Přejít na obsah

Longines HC vs.Ch.Ward Trident


Doporučené příspěvky

Zdravím místní znalce,

a prosím o názory a doporučení - totiž zabývám se myšlenkou koupě starších, (ale v dobrém stavu) Longines Hydroconquest automatic 41mm nebo Chr.Ward C65 Trident 41mm

případně    Chr.Ward C60 Trident Pro 600, 40(38) mm

 

Zajímalo by mě, jak je to z praktického hlediska se servisem v ČR, plusy a minusy a jaká je spolehlivost obou uvedených značek.

Při výběru je pro mne důležitá i cenová dostupnost. Podotýkám, že jsem dosud nakupoval pouze na českém trhu a u toho asi i zůstanu.

Předem děkuji 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 55
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Populární dny

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

V tomhle vyberu bych se naky prakticky parametry vykaslal. Ja bych vybral jednoznacne LHC, beru to jako takovy solidni vstup do swiss hodinek, udelany jsou dobre. Proti Wardum jsem bohuzel zaujatej kvuli tem jejich slevovejm akcim, ktery kdyz koupis mimo ne, tak cloveka akorat rozcilej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem měl na LHC zálusk.Nakonec jsem hrábnul po C60 v limitce. U Wardu mě hodně překvapilo to zpracování. U hydráčů jsem se bál tě korunky,přijde mi už dost vystrčena což by mému malému zápěstí mohlo už vadit. Wardu bych se nebál,ale rozhodně bych doporučil si je někde vyzkoušet.At už jedny nebo druhé.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S Tridentama od Wardu mam jen letmou zkusenost, proto je nechci extra hodnotit. Celkove mi to prijde v tehle kategorii jako poctive udelane hodinky. Mel jsem teda za to, ze strjky ted maji od Sellity a ne ETA. Ale to asi upresni mistni zkuseni Wardisti.

 

Dostavam se ale k tomu, ze za sebe doporucuju LHC. Ovsem pozor, 41mm verze uz je dost velka. LHC opticky pusobi jako vetsi hodinky, i se tak nosi. Pokud szeryng zvazuje i male 38mm Wardy, tak je evidentne spise zastance mensich a pohodlnejsich hodinek. Doporucuji spis LHC 39mm. Mam zapesti 17,5 cm a LHC mam v 39mm verzi a rozhodne bych nemenil. O tlaceni korunky do zapesti nemuze byt ani rec.

 

451b050198c8fbf290d85fd691bb89c4.jpg

 

Tady je srovnani s Tudor BB58. Ac oboje papirove 39mm, LHC vedle nich pusobi spis jak 40-41mm.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191201/abb4e549c7293e6270d4d1d4f4c9f4cd.plist

 

Posledni poznatek k LHC. Hledal jsem si k nim cestu asi tri roky. Kdyz jsem je obhlizel pod umelym svetlem u AD, tak se mi vzdycky zdaly jako dost hnusne a nezajimave hodinky. Staci je ale hodit na ruku, vyjit s nima na svetlo a po case clovek zacne ocenovat kvalitu zpracovani, cifernik, odlesky a vsechno tohle dohromady. Jsou to povedene a nadcasove hodinky. Navic jsou prijemne nizke na to, ze to jsou 300M vodotesne potapky. Jako nevyhodu vidim nezuzujici se tah a obycejnou sponu. Roztec 19mm jsem vzal na milost proto, ze hodinek s touhle rozteci mam vic, tzn. nemam problem s remeny. Stejne ale nejvic zustavaji na tahu. O kvalite LHC taky mluvi fakt, ze je mel dlouhou dobu Martar. Pokud znate jeho vlakno s vyberem potapek (a obecne jakychkoliv hodinek), tak vite, ze Martar je detailista a puntickar a hleda dokonale hodinky (ted uz vyssi kategorie). To, ze mu LHC vydrzely tak dlouho uz o necem svedci.

Nakonec mi dovolte mozna usmevnou myslenku zaverem. Pro me jsou plechove LHC v 39mm nejlepsi alternativa pro nekoho, kdo touzi po plechovych Subech. Je to stejny koncept hodinek, davaji cloveku podobny pocit. Za sebe musim rict, ze se mi nosi kapku pohodlneji. Jsou to obyc hodinky zvucne znacky, ktere si na nic nehraji. Zaroven maji svuj designovy jazyk a neni to zadna kopirka Subu. Suby jsem mel asi 4 mesice, LHC mam uz rok a bavi me cim dal tim vic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak vyriešené? 

 

Sent via IPoAC

 

Tak ještě jednou :)

 

Zajímalo by mě, jak je to z praktického hlediska se servisem v ČR, plusy a minusy a jaká je spolehlivost obou uvedených značek.

Při výběru je pro mne důležitá i cenová dostupnost. Podotýkám, že jsem dosud nakupoval pouze na českém trhu a u toho asi i zůstanu.

 

Servis v ČR a český trh beru jako trh a ne prodej soukromou osobou z druhý ruky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to jednoduche. Pokud chces nove a nechces nakupovat pres net/v zahranici, tak s Wardama mas smulu.

I kdyz posledni zkusenost Dokusana se servisem mluvi o tom, ze netreba se bat Wardu. Servis vyresen a nestal ho ani korunu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

LHC jsou o ničem, jsou to pěkný hodinky z obchoďáku, něco jako koncernová okina.

 

Vem tyhle a víc neřeš http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/133989-chr-ward-c65-automatic-blue/

presne ako vravi kolega ;) usetris pekny fufen na veceru s frajerkou ;)

resp. tieto

 

c60-40ada3-s0bb0-b0_angle.jpg

 

na porovnanie

 

post-44633-0-97914000-1575115759.jpg

Upraveno uživatelem Roman-ZA
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty C65 na me nejak nefungujou. Zkousel jsem si ty, co mel Shewcza a vizualne pekne hodinky, zpracovani cajk, ale na to retro jsou moc velke. Zvlast jeste v pouziti te tenke lunety, kde cifr pusobi dost velky. Ty mely byt tak 38-39 a ne 41 nebo kolik jsou.

 

U tech novych tridentu furt bojuju s tou hodinovkou...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobne som LHC 39mm ani 41mm nevlastnil, ale 41mm som mal viac krát na ruke na zrazoch a u AD. Wardov som mám resp. mal som viacero, tak skúsim napísať moje skúsenosti.

 

Nákupu z UK by som sa absolútne nebál, rovnako ani uplatnenia záruky. Ward dáva 5 rokov na strojček, stačí kontaktovať ich support, pre hodinky príde DHL kurier a putujú do UK. Väčšinou Ward používa ETA 2824-2 alebo Selittu SW200, takže s prípadnou opravou v ČR by nemal byť problém, ale už to nebude zadarmo.

 

Teraz k daným modelom.

LHC: ja mám zápästie 16,5cm a môžem potvrdiť Andyho slová ohľadom veľkosti. 41mm pôsobia na ruke ako o niečo väčšie. Pre mňa to už bolo na hrane, ale každý to máme nastavené inak. Na menšie zápästie určite voliť radšej 39mm. Bohužiaľ tento model som na ruke ešte nemal, keďže ho nikde u AD nemali.

 

C65 Automatic: v tomto prípade musím povedať, že je to niečo podobné ako s LHC 41mm. Na ruke pôsobiac o trošku väčšie, najmä vďaka úzkej lunete a prázdnejšiemu ciferníku. Mne osobne prídu troška nevyvážene. Sú úzke, pohodlné, ale ja som mal pocit, akoby som na ruke placku, navyše mne vôbec nesadol odtieň modrej. Spracovaním sú na tom podľa mňa lepšie ako LHC. 

 

C60 Mk3 38mm: mal som 38mm Mk2, ktoré mi prišli moc vysoké na ten priemer. Mal som pocit akoby som na ruke vrchnák z pet fľaše. U Mk3 je to vraj lepšie, ale stále tam tento efekt je.

 

C60 Mk3 42mm: super spracované puzdro, ktoré sa dá nosiť aj na menšej ruke. Ale už je poznať vyššia hmotnosť.

 

C60 Mk3 40mm: toto je podľa mňa najlepšia voľba pre užšie zápästie. Síce som ich ešte nemal, ale podľa informácii od Dokusana a MíraMíra sú proste parádne.  ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

LHC jsem zkoušel a jak říká Andy, spíš bych volil 39mm, mám také 17,5 cm. V čem je Ward jednoznačně lepší je spona. U Wardů bych nebral C65, ale C60. C60 jsou klasický potapky. Velikost jednoznačně 40 mm. 38 mm Wardy jsou malý. Jinak Ward dává Sellitu, u GMT modelů tuším ETU

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já Vám svoji zkušenost s reklamací u Warda popíšu tak za 2 měsíce. Za mě jednoznačně Ward. LHC jsem tedy nikdy nevlastnil, ale na ruce je měl nesčetněkrát. Na Longinech mě neskutečně vytáčí jak nacpali indexy blízko rehautu. Nelíbí se mi to na starých a na nových to je ještě horší. Jasně, Ward nemá takový machr index a co hůř, má pitomý název, ale jsou fakt poctivě zpracované. Záruky jsou příjemným bonusem. Myslím, že od Wardů do budoucna můžeme čekat velké věci.

post-21215-0-92319700-1575191831_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

LHC jsem zkoušel v Koscomu už několikrát, ale pořád ne a ne. 

Velikost 41mm mi poprvé přišla velká, ale podruhé už ne. Potřetí jsem měl za to, že mi dali na ruku 39mm, ale ne. Takže toho bych se nebál, tím spíš, že se dají vyzkoušet leckde.

Co mě na nich vadí je tlustý nezužující se tah, hrozná spona ala ruský krumply z devadesátek a fakt, že cca půlka lidí má smůlu a tah jim velikostně nesedne ať ho nastavují jak chtějí a musí dokupovat půldílek tahu. Dále mě vadilo dýnko, vizuálně skvělé, ale ten reliéf tlačí to do ruky.

39mm se v automatu těžko shání.

Jinak celkově mi taky sedí výraz hodinková oktávka - prostě slušná masovka, ale trochu nemastná neslaná. 

 

Ward...no, jak to napsat slušně, to je takový no-name...Longines je proti tomu super značka (ve smyslu jména).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...