Přejít na obsah

Zlaté Prim Orlík


Doporučené příspěvky

Náramkové hodinky PRIM ORLÍK II C ? Piéce unique ? výrobní číslo strojku 01391

 

Tak toto je přesné označení hodinek, po kterých jsem 5 let marně toužil. V roce 2014 totiž společnost Elton hodinářská a.s. po dohodě s Českým svazem ledního hokeje vyrobila limitovanou edici necelých padesáti kusů Orlíků pro naši hokejovou reprezentaci na Olympijských hrách v Soči. Tato limitka, jejíž pouzdro bylo z nerezové oceli, kupodivu zůstala ctěnému chronomagorstvu utajena. Proto jsem zde při její prezentaci (ocelová verze je v mém vlastnictví právě od roku 2014) vzbudil docela slušný ohlas.

 

Protože jsem však zvědavej jak lázeňská veverka, nedalo mi to, a ptal jsem se, jestli je to opravdu všechno. Bohudík nebylo. Odpověď mně však dostala do kolen: pro předsedu svazu, JUDr. Krále, byla vyrobena limitka 1/1 ve zlatě. Jak už to dobrým zvykem Eltonu bývá, fakturační cena byla astronomická, a já si začal klást otázku, jestli to vůbec má cenu. Ke svému nemalému zděšení jsem si odpověděl: ano, má.

 

Jsme maličká zemička, kde každý zná každého, a tak jsem již před pár lety poslal po jednom svém příteli poníženou supliku k sluchu pana doktora Krále, jestli by se se změnou majitele nedalo něco udělat. Co čert nechtěl, pár týdnů po té se onen přítel stal právním zástupcem protistrany, se kterou jsme měli pikantní a rozsáhlý spor. Bylo mi žinantní právníka toho času kopajícího za protihráče otravovat s takovou prkotinou, a tak jsem se stáhl do ústraní a trpělivě, vlastně spíše netrpělivě, vyčkával a hryzal si nehty. Jsou tomu asi tři týdny, co soudružka náhoda svedla mou maličkost a majitele Orlíků při jednom obchodním projektu dohromady. Věřte nebo nevěřte, celou hodinu a půl jsem vydržel se bavit o práci, než jsem to na něj vybalil.

 

Samotné vyjednávání ponechám zahalené rouškou tajemství, prozradím pouze toliko, že řečeno slovy strašlivého arciloupežníka Lotranda: kréf netékla ....

 

Důsledkem toho je, že včera jsem mohl navštívit den otevřených dveří v Eltonu, a zcela bezostyšně se chlubit tímhle kouskem. Tedy JEDINÝMI zlatými Orlíky, které kdy byly vyrobeny :-)

 

Technický popis:

 

Pouzdro, víko, korunka a spona jsou vyrobeny z masivního 18K žlutého zlata. V hodinkách je použit strojek PRIM, kalibr 98.01 s automatickým natahováním. Frekvence setrvačky strojku činí 21.600 kyvů za hodinu. Čistá váha zlatých komponentů je 95 gramů. Strojek je osazen 22 kameny, a zaregulován v pěti polohách. Rezerva chodu činí nejméně 45 hodin.

 

Závitové víko, taktéž z 18K zlata, je opatřeno výrobním číslem a frézovaným individuálním popisem.

Konvexní safírové sklo, kryjící číselník hodinek, má tloušťku 2,5 mm, a je opatřeno jednostranným, vnitřním, antireflexem.

Příslušenství tvoří 2 řemínky, kaučukový a z aligátoří kůže. Spona je zlatá.

Nedílnou součástí hodinek jsou: vnější modrý obal, dřevěná krabička, hodinářský šroubovák a záruční karta.

 

Co napsat závěrem. Po dohodě s předchozím majitelem jsme se dohodli, že nebudeme anonymizovat dýnko, protože jsou to hodinky s příběhem, který chce být vyprávěn. Jsou opravdu nádherné, jakkoli sportovní, tak jim zlato neskutečně sluší. V kombinaci s kaučukem to má casual styl, který chytil za srdce snad každého, kdo je za těch pár dní viděl.

 

Nyní již raději pár fotek.

 

DSC_1228.JPG

DSC_1230.JPG

DSC_1231.JPG

DSC_1233.JPG

DSC_1240.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 59
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...