Přejít na obsah

Co koupit s Valjoux 7750/7753?


Doporučené příspěvky

Zdravím všechny spolupacienty!

Asi to neznáte, ale přišlo jakési puzení... Tož tedy otázka zní: Co je podle vás nejlepší "kauf" v poměru cena/výkon? Nechci nic extravagantního, ultramoderního. Prostě klasický tvary: pilotky, potápky, ne oblekovky. Sklo safír nebo hesalit. Bez průhledu na dýnku. Klidně i vintážky, ale tam bude asi problém poslední požadavek: Pouzdro určitě 41+

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

sodek.cz: Dík za tip, ale Alpnachy mi přijdou takový už "předyzajnovaný"...

Taylor: To jsem už zkoušel a nevybral. Jinak bych se tu neptal :-)

Radek Cigi: Můžeš nějak rozvést, proč ti zrovna Tag Heuer Carrera Calibre 16 připadají jako něco s úžasným poměrem cena/výkon?

Všem samozřejmě díky za reakce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

z levnějších, vintážních bych se podíval po Certina (MIDO) chronolympic, klasika, která si drží cenu. Kdybych si měl vybrat jedny s 7750 za rozumný peníz, tak by to byly Heuer Carrera CV2010. Už jsem je měl myslím 3x a určitě se k nim ještě vrátím. A kdyby to měl být TOP kousek, tak Tudor Big block (ref 79160, 79180). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

financ: Díky moc, Certina (MIDO) chronolympic jsou moc fešný. Bohužel mi nějak evokovaly Tissot Navigator z pre-7750 období (tuším 7734) a jsu zase v hajzlu. Asociací mě vzápětí napadají nový Tissot Heritage s 7753. Běhám jak křeček v nekonečném kolečku! :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co Hamilton Pan Europ chronograph - sice nesplňují všechny tvoje požadavky, ale jde o docela zajímavé hodinky s retro dizajnem (3 barevné verze), je tam upravená ETA 7753 a dají se koupit za poměrně slušné peníze... Jen mě napadly, nic víc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Radek Cigi: V poho. Navíc jsi zmínkou o Hamilton Pan Europ chrono udeřil na další citlivou strunku mé chronoduše. Jsou jednoduše pěkný a hlavně v modrý limitovaný verzi mě berou fest (a v čem vlastně nesplňujou moje požadavky?! Maj - tuším - průhled, ne?). Já snad nakonec pro rychlé ukojení nejnižších pudů seženu ňáký vojetý Štajny s 7750 strojkem... Třeba ta jejich variace na Tudory nebo Nav-B Chrono nejsou nic leprózního...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S Mido mám dobrou zkušenost, v oblasti chron s nízkým rozpočtem u mě vedou. Dají se koupit za velmi slušný ceny po slevě a kvalita je daleko vyšší. I strojek je zajímavej, modifikuje se, tak jak už jsme u Mido a Hamiltonu zvyklí z jejich 80, v tomto případě: modified ETA/Valjoux 7753 calibre (= ETA A05H31) with now 60 hours of power reserve. Líběj se mi třeba tyhle, ale i jiný v oceli. Chápu, že PVD není pro každého.

 

post-17935-0-93388100-1570869331_thumb.jpg

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dr.sphinx: Jojo, ty Sinn 103 už by měly z inzerce zmizet :-) Bohužel k tý značce nějak nemám žádnej vztah... Těžko říct, čí je to chyba :-D

kuncák7: Jojo, ty by mě líbily, bejt krapet cenově přívětivější...

Micey: Kdyby mi neutekly ty Pan Europ Chrono vod Jeronima, měl jsem po starostech :-) A i ty B-42 jsi trefil, viz výše.

Jinak všem díky, pánové!

 

V souvislosti s B-42 mě zajímá, jak je to vůbec s intervaly a cenami za servis těchto strojků? Z Nestu mám info, že každý 2-3 roky doporučujou přetěsnění a co 5-6 let velký servis, spojený s výměnou pérovníku, měničů (?) plus to přetěsnění, což odhaduju tak na +/- 13 k. Má s tím někdo zkušenost? Odhaduju správně? A není reálná potřeba velkýho servisu v krapet delším intervalu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...