Přejít na obsah

Vulcain X-treme Automatic


martar

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 54
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Poprosím tedy někoho z laskavych moderátorů, aby v recenzi nahradil třetí odstavec druhého přispěvku:

 

Kromě nástavby automatického nátahu a datové mechaniky s věncem se změnilo provedení alarmu, kdy kladívko netluče do kolíčku jako u Cricket V-10, ale do velké elipticky tvarované kovadlinky v centrální části strojku. Tato konstrukční změna byla vynucena rotorem automatu, kterému by klasický kolíček připevněný k dýnku překážel v pohybu. Výsledkem je jasnější zvuk odlišný od klasického chrčivého alarmu starých Vulcainů. Zvuk je podstatně silnější než u Vulcainů s manuálním nátahem a proskleným dýnkem. Údajně k tomu přispívá i kombinace materiálů na pouzdru hodinek.

 

Za nový, opravený:

 

Kromě nástavby automatického nátahu a datové mechaniky s věncem se změnilo provedení alarmu, kdy kladívko netluče do kolíčku jako u Cricket V-10, ale upevněné na velkém, elipticky tvarovaném rameni tluče do vnitřního boku pouzdra. Tato konstrukční změna byla vynucena rotorem automatu, kterému by kolíček připevněný k dýnku překážel v pohybu. Výsledkem je jasnější zvuk odlišný od klasického chrčivého alarmu starých Vulcainů. Zvuk je podstatně silnější než u Vulcainů s manuálním nátahem a proskleným dýnkem. Údajně k tomu přispívá i kombinace materiálů na pouzdru hodinek.

 

Tady v diskuzi bych to nechal jako výstrahu, jak to dopadá, když clověk něco píše a neověří si všechna fakta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tohle oba odborní konzultanti nemohli vědět, to je prostě moje chyba. Ted na to video koukám znova a už jsem z toho jelen. Prijde mi, že kladívko se pohybuje na vlastním čepu jako u V-10 a to eliptické rameno ho jen rozpohybovává. Slavnostně slibuju, ze jestli budu něco ještě psát, dám si povinnou čtvrthodinku s lupou nad strojkem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Žádná tragedie, hlavně že kladívko někam tluče ;-)

Jak je to v reálu s úrovní hlasitosti toho alarmu, probudilo by tě to?

Určitě. Konkrétně u tohoto modelu je to mnohem silnější než u mých definitivek Cricket GMT Worldtimer. Je to blíž Cricketům s dvouplášťovým dýnkem s otvory. Pod vodou je to údajně slyšet az sto metrů, ale já s nimi do vody nelezl, takže nemohu potvrdit ani vyvrátit. Vzhledem k síle cvrkotu na souši a šíření zvuku pod vodou tomu věřím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele právě na tio čumím taky a nějak nemůžu jednoznačně poznat, co se tam děje. To do strany pouzdra bouchá oblouk té "kovadlinky", nebo chudák pouzdro dostává po držce tím Thorovým kladivem na jejím konci?

Thorovo kladivo je u V-10 prvek, co tluče. Předpokládám, že i tady u V-21; jinak by tu nemuselo být. Otázka je, zda je připevněno k eliptickému rameni, nebo se otáčí na čepu připevněné k nejblizšímu můstku a eliptické rameno jej jenom rozpohybuje. Snad sem nahlédne šery.vlk a vnese do toho světlo.

 

Cha, a pak že tu nebude diskuze!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V každém připadě se mi ten strojek teď líbí ještě víc. Mylně jsem se domníval, že pevný prvek, do kterého tluče kladívko, jen změnil podobu, ale podle všeho je konstrukční změna oproti V-10 složitější a komplexnější a zahrnuje zřejmě i pohyblivou mechaniku eliptickýho ramene. Až bude čas a příležitost, pokusím se udělat vlastní video, něco by mělo být vidět při pomalém "dojezdu" budíčku.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Joyi, kde a kdy jsi zkoušel a co tam měli za modely? S výjimkou Huberta Schediweho & syna v Rychnově nad Kněžnou mívají prodejci vždycky jen pár kousků, tak mě zajímá, co kdo kde má :) Nebo jsi je zkoušel v zahraničí?

 

Edit: a v Praze už není nic ani v Karlovce, ani v Koscomu :(

 

Když to měli v Koscomu, tak jsem zkoušel skoro celou vytrínu, pak něco v Německu a Itálii. V zásadě když mi vyhovoval strojek, nevyhovovalo pouzdro. Ať už designem, nebo WR. Když vyhovovalo ostatní, nevyhovoval strojek, buď funkce, nebo chyběl automat. Je to těžký s nima :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dohledal jsem zatím tohle:

 

Boasting an impeccable pedigree as well as reliable performances, the self-winding Cricket Calibre V-21 alarm movement also features a new hammer and anvil system designed for the alarm function. The innovation lies in the arm which, when coupled with the hammer, striped the "anvil" that is now placed at the centre of the movement. Vulcain's cherished principle of double or triple backed cases is as relevant as ever here.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Liquide, upřímně, nemám dlouhodobou statistiku, tak dlouho jsem je neměl. Hodinky střídám a winder nemaje, automaty se mi často zastavují. Co jsem měřil v průběhu 24 hodin, byla odchylka cca 5,5 vteřiny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...