Přejít na obsah

Přesnost strojku + Fotogalerie


watchboy

Doporučené příspěvky

Ahoj všem hodinářům

Jsem na tomto foru nový, respektive hodinky mě vždycky velice přítahovaly a toto forum čtu již dlouho, ale nikdy jsem se neodhodlal napsat sem nějaký větší příspěvek, jelikož se sám v tomto oboru považuji ještě za začátěčníka. Bohužel/Bohudík se stalo nevyhnutelné a já si před cca rokem koupil svoje první automatické hodinky po kterých jsem dlouho pokukoval Steinhart Ocean One black, které mi přišli jako skvělý vstup do světa mechanických hodinek v poměru cena/výkon. Stalo se nevyhnutelné a hodinky mě chytli ještě více :D takže jsem před několika týdny pořídil svoje dlouho vysněné Longines Lyre, které střídám na stříbrném tahu a koženém řemenu dle nálady a příležitosti.

Ale teď k mému dotazu, zkoušel jsem si měřit přesnost chodu strojku u obou hodinek a došel jsem k výsledku Longines cca + 3s/den ale Steinhart cca +12s/den je tato "nepřesnost" ještě v normálu, nebo bych měl řešit s prodejcem? Přeci jenom hodinky jsou teprve rok staré. Chápu že Steinhart jsou "levné hodinky" a asi nebudou tak přesné jako hodinky vyšších tříd ale i tak se pro jistotu ptám :D

PS: Budu rád když připojíte i vlastní zkušenosti s vložením přesnosti strojků ve vašich hodinkách abych měl s čím srovnávat, nebo bude-li se někomu chtít může vložit i foto svých oblíbených hodinek s přesností jejich strojku, alespoň se budu moci kochat a budu vědět kam se chci dál s hodinkami posouvat :) :D 

Díky zkušení hodináři :)

 

 

Zdroj: Koscom.cz, Chronoshop.cz

post-69142-0-30536200-1579607328_thumb.png

post-69142-0-83351000-1579607338_thumb.png

post-69142-0-30943200-1579607348_thumb.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si taky myslím, že to je zatím naprosto OK. Asi bych to řešil, kdyby se to blížilo ke 30-ti vteřinám, jinak asi ne. Ber to víc jako šperk a trochu měně jako top přesný ukazatel času a budeš v klídku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky díky, bohužel jsem ten typ perfekcionisty co řeší každý detail :D

PRISCHERA: Skvěla galerie Bondovek, též je mám tak trochu vysněné v modré barvě, ale zatím je na ně pro mě dost brzo (je mi 25let)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Longines +3, skvělá odchylka. U těch štejnů zkus laborovat s odkládáním na noc - dýnkem nahoru/dolu, na korunku, na devítku. Zjistíš, v jaké pozici jdou nejpomaleji a tak je odkládej na noc. Může to udělat několik vteřin kam potřebuješ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To odkládání na noc je trochu problém, jelikož jsem dostal od drahé polovičky box na hodinky prý na svojí budoucí sbírku (zatím jsou tam tedy jenom dvoje hodinky, takže ještě čtyři volná místa pro zlepšení :D) takže hodinky ukládám do boxu "abych jí neurazil" 

 

box:

https://www.alza.cz/beauty/friedrich-lederwaren-20069-3-d5308382.htm

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No a to je problém polohovat celý boxík? Na pravý/levý bok, na pantíky, na zámeček, na víko...

 

Já hodinky nesundám z ruky (leda bych hned nasadil jiné) a na noc se musím polohovat celý ;o)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokial potrebujes zaliecit zavislost na presnosti mechanik, tak si kup Prim (lepsie novodoby) alebo Vostok. 30s+ obojsmerne ziaden problem... a davat to hodinaovi nepomaha, bo musis ladit vzdy podla vlastneho stylu pouzivania, takze pekne otvarak si kupit a poladit si ich sam pri dennom noseni,....  da sa to potom zredukovat bratu aj pod 20 a je to zabava hodna praveho chronomagora.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

×
×
  • Vytvořit...