Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

Citizen synchronizácia času


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
10 odpovědí na toto téma

#1 silverbath

silverbath

    Začátečník

  • Members
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 28.leden.2020 - 08:58

Ahoj, mám hodinky Citizen AT4127-52H, mesto mám nastavené na Londýn a SMT som manuálne nastavil na ON aby mi ukazovali správny čas. Problém nastáva keď sa hodinky synchronizujú s rádiovým signálom, vtedy sa mi SMT prepne na OFF a tak mi ukazujú o hodinu menej a musím to vždy po synchronizácii manuálne prepínať. Viem mi s tým niekto pomôcť alebo ako sa to dá vyriešiť? Ďakujem vopred za odpovede.

 

 

 

Přiložený soubor (y)



#2 Ace

Ace

    Učedník

  • Member_50
  • 196 příspěvků(y)

Publikováno 28.leden.2020 - 13:41

Nastavit město na město ve stejném časovém pásmu, jako místo kde bydlíš? Paříž, Praha, ... ?



#3 silverbath

silverbath

    Začátečník

  • Members
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 28.leden.2020 - 15:13

Jediné z európskych miest sa dá nastaviť Londýn, ostatné sú v USA. Jediná možnosť je asi použiť alternate time mode A-TM kde si nastavím čas manuálne ale rádiová synchronizácia v tomto móde negunguje :frusty:



#4 valjoux

valjoux

    Závislák

  • Member_50
  • 868 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Jablonec

Publikováno 28.leden.2020 - 15:34

V podstatě máš kliku že se vůbec nařídí. Na světě jsou 2 nebo 3 frekvence na nařizování. Jednu má Evropa další Asie a USA má na každém pobřeží jednu. Takže se ti mohlo stát že by to v Evropě nefungovalo. Jedno pobřeží používá Evropskou a druhé Asijskou. Tak bych to asi nechal na ten Londýn a max to posunul.


petrzelahodinar@seznam.cz

777 789 592


#5 Frostie

Frostie

    MegaXXLzávislák

  • Member_50
  • 12 995 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:ano
  • Fanoušek značky:Casio, Citizen, Junghans. Cesty, lety, hodinky, radio controlled, solar, DCF 77,5 kHz

Publikováno 28.leden.2020 - 20:26

V podstatě máš kliku že se vůbec nařídí. Na světě jsou 2 nebo 3 frekvence na nařizování. Jednu má Evropa další Asie a USA má na každém pobřeží jednu. Takže se ti mohlo stát že by to v Evropě nefungovalo. Jedno pobřeží používá Evropskou a druhé Asijskou. Tak bych to asi nechal na ten Londýn a max to posunul.

Co to? Krapet v tom plaveš, asi...Evropa má frekvence 2, DCF 77 a MSF 60 z UK. Asie má 3 frekvence - JJY40, JJY 60 a čínské BPC a USA má pouze jednu, centrální WWV, Fort Collins. Spíše se obávám, že hodinky nejsou připraveny na příjem DCF


Proběhlé obchody


#6 Xenomorfus

Xenomorfus

    Linguafoeda acheronsis

  • Member_50
  • 3 467 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Ostrava
  • Fanoušek značky:Traser, G-Shock, Amfibija, Seiko, Deep Blue, Aragon

Publikováno 28.leden.2020 - 20:45

To, že Ti ukazujou po synchronizaci o hodinu méně, je správně,, neboť máš nastavený Londýn a tam je o hodinu méně  :notworthy: .

A že se Ti to přitom přepne na SMT OFF je taky správně, neboť je to letní čas (Daylight saving time) a ten teď v Londýně neplatí.

Takže všechno je tak, jak má být. 


Mám toho plnou kabelku...

 

Moje hodnocení zde: http://forum.chronom...937-xenomorfus/


#7 valjoux

valjoux

    Závislák

  • Member_50
  • 868 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Jablonec

Publikováno 29.leden.2020 - 09:34

Co to? Krapet v tom plaveš, asi...Evropa má frekvence 2, DCF 77 a MSF 60 z UK. Asie má 3 frekvence - JJY40, JJY 60 a čínské BPC a USA má pouze jednu, centrální WWV, Fort Collins. Spíše se obávám, že hodinky nejsou připraveny na příjem DCF

Tuto věc jsem řešil zhruba před 10 lety, Přišel zákazník a byl na mrtvici protože si koupil na cestách hodinky a ty se mu nechtějí nařizovat. A když odjel do oblasti nákupu tak vše fungovalo. Už nevím zda to bylo Citizen nebo Casio a Amerika nebo Asie. Ale řešil jsem to v servisu a tam bylo mluveno o těch frekvencích a pásmech. A já prohodil USA a Asii.


petrzelahodinar@seznam.cz

777 789 592


#8 silverbath

silverbath

    Začátečník

  • Members
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 31.leden.2020 - 11:08

Keď som ich kupoval tak ma nenapadlo, že tu u nás nebude fungovať správne synchronizácia. Docvaklo mi to až teraz, že prečo sa predávajú iba v USA a v Anglicku, lebo iba tam tá synchronizácia funguje správne. No čo už, budem sa s tým musieť zmieriť. Ďakujem za reakcie

#9 husakmartin

husakmartin

    Učedník

  • Member_50
  • 151 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Olomouc
  • Fanoušek značky:Citizen

Publikováno 31.leden.2020 - 22:28

Je jen jediná možnost jak "nastavit" hodinky,ktere neumožňují seřízení na potřebné časové pásmo na domácí čas.
Nulovou neboli referenční polohu nastavit o potřebnou diferenci, tj. +1h a tím "oklames" hodinky a budeš mít správný čas.
Jak se nastavuje referenční pozice je v návodu k hodinkám.
Jsem přesvědčen, že po takovémto nastavení budeš spokojen.

#10 silverbath

silverbath

    Začátečník

  • Members
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 1.únor.2020 - 20:14

Ďakujem veľmi pekne husakmartin za túto radu, nenapadlo by ma to a hneď som to aj vyskúšal a funguje to. Hodinky sa synchronizujú a čas sedí. Už som bol z toho zúfalý, rozmýšľal som už aj o ich predaji ale ty si to vyriešil. Super :notworthy:



#11 husakmartin

husakmartin

    Učedník

  • Member_50
  • 151 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Olomouc
  • Fanoušek značky:Citizen

Publikováno 1.únor.2020 - 21:33

Potěšil jsi mě.
Věřím, že značka Citizen zůstane tvoji oblíbenou.
A nezapomen občas dobít, mají to rady.