Přejít na obsah

Hodinky k promoci


Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

Letos jsem konečně po letech úspěšně odpromoval, dostal od rodiny nějaké peníze a rozhodl se, že si za ně pořídím nějaké hezké hodinky. Hon započal zhruba před měsícem :), pokusím se tu nastínit současnou situaci, předem děkuji všem co jakkoli přispějí k finálnímu rozhodnutí.

 

Co mám:

 

První "lepší" hodinky jsem koupil zhruba před rokem. Byly to Seiko pepsi samuraje. Přiznám byla to trochu unáhlená koupě a moc je nenosím. Mám malou ruku (16.5 cm) a navíc pracuji v poměrně formálním prostředí, do práce tedy chodím většinou v bussines casual, ke kterému by se potápky třeba i nosit dali, ale na mojí malé ruce jsou takto velké hodinky poměrně nepohodlné. 

 

Tuto "chybu" jsem se koncem minulého roku rozhodl napravit tím, že jsem pořídil formálnější Orient Bambino v2. Baví mě jejich doomed sklíčko,k formálnímu oblečení se hodí lépe než potápky. Rozměr pořád lehce větší něž by bylo zdrávo, ale je to posun. 

 

Co bych chtěl:

 

Chtěl bych nějaký univerzálnější kousek, tak aby neurazil k obleku ani k polo triku. Líbí se mi především světlé ciferníky. Požadovaný rozměr by měl být okolo 38-39 mm a samozřejmě automaty. Maximální budget  je 15-20 tis. s tím, že bych preferoval tu nižší hranici. Počítám, že budou na ruce velmi často, nejspíše každý den, hledám tedy pracatny, u kterých nebudu mít chuť si nafackovat pokaždé když je omylem někde škrábnu.

 

 

Co jsem viděl a líbilo se mi:

 

Archimede classic 39.

 

Měl jsem možnost je vyzkoušet v chronoshopu, líbí se mi modré ručky na krásném bílém ciferníku.

https://www.archimede-watches.com/klassik-39.-si.ls

 

Certina DS - 8

 

Nedávno jsem je zkoušel v koscomu a byly skvělý, původně jsem chtěl bílý ciferník, ale když jsem zkoušel tyhle certiny nastal takový ten "wow" efekt, moc se mi líbili, vlastně jsem dost nalomenej je pořídit :)

 

https://www.jomashop.com/certina-ds-8-watch-c033-407-11-053-00.html

 

 

Frederique Constant FC-303

 

Taktéž jsem měl možnost vyzkoušet, hezké zpracování, ale odrazuje mě větší rozměr, z těchto tří asi nejslabší.

 

https://www.jomashop.com/frederique-constant-watch-303b6b6.html

 

Ještě jsem přemýšlel nad seiko, konkrétně modely SARB033 a větší SARX045. Měl někdo prosím možnost porovnat kvalitu zpracování mezi certinou DS-8 a sarbama ? Sarby i SARX045 mi přijdou takový sportovnější než bych chtěl, ale naživo jsem neměl možnost vidět.

 

 

Děkuju všem za rady a tipy :)

 

 

 

 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S Certinami srovnat nemůžu, s klidným svědomím ale Sarby doporučit můžu, ať již Sarb033 nebo světlejší variantu Sarb035.  Hodinky perfektní, včetně zpracování, k obleku jako dělaný: sportovního na nich ale já nic osobně nepociťuji.

Edit: Archimede classic jsem měl rovněž, ale ty po čase šly z domu, ty perleťový indexy mi nakonec docela vadily, podle mne dost snižují čitelnost. To když tak raději něco od Stowy, ale ty jsou cenově už výše.

Upraveno uživatelem lucid
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Len Sarxy už sú troška väčšie. Ja mám rovnakú ruku a zrovna Sarx nepatrí medzi moje najpohodlnejšie hodinky čo som mal. Ak by boli mali priemer 39mm bolo by to ďaleko lepšie. Ale samozrejme tie detaily a antireflex za to stoja.

 

Ja by som odporučil niečo od Christopher Ward napr. model Trident Vintage, Certina DS1, Glycine Combat 6 v 36mm verzii.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já před rokem koupil tak trochu z trucu Tissot PR-100 na black friday a od té doby jsou na ruce skoro pořád jako daily watch. Za mě super, ideální velikost 39 mm. Já tedy mám černý ciferník, ale dělají různé další verze a ty hodinky dost mění dojem podle oblečení nebo třeba výměnou tahu za kůži..

https://www.hodinky-365.cz/index.php?filtr=typ:hodinky~znacka:Tissot~sk1:2725~sk2:3210~typstrojku:Mechanický%20s%20automatickým%20nátahem

 

Nebo pokud bys byl spíše při horní hranici limitu, mezi Hamiltony jsou taky taky hezké kousky:

 

https://www.deal-klenotnictvi.cz/panske-hodinky-hamilton-jazzmaster-viewmatic-h32515155/?gclid=EAIaIQobChMI4MDCmuuQ6AIVwbTtCh23bwZsEAYYASABEgKYb_D_BwE

 

https://www.hodinky-koscom.cz/hamilton-jazzmaster-day-date-h32505151-k0018420

 

https://hanak-brno.cz/nase-hodinky/hodinky/panske-hodinky/hamilton-valiant-h39515154/

 

SARBy 035 mám v zásuvce taky, ale mně osobně teda k srdci tolik nepřirostly, mají krásné pouzdro, ale tah je dost na nic...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuju za tipy,

 

Kdyby se třeba v Praze našla nějaká dobrá duše, co by mi věnovala chvilku času a přinesla SARB033/035 ukázat, byl bych vděčný :)

 

SARX035 - moc se mi moc nelíbí tvarem, SARX045 mi proti nim přijdou maličko "štíhlejší a delší" a to se mi v tomhle případě líbí víc. Četl jsem, že tah co se k SARX035 dodává je vážně dobrej, ale ja jsem spíš na kůži a moc fotek SARX035 s koženým řemenem jsem zatím neviděl, takže spíš ne, ale ciferník vypadá skvěle, jakoby hodinky neměli sklíčko :).

Upraveno uživatelem Kuba558
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A nebo jeste od Seika tyto. SARG001. Takovy levobocek sarbu s trochou sportovna. Mam je doma. Tenkrat jsem myslim schanel zde na foru SARBY a zrovna nejak nebyly, tak jsem po chvili zvazovani vzal tyto. Myslim ze bych nemenil. Jsou o chlup vetsi, ale ne jako ty SARXY, ktere jsou vahove a tloustkou uz takove masivnejsif943822c906ff096a867d9afd5598793.jpg

 

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je asi do jiného vlákna?

Nebylo, ale asi jsem se trochu sek vyberem. Teprve ted ctu zminku o tom, ze sarby jsou na nej uz trochu moc sportovni:) Vychazel jsem z toho ze maji sednout k obleku a take polo triku. Ja bych zkratka volil toto. Myslim ze se hodi, ale jsou mene usedle:)

 

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za tipy :) 

 

Ph200 se mi sice dost líbí, ale není to to co momentálně hledám a SARG001 je taky trošku sportovnější než bych chtěl. Ono je to složitý :), přijde mi že jsem za poslední měsíc viděl už snad všechno, ale z těch rozměrů, který bych já potřeboval není moc kde brát.

 

Ještě mě napadlo, že se zajdu podívat na Tissoty (https://www.jomashop.com/tissot-watch-t127-407-11-031-00.html)

 

Jsou sice trosku vetsi, než jsem původně chtěl, ale uvidíme, třeba to sedne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...