Přejít na obsah

Vulcain X-treme Automatic


martar

Doporučené příspěvky

Asi bych měl upřesnit jednu věc, kterou jsem psal už ve svém potápkovém vlákně a tuším i ve statutech. V rámci svého několikaletého hledání potápek pro sebe už jsem zkusil kdeco, nakoupil a prodal řadu hodinek a protože mě ty obchody k smrti nebaví, snažím se dnes - pokud to jenom trochu jde - hodinky zbytečně nekupovat, ale na čas si je s majitelem třeba vyměním za svůj kousek nebo mu dám do zástavy jejich tržní cenu a v případě, ze by se hodinkám něco stalo, si je prostě koupím. Jinými slovy, ne všechny Vulcainy nebo jiné hodinky, o kterých píšu, mi reálně patřily. Pro mne v tom není skoro žádný rozdíl, jestli je mám čtrnáct dní půjčený nebo je na čtrnact dní s nervama koupím a pak s nervama prodám. Někdo v tom rozdíl může vidět, proto to raději zmiňuju.

 

Tyhle jsem měl v září a už je nemám. Tehdy jsem si psal do šuplíku poznámky a fotil je, aby z toho někdy později vznikla aspoň recenze pro vás, když už jsem je nekoupil a nenechal si je.

 

S majitelem těchhle X-tremů se nepravidelně vídám. Protože není z fóra, je pravděpodobné, že je bude stále mít, až se příště setkáme. A já zkusím spáchat to video :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 54
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

 

Děkuji za super recenzi, přečteno jedním dechem. Ještě by mě zajímalo, jak jsou na tom s přesností chodu?

Tak jsem to dohledal v poznámkách: 5,3 vteřiny do plusu za 24 hodin.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono je to komplikovaný - ne všechny hodinky, o kterých píšu, jsou moje; a ne všechny moje hodinky tady veřejně sdílím :D

 

Zkrátka, aktuálně mi chybí v kombu jen nízký echt potápky s WR 300+ bez vnějšího antireflexu... luxusní sportovně-elegantní hodinky s WR 100 už mám jak v manuálu, tak v automatu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele právě na tio čumím taky a nějak nemůžu jednoznačně poznat, co se tam děje. To do strany pouzdra bouchá oblouk té "kovadlinky", nebo chudák pouzdro dostává po držce tím Thorovým kladivem na jejím konci?

Tak jsem o tom principu alarmu v noci v klidu znovu přemýšlel a můžeš mít doktore pravdu.

- strojek je postaven na bázi V-10

- u V-10 je kladívko (ten kus kovu, co mu říkáš Thorovo kladivo) umístěno na stejném místě a pohybuje se bez pomoci nějakého přidaného ramene za pomoci mechaniky a pružiny skryté pod tím můstkem, kde je uchyceno čepem. Nabízí se myšlenka, že tento princip zůstal zachován, ale původní kladívko již neslouží jako kladívko, ale jen jako pohon pro vibrující eliptické rameno, které na sebe z akustických nebo mechanických důvodů vzalo roli prvku, který do něčeho (boku pouzdra ?) tluče.

 

Tohle hádání je fakt trapný, jdu napsat šeremu.vlkovi - měl jsem to udělat už před zveřejněním...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem o tom principu alarmu v noci v klidu znovu přemýšlel ...

Tak stačí, aby teď někdo zpirátil technický manuál ke strojku :)

 

V nejhorším se to natočí, až se k nim znovu dostaneš. Inspirován touto debatou jsem si včera zkusil, jestli v nějakém superpomalém režimu normálně s mobilem natočím dvojí puls GS vteřinovky u quartzu a šlo to - čili na zvonění budíku by tenhle způsob měl hravě stačit taky.

 

Na tom videu z tunelu to fakt vypadá tak, že rozkmit té "eliptické potvory" je tak velký, že by taky klidně zasahoval až k pouzdru.

 

Pokud ale přesně stylizovali ten od Martara postnutý dopňující text (o čemž lze pochybovat, páč tam mají jednu dvojbotu) -

 

The innovation lies in the arm which, when coupled with the hammer, striped the "anvil" that is now placed at the centre of the movement -

 

tak tam mluví o hammer, arm (patrně naší "eliptické potvoře"), která pak buší do anvil uprostřed strojku.

 

Čili jsme se možná všichni nechali svést na scestí intuitivním předpokladem, že impulzy jdou ze středu strojku na jeho okraj, kde se pak nějaký prvek rozezní/rozvibruje, a ono je to přitom možná obráceně.

 

edit: čímž jsem vlastě konstatoval totéž, co martar u pár postů výše. Jaj ta víkendová dopoledne :)

Upraveno uživatelem dr.sphinx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kubo, to já se včera pasoval na doktora dojmologie... snad se nechceš přidat? :D

 

Buď sem k tomu napíše něco někdo věci znalý, nebo dřív natočím to video, příp. stáhnu manuál. Nicméně k žádnejm Vulcainům, které vlastním od novoty, jsem manuál s přesným nákresem funkcí strojku teda nedostal :) pouze něco málo, jak ten strojek obsluhovat, aby šel a cvrčel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Recenze teda pořádná, to se tu jen tak nevidí, klobouček a díky. Jako vždy ti musím říct, že já je jako ty "pravé" pro tebe vidím, jdou k tobě, podobně jako Bremonty, které jsem ti předhazoval. Samozřejmě ty tvé proti znám, ale nemůžu si pomoct :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Krásná a obsáhlá recenze. Takhle bych chtěl jednou umět psát o hodinkách. Navíc jsem se seznámil se značkou Vulcain. Díky!

Tyhle Extreme jsou zrovna dost vybočující z produkce manufaktury, pro lepší seznámení se značkou doporučuju spíš recenzi na Worldtimery :)

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/118975-vulcain-aviator-cricket-gmt/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...