 7t, pak to až tak špatná cena nebyla. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak píše lucid, napsal jsem předchozí post špatně. 7k rozhodně není špatná cena, v řadě 5 se dělá víc modelů a už od počátku existovala i kategorie 5 sports, což označovalo hodinky s ještě lepšími vlastnostmi (hodinky určené na sport - buď potápky nebo stopky). Nové nástupce řady SKX dokonce dělí do 5 kategorií: Sports, Suits, Specialist, Street, and Sense.

 

Pokud by jsi se nebála nákupu venku (je tu o tom napsáno hodně), tak se dá dívat například na https://www.creationwatches.com/ nebo https://www.skywatches.com.sg/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...