Přejít na obsah

MeisterSinger


NIGHTinGALE

Doporučené příspěvky

Nevím, kolik je tu majitelů hodinek tohoto výrobce, ale pevně věřím, že jich díky tomu, že je zavedl do distribuce Chronoshop, přibude.

 

Od včerejška mám jedny i já. Model No.02 s luxusním meruňkovým číselníkem. Indexy jsou plastické.

Komunikace s Kubsonem byla jako vždy perfektní a cena velmi velmi příjemná.

Mejstry se na ebay běžně neobjevují a jiný prodejce v ČR není, takže vřele doporučuji Chronoshop, který se nebál a do této značky se pustil.

 

Dojmy z hodinek:

Perfektní zpracování pouzdra i číselníku, hodinky sedí velmi dobře na ruce, řemínek je nadprůměrně kvalitní.

Korunka velká, signovaná, skvěle sedne do prstů a natahování je radost.

Unitas je zpracován lépe, než bývá zvykem; například oproti tomu ve Steinhart má jemnější ženevské pruhy a tedy jich má logicky i víc. Pod setrvačkou je navíc zdoben perlováním, což u relativně levných hodinek nebývá moc často k vidění.

Balení je docela zvláštní. Hodinky přijdou v takové divné papírové knize, ale potěší kožené transportní pouzdro i hadřík na leštění.

Byl jsem docela unešen z nastavování času - je docela nezvyk točit korunkou a sledovat, jak se rozvážně a pomalu posunuje jediná ručka. U běžných hodinek minutová ručka obkrouží číselník a tady se za stejnou dobu hodinová pohne jen o malý kousek.

 

Resumé: už teď vím, že nezůstane jen u jedněch. Modely Monograph (Valjoux 7750) a Unomatik (ETA A07.161) jsou také moc povedené :wub:

Značka tu moc rozšířená není, design mi vyhovuje a ty neobvyklé barvy číselníků mě naprosto dostávají.

post-1118-1216578935.gif

post-1118-1216578946.jpg

post-1118-1216578956.jpg

post-1118-1216578968.jpg

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 60
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Já je mám, jsou skvělé... vynikající zpracování... v reálu vypadají mnohem, mnohem luxusneji nez na fotkach.. :) Ja je jen proste nenosim... ani nevim proc... :)

 

Já o těch tvých dlouho uvažoval. Moc se mi líbily.

Nakonec jsem se ale rozhodl pro jednoručky a tu meruňkovou barvu.

Pokud by Kubson nedostal distribuci, asi bych šel do těch tvých, cena byla dost dobrá.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

....... na webu ani zmínka :( ........

 

Pracuje na tom. Zatím to má ale jen v automatickém podpisu.

 

Z vlastní zkušenosti mohu říci, že může dodat kompletní sortiment, dodání trvá velmi krátce a ceny jsou vážně moc příjemné.

YPO, jdi do toho, tobě byt ten model Unomatik vyloženě slušel ;)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kolega si ty jednorucky poridil... dost casto se pri letmem pohledu sekne deset minut sem... patnact minut tam :) Za to ale MS nemuze... to jsou proste ty ednorucky :D

Ten Unitas maji pekne nacancanej... jen co je pravda... za ty prachy... :)

Upraveno uživatelem Onion
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na ja, deutsche Wertarbeit, bravo !!

 

Při bližším srovnání jsem postřehnul, že pouzdro mi nějak neštimuje k ciferníku, dal bych přednost rovným nožkám a nějaké radikálnější jednodušší formě, takhle zůstali na půl cesty, protože ciferník je radikál až za hrob, jak to má být. Až na přihlouple plastické indexy, další nedůslednost a ústupek tzv. "hodnotnosti" . Škoda, protože mají nakročeno k opravdovému Meisterstück !! To samý kalibr - ženevskej brus je hnus ! V opravdu vyladěnejch MeisterSinger nemá co pohledávat.

 

Promiň, Nighty, neber to vůbec jako hanu, naopak jsou wunderschön, aber ty jistě pochopíš poznámky z jinýho úhlu pohledu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kdyby byly natištěné, tak by počítám polovině lidí vadilo že jsou "jen" natištěné - jak laciné u takových "drahých" hodinek :D

 

jinak v reálu jim to dle mého názoru sedí, meistr. nejde v designové střídmosti tak daleko, jako třeba botta design, hodinky jsou spíš zdobnější, zaujmou... strojek má perláž pod setrvačkou, ale jsou i ve variantě, kde je perláž na celém strojku

 

doufám že se mi už tenhle týden podaří dopřekládat texty na web a na chronoshopu konečně budou online - jinak samozřejmě kdykoli rád zdejším členům udělám nabídku!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

sice tady v jinem vlakne padlo, ze "kvalita je pseudokriterium" :) ale tady se to rikat nemusi, protoze tyhle hodinky jsou velmi kvalitni, strojek je vzdy velmi pekne poladen, hodinky vypadaji na ruce velmi honosne a pusobi jako hodinky v cenach o kategorii, dve, vyse... Navic je v Cesku nikdo moc nezna, resp. nejsou proflaknute... takze i jista mira exklusivity jest zarucena.. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

onione, věřil jsem, že pochopíš, že jen tak plácnutý slovo kvalita vlastně ani nemá obsah, ale spletl jsem se.

kubsone, píšu nightymu, že je to z takového toho purističtějšího úhlu pohledu, ne pro masového spotřebitele, který většinou asi sáhne po plastických indexech, uznávám, proto tam taky jsou. Tady mi to opravdu vadí, protože to má jen krůček k opravdový věci, jak s oblibou říkám, tedy přirozeně radikální bez kompromisů, jasnou ýdeou osvětlený.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se jukni na model Scrypto Unitas tam uz jde zredukovat jen pocet rucicek... ale to by bylo na ukor citelnosti.. alespon pro mne :) Ale ten zdobenej Unitas , tak na tom bych pri vsem tom purismu trval..

 

btw: tak neplacej, neplacej nesmysly, kdyz nevis jak ospravedlnit jiny "nesmysl" :) :) :) :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, to prave je... samozrejme chce to cvik a po chvili to uz akovy problem neni, ale presnost na minuty tam moc nezachytis.. spis tak na "petiminuty" :) a prkouknout se obcas neni problem... proto je ma muj kolega a ja mam klasiku :)

 

presnost 5 minut...to by niekedy nemuselo stacit :crying_anim02:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak se jukni na to po kolika minutach jsou ty nejmensi indexy... potom k tomu pripocti jak tenka (ale presto siroka) ta jedina rucicka je a z toho jasne vyplyva, ze pokud to neni na indexu ktery znamenapulhodinu a nebo celou tak, zvlaste pri letmem odectu casu, neni problem se seknout o "par" minutek .. je to proste pro grofy co nehledej na cas protoze na ne kazdy pocka :D Na druhou stranu stale rikam, ze presnost v radu minut je v zivote dostacujici.. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...