Přejít na obsah

Jak Conn ke Korunce dosel


Doporučené příspěvky

Predem se omlouvam, za delsi prispevek. Ale mel jsem toho v hlave vic. Komu se nechce cist, muze rovnou dojit na konec

Muj pribeh zacal uz pred nejakou dobou. Po letech noseni quartz Casii jsem si po prichodu do nove prace zacal vsimat hodinek ostatnich kolegu. Byly to same fashion kousky a tak i ja pohlcen timhle svetem zakoupil nove ?lepsi? hodinky. Byly to Guess quartzky a ja byl stastny.

Kdyz si na ne dnes vzpomenu, tak byly opravdu nepovedeny a v zivote bych si je uz nevzal na ruku Ale diky nim jsem se zacal rozhlizet okolo, zacal se vic zajimat o hodinky a nasel Chronomag.

A tim vsechno zacalo.

Netrvalo dlouho a Guessky letely. Hrozne jsem chtel potapky a tak poridil svoje prvni automaty ? Longines Hydroconquest v cerne barve. Do dneska si pamatuju ten perfektni pocit, kdyz jsem poprve v zivote poslouchal chod strojku. Nasledovaly Prim Sport Humberto. To jen tak do supliku a obcasne vyvenceni. Nadsenim jsem nakazil i zenu a tak jsme poridili prvni dvojici od Seika. Ja SARBy a ona neco mensiho (uz si nevzpominam jaky typ). Pak neco na litacku a tak jsem koupil oranzovy Monstra.

Londziny me zacaly nudit a navic v te dobe nastala doba bronzova. Nutne jsem potreboval bronzovky a objednal Halios Tropik z jejich prvni serie. Byly perfektni a ja mel zas ten skvely pocit.

Blizila se zima a ja zjistil, ze nemam pilotky. A na zimu samozrejme pilotky nutne potrebuju. Co s tim? Prodejni vlakno -> Archimede Pilot M -> nakup -> radost.

Parada, duse mela zase na chvili klid.

Ale blizil se Spartan race a ja zjistil, ze nemam nic odolnyho. A bez hodinek tam samo nepujdu.

Takze G-Shocky. Zavod super a hodinky taky.

Postupne jak hodinek bylo vic, tak jsem ale zacinal zjistovat, ze me prestava bavit je stridat a narizovat (ano o winderu vim ). Rekl, jsem si ze by bylo fajn mit zas jedny normalni quartzky. A tak jsem poridil chrona od Certiny. Zjistil jsem, ze me bavi a ty pak nosil v podstate neustale. Tak dlouho, az jsem nakonec i na rok a pul vysadil Chronomag a automaty lezely v supliku. A zaroven jsem prichazel na to, ze mi staci jedny hodinky. Takove, na ktere se muzu spolehnout. Univerzaly.

Bronzovky uz me nebavily a tak sly z domu. Misto nich po letech nehrani nakup kytary (muj dalsi konicek, kde po tehle po letech ?prvni? to pak slo rychle jak s hodinkama ). Zena zacala nosit Archimedy, dokud nedostala svoje vysnene Mondainy a ja na ruce porad Certiny.

Byl jsem v podstate spokojeny. Nez jsem jel na dalsi sluzebku a tam po delsi dobe potkal kolegu ze Slovenska.

Vsiml jsem si, ze druhy vecer ma na sobe jine hodinky a k tomu jeste pokazde automaty (Steinhart a SKXka). To nemuze byt jen tak rikam si. A nove tema k hovoru bylo na svete ? vidim, ze jsi hodinkovej, znas Chronomag? Jasne

A ja v tom plaval zase. Chronomag v mem zivote opet na scene.

Upraveno uživatelem Conn
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prvni plan byl jen vymenit okoukane Certiny za jiny quartz chrona. V prodejnim vlakne se objevil inzerat na Tag Heuery. Opet radost, chvili klid. K tomu jsem dokoupil Timex Ironman, protoze G-Shocky byly preci jenom na moji ruku dost velky ale chtel jsem si nechat neco na horsi zalezitosti. Ale neprestavalo to hlodat.

TH jsou fajn, ale chtel bych zase neco v automatu. Tentokrat neco trochu vic. Becka. Becka s modrym cifrem bych chtel.

Postupne jsem si tridil myslenky a najednou uvidel inzerat na Chronomaty. Parada.

Slovo dalo slovo a ja jel do Blavy. Cestou tam byla D1 nastesti v pohode, cesta ubihala. Zpatky me ani nevadily ty 3 zacpy, protoze jsem se mel cim kochat na ruce. Boze ten antireflex, proste paradni.

Ubehl mesic a pul a ja si rikal, ze bych chtel jeste neco k nim. Chtel jsem setrit Becka, hledal jsem neco univerzalniho. Neco bez otocne lunety, mensi prumer, dobra vodotesnost. Muj dlouhodoby gral jsou Rolexky Explorer I 36mm. Ale na ty jsem jeste nepomyslel. Jednou je chci, to ano, ale ne ted. A tak jsem hledal neco podobneho s planem jednoho dne koupit Expy a tim nahradit vse ostatni.

Volba padla na Sinn 556i. Perfektni hodinky, kvalitni prace. Univerzaly. Proste supr. Porad jsem sjizdel internet a hledal ruzne alternativy abych se ujistil, ze tentokrat je behem chvile zase neotocim. Rozhodnuto. Budou to Sinny. Rozhodl jsem se zbavit SARBu a Archimede (zena je od nakupu Mondainu uz nedala na ruku). Po nakupu Sinn je nebudu potrebovat. Diky Chronomagu prodej probehl neuveritelne rychle.

Je vecer tentyz den, dite usnulo. Sedim se zenou u televize a pritom na notebooku naposled prohlizim sto a jednu fotku Sinn a blizim se k jejich objednani.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Posledni ujisteni. Ano jsou to ty, co fakt chci. Uz skoro objednavam a v tu chvili dostavam dalsi zpravu na Chronomagu. Zapomnel jsem do inzeratu napsat, ze jsou hodinky prodane. Jdu na to. Oteviram prodejni vlakno a co nevidim.

Expy I 36mm na prodej. SAKRAAAAAAA!!!

Ukazuju je manzelce ? to jsou presne ony. Ty jak jsem ti ukazoval v Krakove v butiku, jen tam to byla 39mm verze, ale ja snim o 36. Presne o tech co jsou v inzerci. Boze jsou perfektni. To jsou presne ty, ktere az si koupim, tak nic jineho potrebovat nebudu (no dobre, necham si jen ty Ironmany na ultra hnusnou praci).

Manzelka se na me chvili diva, usmeje se a rekne ? tak si je kup.

Nasledujici situace se odehrala v pro me dost emotivnim vypeti, takze si presne nepamatuju slovo od slova. Ale bylo to asi neco takoveho:

 

?Coze? Jako ze coze? Ja to planoval, ale ne ted.

Tak je nechces?

Jasne, ze chci.

Tak si je kup, usetris mi tim praci. Protoze ja nevim jak to na tom vasem foru chodi a komu a jak psat abych je koupila pro tebe ja.?

 

A protoze nakonec ma moje zena casto pravdu, tak jsem napsal SZ. Sinny jsem nakonec neobjednal a misto toho se jel podivat na ty skvele Expy. Ted uz muzu rict moje Expy a moje naplneni snu. Honzovi jeste jednou dekuju za obchod a Chronomagu za to, ze je to porad misto, kde je svet jeste v poradku.

S Certinami jsem si potvrdil, ze dokazu byt OWG a s Expama tomu verim uplne.

Pokud nepotkam dalsiho kolegu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je pěknej příběh! Vlastně bys měl mít teď v oblibě i skvělý Girard Perregaux Laureato, diky kterejm se to všechno mohlo vůbec stát :) Zároveň je to ovšem i zdviženej prst: pomni, člověče, že na chronomagu není nic nafurt... (u Honzy jsem měl ještě před rokem za jistý, že bude mit Expy nadosmrti).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gratulujem... sedia ako keby ti ich robili na mieru . Popularny nazor je ze su nudne ale je to uplna blbost. Ja mam 39 a dnes to vidim tak ze skor ja opustim Exp ako Exp mna :) Prajem ti aby si sa z nich dlho tesil...

 

Diky. Me na nich bavi prave to, ze do sveta nervou, ze jsou Rolex. Jsou to naprosto nadcasovy univerzaly hodici se snad ke vsemu. Podle me jim to perfektne sedi i na remenech, tak uz vybiram co nakoupit. Ty 39 jsou taky moc fajn, kdy na to ma clovek zapesti  :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, jak jsem už psal, jsou dobrý, moc dobrý. Já je prodal cca 3 - 4 roky zpátky a možná bych je bral znova. Teda "možná"....už jsem koukal na Chrono24, jsou tam i kousky ve full setu se slušným stavu a navíc v DE. Je to docela lákadlo ;-)

 

:lol2: takze klasika, udelal jsi uz dalsi krok v premysleni tim, ze zjistujes co je kde za kolik, to uz je jen krucek od koupe

presne to znam  :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:lol2: takze klasika, udelal jsi uz dalsi krok v premysleni tim, ze zjistujes co je kde za kolik, to uz je jen krucek od koupe

presne to znam  :)

No ono to není tak jednoduchý. Je tu jedna zásadní překážka a ta se jmenuje Grand Seiko. Takže z toho plyne, že kdo chce zkoušet, měl by se GS vyhnout ;).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co myslis to prekazkou? Vahas mezi GS a Expama? Jaky GS, podel se  ;)

No, to neber úplně vážně. To je takovej můj "problém", GS mám od jara, a od tý doby se nic jinýho nedostane na ruku. A když občas koukám, že bych si něco přikoupil a už jsem skoro rozhodnutej, tak mě napdane, že za míň peněz můžu mát ještě Spring Drivy, tak proč sakra utrácet peníze za to či ono....., když to či ono není v žádným ohledu lepší. Ale jak říkám shora, neber to úplně vážně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...