Přejít na obsah

Mobilis in Mobili třetí generace


hciq

Dýnko  

99 hlasů

  1. 1. Dýnko

    • Pr?hledné + úprava kalibru
      60
    • Plné - bez úpravy kalibru
      39

  • Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Všechny vás zdravím,....(ty úvody jsou vždycky hrozný)

hodně dlouho jsem se rozhodoval, jestli to mám vůbec sem napsat. Nakonec zvítězila zvědavost...takže, máme tu konečně třetí generaci návrhů (tentokrát jen pouzder) z ?dílny? Mobilis in Mobili. Princip je jednoduchý, masivní flexibilní základ dvou typů pouzder u kterých je možné změnou dýnka a lunet vytvářet charakteristické typy hodinek a to v malých sériích.Na přiložených obrázcích vidíte základní možnosti toho, jak se vzhled může měnit.Záměrně jsem použil "tvrdej print screen", aby vypovídací hodnota byla spíše technická než výtvarná.

Takže o co jde. Vymyslel jsem takový zajímavý postup. Na začátku je však potřeba minimálně, již jinde zmíněných 12 a více lidí, kteří budou ochotni do tohoto projektu závazně vstoupit.Všichni ostatní můžou (pokud je to bude zajímat) vystupovat jako kibicové. Co vás tedy bude čekat.

Na začátku vybereme onen základ pouzdra. Pak se rozhodneme do jakého žánru ty hodinky zařadíme (pilotky, sportovní, společenské), dopilujeme všechny detaily (lunetu, dýnko, strojek, ručky, ciferník, pásek, spony) a necháme vyrobit a to vše pod mým skromným vedením. Co od těch hodinek můžete očekávat. 100 ks série, jenž se nebude nikdy opakovat a tím nemyslím změnu barvy ciferníku, nápisů a jiných habaďůr, jde o celkový vzhled (mimo ten základ pouzdra), dvouletou garanci bezproblémové funkčnosti, a kvalitní pozáruční servis.Co vás to bude stát. Hodně úsilí a přemýšlení. Celkové náklady nyní nemohu přesněji odhadnout, ale co dokáži s určitostí říct je to, že cena určitě nepřeleze cenu inicializačních Diplomatů a to o kolik jí podseknu bude po designu a kvalitě provedení prioritou číslo tři. Nyní ještě trochu technických informací. Pouzdra budou klasicky nerezová. Je možné zvolit cokoliv z PVD úprav (jsou dva možní výrobci) nebo nitridování v plné barevné škále, nebo také nic. Ještě přemýšlím o variantě v titanu, ale to není zatím ověřeno. Skla budou safírová s vnitřním antireflexem. Ciferník, ručky, luneta, dýnko a korunka budou vyrobeny jen pro tuto sérii. Strojky... zatím asi Eta, jestli manuál či automat, tak to bude na vás, úprava a zdobení strojku bude spíš otázkou konečné celkové ceny než technickými možnostmi Vůbec mi nevadí ani qvartz, potom cena ulítne někam jinam, ale pro tu "limitku" by to bylo barbarství. Řemeny....tak to bych byl rád, kdyby je dělal simon, určitě by vymyslel něco parádního.Rozměry pouzdra 42 nebo 44 mm, výška základu 8 mm+ něco luneta a dýnko. Ta korunka co je na obrázku má 8,3 mm. Vodotěsnost bych rád od 5 ATM, což považuji dnes za minimum. Ještě bych rád vypíchl takový bonbónek. Všichni účastnící budou data všech změn dostávat v plně interaktivním 3D jenž bude možné načíst v Acrobat Readeru verze 8 a vyšší. Po dokončení a před výrobou nechám pouzdro vytisknout na 3D tiskárně. Tak to je asi dnes vše a těším se na reakce.

 

=MS=

post-817-1215382308.jpeg

post-817-1215382327.jpeg

post-817-1215382544.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 842
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Pouzdra parádní. Všechna čast.

 

Pro mě bude alfou i omegou, kromě designu, hlavně cena. Tím chci říct, že kolem 50k umím koupit třeba nádherný chronograf IWC. Pokud se IWC rozhodnu časem prodat ( po čase a okoukání to hrozí všem mým hodinkám ), tratím na nich třeba 10%. Pokud zaplatím 50k za hodinky, které 99,95% lidí na eBayi nebude znát, a tudíž nebude schopno rozlišit zda se jedná o hodinky za 69USD nebo dokonce za 299USD ( nemluvě o 3.300USD !!! ) tratím na nich s velkou pravděpodobností třeba 90 nebo 95% ceny. Tedy jestli se je podaří vůbec prodat. Mám své limity ne v peněžence, ale v hlavě.

 

Pokud by šel vývoj L.E. směrem k zajímavé individualizaci v rozumných hladinách například :

 

do 6.000,- Kč pouzdro + korunka + luneta, ciferník + ručky do 2.000,- , safír v rozumné velikosti do 1.000,- s antirefelexem do 2.000,- strojek podle ceny cca 2.000,- až 5.000,- Kč ( quartz mě nezajímá ). Tedy pokud by se celý projekt vešel do 10.000 - 15.000,- Kč a nečekalo by se na to půl roku, pak mě to zajímá. Pokud by jsme se dohadovali na 836 stranách v diskuzi nad tvarem korunky, a projekt by stál s tím, že se v něm už utopily nějaké peníze v záloze, tak bych se asi proklínal. Myslím, že zajímavé hodinky lze udělat i individualizací SEIKA ( například ), kde ceny za naprosto vytuněné kousky nepřipomínající ničím původní hodinky, se pohybují kolem 350USD - 500USD ( to už je ale hotový šperk ). Pokud by se cena pohybovala kolem 20k, tak bych asi navrhoval koupit třeba Precisty ( obzvlášť spadeno mám na ty YPOvy, co mě unikly před nosem ), a nechat si udělat individualizaci od výrobce, a v sérii celkem za pár tisícikorun.

 

Rád bych se připojil, ale potřebuju ( jako vždy ) vědět dobu realizace a cenu. A samozřejmě design, ale ten se bude teprve tvořit. Což chápu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud bude dostatečně široká základna, tak si nákladově cenu mohu představit podobně jak ta Precista . Co do vytuněných Seiko hodinek, a srovnání... já je znám, ale teď to musím snad brát snad jako urážku :D já nechci přehazovat díly z jedněch hodinek na druhý a vzájemně to bastlit. Já začínám úplně novým pouzdrem přes ciferník až po standardní strojek a i to nemusí být úplný konec. A na konec, mám již vymyšlený systém takže nějaké plytké dohadování na x stranách nehrozí.

Upraveno uživatelem hciq
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud bude dostatečně široká základna, tak si nákladově cenu mohu představit podobně jak ta Precista (asi bohužel i včetně té střední kvality). Co do vytuněných Seiko hodinek, a srovnání... já je znám, ale teď to musím snad brát snad jako urážku :D já nechci přehazovat díly z jedněch hodinek na druhý a vzájemně to bastlit. Já začínám úplně novým pouzdrem přes ciferník až po standardní strojek a i to nemusí být úplný konec. A na konec, mám již vymyšlený systém takže nějaké plytké dohadování na x stranách nehrozí.

Neber to jako urážku. Prostě k hodinkám, které nikdo ve světě nezná, přistupuji podobně jako IKEA při návrhu svých produktů a jejich cen. Prvotní je zajímavý design za dostupnou cenu, ostatní je bonus. Pokud bude cena nad Precistou, tak se asi naředí počet zájemců, což je jasné. Precisty mají alespoň nějakou historii, a značku v povědomí lidí, které oslovují. Pokud bude jakákoli manufakturní značka ( navíc fungl nová, a z východní Evropy ) zkoušet jít do soutěže třeba s výše zmiňovanou Precistou, bude muset nabídnout nejen zajímavý pouzdra a slušné provedení, ale i konkurenceschopnou cenu. A to i za cenu oželení některých technických, jistě zajímavých, řešení. Primárně je dobré si položit otázku, kdo si hodinky za cenu 20k a výš ( bez toho, že by je v budoucnu s brutálním prodělkem prodal ), koupí?

Pokud to má být samodomo projekt, je potřeba kalkulací asi začít. Bez toho se nepohneš ani o píď. Kalkulaci, návrh, počet objednávek, řešení technického provedení, dodavatele, zpracovatele, hodináře, plán, výroby, použité materiály atd...

Kdybych podobný projekt produkoval já, asi bych nechal okamžitě co to půjde, vyrobit nefunkční model, a čekal na odezvu z trhu, souběžně s tím bych připravil kalkulaci a tu bych uveřejnil. Pokud by se neozvalo dost lidí, prostě bych to pohřbil už v zárodku.

 

Držím palce, a těším se na další informace. Na rovinu však říkám, že pokud to má být experimentální projekt za cenu cca Precist cca 12k, nemám s tím problém, pokud to má stát do 20k, není to pro mě limitující, ale budu uvažovat jestli bych spíš nepřemluvil k individualizaci pár členů, a nenechal si u Precisty udělat třeba originál ciferník, nebo jinou individualizaci. ( a nebo nepřihodil tu dvacku k něčemu, po čem třeba už déle šilhám ). Pokud to bude přes 20k, je to pro mě absolutní nesmysl. Ale i tak Vám budu držet palce. :thumbsup_anim:, aby jste sehnali " dostatečně širokou základnu". ( Osobně si myslím, že na Chmagu je sice velká základna, ale podle mého odhadu je jen tak 0,5% členů je ochotno dát za hodinky 100k a víc, 1% členů do 100k, 2-3% členů do 50k, 5% členů dá za hodinky do 30k. Zbytek, ta "větší" členská základna dá za hodinky v průměru mezi 3k - 20k. Nechi Ti brát iluze, ale je to tak. Mrkni do prodejů, a nákupů v sekci. Tam je odraz toho, jaká je kupní síla na Chmagu.

Upraveno uživatelem Cyber
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen na okraj ty tvoje návrhy cen jsou trochu zcestné, nebo jsi to myslel tak, že za 6000,- budeš mít nějakou individualizaci standardního pouzdra přímo pro tebe.... třeba od Icklera + jeho cenu za to jedno pouzdro ;). Pak bych to možná i pochopil. Já nechci udělat předražený hodinky, ale taky nejsem žádnej Ježíšek :D. Takže si tě sry asi budu muset škrtnout. :D

 

toto byla reakce ještě na ten tvůj první příspěvek. Jinak určitě v tom co píšeš dál máš asi svou a i částečně universální pravdu. Jestli to nevyjde tady, vyjde to jinde a jinak. Ty prototypy budu dělat tak i tak, ale už ne pro podobný projekt co jsem tu nabídl.

Upraveno uživatelem hciq
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen na okraj ty tvoje návrhy cen jsou trochu zcestné, nebo jsi to myslel tak, že za 6000,- budeš mít nějakou individualizaci standardního pouzdra přímo pro tebe.... třeba od Icklera + jeho cenu za to jedno pouzdro ;). Pak bych to možná i pochopil. Já nechci udělat předražený hodinky, ale taky nejsem žádnej Ježíšek :D. Takže si tě sry asi budu muset škrtnout. :D

No, jestli se Tě dotklo už jen moje konstatování, tak mi to je líto. Možná se budu bezesné noci trápit, že jsi mě škrtnul, ale docela možná mi to bude fuk. Řekl jsem Ti jen svůj názor na cenotvorbu projektu, který bych byl ochoten akceptovat ( za předpokladu že se jedná o experimentální, neswiss, samodomo projekt bez historie, a možná i budoucnosti ). Mobilis in Mobili zní sice krásně, a až bude mít svůj stánek v Baselu, a bude vyrábět ty neodolatelné hodinky, o kterých bude psát odborný tisk, a které prostě musím mít, tak za ně rád dám Ježíškovi třeba 150k. To ale zatím asi není ta situace, že?

Upraveno uživatelem Cyber
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, jestli se Tě dotklo už jen moje konstatování, tak mi to je líto. Možná se budu bezesné noci trápit, že jsi mě škrtnul, ale docela možná mi to bude fuk. Řekl jsem Ti jen svůj názor an cenotvorbu projektu, který bych byl ochoten akceptovat ( za předpokladu že se jedná o experimentální, neswiss, samodomo projekt bez historie, a možná i budoucnosti ). Mobilis in Mobili zní sice krásně, a až bude mít svůj stánek v Baselu, a bude vyrábět ty neodolatelné hodinky, o kterých bude psát odborný tisk, a které prostě musím mít, tak za ně rád dám Ježíškovi třeba 150k. To ale zatím asi není ta situace, že?

 

Samozřejmě jsem nemyslel, že by stálo jedno pouzdro s individualizací 6.000,- Kč , ale předpokládám, že nepíšeš o výrobě jediných unikátních hodinek Mobilis in Mobili. Má to být série, nebo ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, jestli se Tě dotklo už jen moje konstatování, tak mi to je líto. Možná se budu bezesné noci trápit, že jsi mě škrtnul, ale docela možná mi to bude fuk. Řekl jsem Ti jen svůj názor na cenotvorbu projektu, který bych byl ochoten akceptovat ( za předpokladu že se jedná o experimentální, neswiss, samodomo projekt bez historie, a možná i budoucnosti ). Mobilis in Mobili zní sice krásně, a až bude mít svůj stánek v Baselu, a bude vyrábět ty neodolatelné hodinky, o kterých bude psát odborný tisk, a které prostě musím mít, tak za ně rád dám Ježíškovi třeba 150k. To ale zatím asi není ta situace, že?

vidíš tu partu smajlíku..cybere tomu se říká vtip (asi se moc nepovedl :crybaby: ) tak sry. Jestli tedy budu mít někdy stánek v Baselu, budu vyrábět swiss a nesamodomo hodinky a projekty s historií a bude o mých hodinkách a projektech psát pseudoodborný tisk, pak budeš ty cybere srdečně zván a ty hodinky za 150k dostaneš od Mobilis in Mobili ježíška úplně zdarma. Já se už s tím nějak poperu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vidíš tu partu smajlíku..cybere tomu se říká vtip (asi se moc nepovedl :crybaby: ) tak sry. Jestli tedy budu mít někdy stánek v Baselu, budu vyrábět swiss a nesamodomo hodinky a projekty s historií a bude o mých hodinkách a projektech psát pseudoodborný tisk, pak budeš ty cybere srdečně zván a ty hodinky za 150k dostaneš od Mobilis in Mobili ježíška úplně zdarma. Já se už s tím nějak poperu.

:thumbsup_anim: :thumbsup_anim: :thumbsup_anim: Tomu říkám závazek! Sto kusů je obrovská série. Ale proč ne...

Upraveno uživatelem Cyber
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zajímavé!!!!! Tak ja bych se teda hlásil, a to se zájmem! Cislo 01 samozrejme :-)

Velmi pekne robustni pouzdro, ktere mi jednoznacne evokuje divery. Treba by slo se vyhnout strojkum ETA a zvolit nejaky zajimavy manual. Nebo ETA se zajimavou komlikaci - rezerva chodu napriklad.

Velky prehledny cifernik, treba plongeur rucka?!?!? Nebo udelat remake nejakeho historickeho modelu. Jit cestou Precisty mi prijde velice zajimave!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ja se take hlasim do tohoto projektu, z predlozenych navrhu se mi nejvice libi hned ten prvni. Prumer puzdra minimalne 42mm ci jeste lepe 44mm je idealni. Jsem pro nejakou zajimavou komplikaci a spise nez zdobeny stojek, bych radsi nechal udelat nejake pekne dynko... Jo a moje cislo je 04... ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zajímavé!!!!! Tak ja bych se teda hlásil, a to se zájmem! Cislo 01 samozrejme :-)

Velmi pekne robustni pouzdro, ktere mi jednoznacne evokuje divery. Treba by slo se vyhnout strojkum ETA a zvolit nejaky zajimavy manual. Nebo ETA se zajimavou komlikaci - rezerva chodu napriklad.

Velky prehledny cifernik, treba plongeur rucka?!?!? Nebo udelat remake nejakeho historickeho modelu. Jit cestou Precisty mi prijde velice zajimave!

Frantiku, mě napadlo úplně to samé. :) Pouzdro číslo 01 s manuálem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych se asi také přihlásil, i kdy původní MiM návrhy se mi líbily více, to musím říct ;-)

 

Hodinky by měly být sportovní, ale ne zase diversky, kterých jsou všude tuny. Nejvíc se mi líbí poslední varianta pouzdra (na soudky moc nejsem), průměr 42 (44 je velké, ale po vyzkoušení bych to možná překousl). Co se týče ciferníku, byl bych spíš pro světlý - hodinek s tmavým mám dost ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď jsem dostudoval řádně všechny pouzdra ( když člověk leží v posteli, to má najdenou docela času ), a zjistil, že na prvním obrázku je asi chyba. Z boku by nemělo být prohnuté, nýbrž vypouklé. Jak to tedy je? Mě by se líbila varianta 1, s ne tak vypouklým bokem ( 80.léta v designu nemusím ), jinak na lunetě funkční šrouby? Ideálně imusy. To by bylo príma. Safír vypouklej? Super. Ciferník originální , ještě lepší. Podmínkou pro mě je ale alespoň minimální vodotěsnost , a svítící indexy. Jinak korunka mě připadá tím profilováním zbytečně přezdobená. Spíš by se mě líbila korunka se stejným vnitřním imbusem, jaký bude u stěžejek. Bez vyfikundací. Pouzdro pískované. Brutal.

Upraveno uživatelem Cyber
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...