Přejít na obsah

První hodinky pro ženu


Doporučené příspěvky

Zdravím,

vybírám asi první hodinky pro ženu, nikdy hodinky nenosila, ale doufám, že bude :)

Prozatím se v hodinkách moc nevyznám, ale už jsem pochopil, že nechci koupit nějaké rádoby fancy Versace, co se do pár let rozpadnou.

Něco moc usedlého by ji ale nudilo. Moc se mi líbí tyhle:

 

https://www.hodinky-koscom.cz/tissot-lovely-square-t058-109-33-456-00-k0026753

 

Kvalitou by to asi mělo být OK? Máte případně tipy na něco podobného ražení?

Díky moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 61
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Vybírat hodinky pro ženu je hrozně těžké. Já jsem vybíral první hodinky pro přítelkyni loni, tak se tu podělím o svojí zkušenost. :)

Nejprve jsem nějaké vybral sám a pak jsem pomalu a opatrně přítelkyni oťukával, abych zjistil jestli by se jí líbily a zároveň to zůstalo překvapení.

Nakonec jsem to s překvapením vzdal a vybírali jsme je spolu. K mému překvapení jsem zjistil, že s většinou dámských hodinek bych vůbec nepochodil.

Vybrali jsme Zelos Mako, potapěčky s rozměrem 40 mm a korunkou na pozici 4, takže se dobře nosí i na malé ruce.

Sám bych jí vybral hodinky těmto na hony vzdálené, které by pravděpodobně vůbec nenosila. Tyhle naopak nosí každý den, dokonce začala používat otočnou lunetu a pochvaluje si, jak je to praktické. ;)

 

Naopak si moje drahá polovička občas posteskne, jak jsou skoro všechny dámské hodinky takové strašně holčičí a že by nic zlatého nebo s kamínkama nevzala na ruku.

Časem jí budu kupovat další hodinky, které budou více do společnosti, a téměř jistě to budou nějaké hodinky od Junghans s Bauhaus designem, který vím, že se jí líbí. Možná je zkus taky omrknout. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ide asi o to akú má manželku.

Keď sa prejdeš shopping molom, tak si ženy dajú sakra záležať co majú na sebe... A o značkách nehovoriac (inak by sa dior, Armani, Gucci u nás nepredávali). Proste je to súčasť ich konfekcie.

Je pravda ze v hodinkovom svete sa asi veľmi nevyznáju, tak baterkace od fashion značky možno svoju parádu urobia. Hlavne ženy nepodcenit a nekúpit niečo bez predchádzajúcej konzultácie s ňou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc za názory.

 

Zaujalo mě to PVD - to je předpokládám to zlacení pouzdra a řemínku. Časem se ošoupe kvůli té technologii, nebo kvůli tomu, že u hodinek této kategorie není to nanášení dostatečně precizní? Podle tohoto článku se neošoupe - https://medium.com/@vlastimil_nesvadba/co-je-to-pvd-%C3%BAprava-26b578f2c27 (nevím ale, nakolik to může být marketingový text). Hádám, že PVD by se po tom 'ošoupání' nedalo moc renovovat, třeba klasická ocel jde rozleštit? Můžete mě třeba odkázat na nějaký kvalitní zdroj ohledně povrchů hodinek a jejich výhod? Moc děkuji.

 

Ohledně obdarování ženy - když je bude chtít nosit, bude je nosit, když ne, nic se neděje. Vkusově se celkem známe a když se něco netrefí, moc to neřešíme :) Ale chápu, že to někdy může být těžké.

 

K tomu, že se každé quartzové hodinky rozpadnou - to je smůla, automaty zde nepřipadají v úvahu. Četl jsem, že quartzové strojky kolem 20-30 let zvládnou (zde by zcela postačovalo i méně), v těch mých vybraných je ETA 901-001, ten by měl být docela dobrý, nebo ne? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zrovna vcera jsem stravil "prima" vecer s pritelkyni u Bechyneho. Vyber hodinek se zenou je podle me dobra terapie na "chronobundus", tj. zavislost ma hodinkach :-) btw, Blach Friday u Bechyneho je fajn, ale uz je to hodne probrane.

 

Pokud shrnu dosavadni zkusenosti:

- Pohon jednoznacne quartz, jinak budes resit nepresnost a zastavovani. Slusny quartz nejmin 10 let vydrzi, mozna i dele. Pak lze vymenit strojek - pokud to bude mit smysl.

- Vzhled je zcela zasadni. Nejakou znacku bezna zena naprosto neoceni.

- Vzhled je zcela individualni, takze bych ji klidne vzal s sebou nechal ji vybrat.

 

Tak jsem zvedav, jak dopadneme.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já se tady svezu. Vánoce jsou za dveřmi. Je nějaký racionální důvod dát přednost někomu z téhle trojiky?

 

https://www.hodinky.cz/hodinky/boccia-titanium-royce-3246-06.html

https://www.hodinky-365.cz/doxa-classic-d-light-lady-quartz-1731501110-x1179494

https://www.hodinky-365.cz/bering-14134-004-x1177573

 

Vzhled je celkem jasný

Další kritérium je variabilita řemenů. Možnost mash měnit za NATO, možná i kůži

Diky

post-3894-0-20628000-1574802176_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak Doxa je tradicni znacka, ostatni jsou takove rychlokvasky. Co tedy neznamena, ze nepujde v praxi o to same v blede modrem... Boccia jsou titanove a maji podle vseho perletovy cifernik, coz je plus. Jinak co se tyce designu, tak te moji treba vadi plny pocet indexu (60), takze ta by sla do Beringu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prosím Tě, jenom takovou technickou k hodinkám Boccia, všiml jsi si, že odkaz vede na trochu jiný model, než máš na obrázku? Na obrázku je perleťový ciferník, v odkazu je obyčejný stříbrný (ale dole ve variantách je ten perleťový). Jenom aby nedošlo k překlepu, pokud je budeš objednávat. 

 

Osobně bych vybírala mezi tím perleťovým ciferníkem+titan (lehké, antialergické) anebo Bering (design)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...