Přejít na obsah

Nesnáším Primky


Doporučené příspěvky

Hmm. Co tak třeba napsat teda něco k těm Primkám, než k zakladateli. To je tady vůbec takovej nešvar. Než napsat třeba opačnou reakci na ty hodinky / značku / názor, tak se píše hodnocení přispěvatele (někdy někdo i vydedukuje z pár slov pomalu psychologickej profil pachatele). Možná, že slovo "hysterie" třeba není úplně namístě, ale jestli to tak někdo vnímá ... a kde jinde by to tak měl vnímat, než tady...  Mě spíš udivuje, že to tady někoho tak vytočí. Vždyť tady jsou okolo Primek hromady polarizovaných debat.

 

Já mám Primky třeba taky rád. Ale jen ty svoje dětský, moje první hodinky, tím to skončilo, bohužel. Ty dnešní nový a drahý (pro mě, někdo to muže vnímat samozřejmě jinak) mi nějak nic neříkaj. Jednak se mi moc nelíbí (možná stříbrný Diplomaty, ale nějak nevim, kdy a k čemu bych je nosil a jestli bych se toho nebál za ty prachy) a jednak bych za ně nedal ty peníze, co stojej. U mně je to teda nic než nostalgie, hysterii u mně nevyvolávaj :-)))  Ze starejch se mi třeba líbí Sporty 2, ale ten materiál, z kterýho jsou, je pro mě dneska nepoužitelnej - já mám hodinky na nošení, ne do vitríny. Ale chápu, že dneska Prim muže někoho pobuřovat, až si z toho musí ulevit :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 104
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Já bych hromadění starých Primek přirovnal spíš ke sbírání odznáčků, numismatice, filatelii atd.  Primky, ale nejen ty - obecně vintážky, se mně v hodinkovnici množí, přitom aktivně nosím Seiko SKA371P1, na střídačku s Orient King Master WV0011AA. 

Pokud jdou na ruku nějaké vintážky, pak je to většinou na jednorázovou akci, pokochám se / provětrám je a jdou zpět .... prakticky nemá smysl je držet... ale u filatelistů taky nikdo neřeší, že si známku nenalepí na dopis, u odznáčků už není vůbec co řešit :) Občas mám tendence pustit Primky do světa - nechat si tak 5 kousků - a raději na místo v hodinkovnici pověsit něco jiného... ale nakonec se stejně neudržím a přikoupím zase nějaké Primky - masové hodinky bez unikátního designu, se strojkem který se od šedesátých let nedokázal posunout ani na day / date v pouzdře z blata... no a co :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tikal - v podstatě svatá pravda. Ale.jako kluk jsem před výkladem klenotnictví trávil docela dlouhé chvíle a očumoval. Brácha měl stříbrné malé TV a já jsem si koupil jedny co vypadaly úplně jako kvarcky. Soudek s lehce bombírovanym sklíčkem v pochromovanem rámečku. Dodnes když je tu někde vidím tak zatoužím. Je to nostalgie. Kdyby to bylo nerezové, ale to za sociku nešlo. Člověk na to křivě pohlédl a už tam byl ťukanec... Už jsme jinde a nelituji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro Jurise, pleteš se, to není demokracie, to je plivání na něco, o čem už předem víš, že to řada lidí sbírá  a má rádo( a je jedno z jakého důvodu). Primárně (opět to slovo) jsi předem už očekával odmítavé reakce, proto se přikláním k názoru, že buď jsi provokatér - troll, nebo jsi úplný imbecil, který vůbec netuší, že na nějakou reakci bývá i odezva. Odpověz si sám... K té tvé poznámce o šumavských údolích. Dlouhou dobu jsem žil v Londýně, a světe div se, i tam bylo několik lidí, kteří Primky znali, a vůbec o nich jako o hodinkách masové produkce pro širokou veřejnost nemluvili špatně. Světe div se, on dokonce existuje Jawa klub ve Velké Británii. Co tím chci říci? Jen to, že ty se v nějaké podivné bavorské díře potkáváš se stejnými chytráky, kteří mají tak jako ty, v hlavě vyvětráno, ještě neznamená, že něco, co oni neznají, není známo jinde... Já třeba mám slabost pro půlové a čtvťové visací hodiny... kvůli tomu ale neplivám na něco, co mě nezajímá....Divím se spíš majiteli, že tě s tímto přístupem nepošle do černých, či hnědých krajin známých pronikavou, specifickou vůní...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo. Demokracie není cochcárna. (Říkám si co chci) Svoboda slova neznamená možnost lhaní a urážení bez následků.

A v tomto vlákně se to překračovalo na obou stranách.

 

Ale stejně si myslím, že kdo na Primkách nevyrostl, asi jim jen tak na první kontakt sám od sebe nepropadne. Asi je to jako s jinými závislostmi

- stáhnou tě špatní kamarádi a  ani se nenaděješ a už kupuješ primky po bazarech a zastavárnách.

 


 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zakladatel vlákna má recht, co s tím, je to malý, ošoupává se to, fejkuje se to a v 80tých letech to každý rád vyměnil za digitálky :lol2:

 

Souhlas :) Taky mám pár Primek, válí se to ve skříni v boxu, jediné co jsem občas nosil byly novodobé Orlíky, kvalita kalibru v těch hodinkách je ale děsivá, stačí to dát na vibrograf. Když si vezmu nákupní cenu 70 tis., tak to ani nevybalím z tašky a obratem to stěží to prodám za 35 (takhle jsem to koupil, nikdo to tu nechtěl).

 

Nevím, proč je kolem toho vyjádření taková hysterie, když si přečtu to přímo o hodinkách Prim napsal, nevidím tam žádné plivání, urážení apod. S tímto vyjádřením musí souhlasit 90% místních lidí.

 

Nechápu tu hysterii, kolem starých Primek. Cena absolutně neodpovídá kvalitě.

 

To ostatní co napsal je o motorce.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já nemluvím o smyslu jeho příspěvku. Jen mi přijde, že když řekl že nesnáší primky tak nelhala a ani nikoho neurazil.

Tak jsme si poplkali, a už by mohlo být na čase toto vlákno zamknout  :mobile:

 

Podobné vlákno nemá žádnou přidanou hodnotu, konstatování "Nechápu tu hysterii, kolem starých Primek. Cena absolutně neodpovídá kvalitě.", lze aplikovat snad na všechny značky a hodinky s výjimkou Casio F-91W a ORIENTů  :lol2:

Odpovídá cena ROLEX kvalitě - když čínští fejkaři dokáží udělat za setinu ceny z vnějšku 99,9% shodnou kopii a jejich strojek na vibrografu vykazuje stejnou odchylku - jen není dotažené zdobení strojku ? Proč například někomu platit za hodinky se strojkem Valjoux 7750 od 50 tisíc nahoru, když si na Ebay můžu za 12 tisíc navolit V7750 vč. barvy datového věnce, provedení rotoru... proč mám platit za pouzdro, ručky a potištěný ciferník 4x víc než za srdce hodinek... netahá mně někdo za nohu? Neprotékají kupci takových hodinek víc než já na plné krabici krámů? Má smysl zakládat v každé sekci "vysírací" vlákno? Každý víme proč a kolik do čeho sypeme - no nic jdu hledat na SBazaru solidního Dněpra a pro manželku Škodu hundert jako doprovodné vozidlo - sice bych se mohl svézt v něčem jiném lépe, ale já se zrovna na toto těším :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.

×
×
  • Vytvořit...