Přejít na obsah

Pomer cena/vykon/kvalita


duffqo

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 43
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

No tady to jede. Nějak probouzím v chronobyvatelstvu touhu podsouvat a vymýšlet mi katastrofické konce na základě

nepodstaných střepů nepodstatné informace podané čistě pro nezávazné pobavení. Trochu mne děsí, jakou logiku užíváte v reálném světě

 

Pochopit co vyjadřuje "poměr cena/výkon" je u mnohých těžce dosažitelná meta, což?

 

Tak zkusme mimo citlivou tikající oblast: Určit který zlomek má vyšší hodnotu:

 

A. šampaňské Dom Perignon 1l / 1000?

B. bílé víno krabicové, bublinky přidány s použitím SodaStreamu, 1l / 1?

 

Počítám, že jen málo z nás má opravdovou zkušenost s oběma položkami, já tedy ne, ale postačí myšlený experiment...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nějak netuším, jak se u hodinek měří výkon.

 

Cenu za střízliva ještě zvládám. Až mi to vysvětlíš, tak už to nějak podělim.

Samozrejme to bolo myslene obrazne, myslel som tym aby kto ma chut vypichol napr z 10 hodiniek ktore vlastni tie 1 za ktore dal ''x'' penazi a proste to stalo zato. Preto vravim ze velmi SUBJEKTIVNE sa podelit ktore hodinky co vam presli rukami ta ako prve napadnu pri fraze (obrazne) naj cena/vykon. Cize worth every penny

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já osobně chápu výkon třeba jako výbavu, komplikaci apod. Pak bych k těmto třem parametrům přidal ještě dva, a to resale, chcete-li držení si ceny a prestiž, nám známý machrindex. Podle těchto všech parametrů bych vyzdvihl tak pět let starý keramický bondovky. Sehnat se dají ještě pod 70 litrů, výbava - datumovka a otočná luneta, kvalita - co-axial, chronometr, resale - za dva, tři roky na nich tratím, díky dobrýmu zacházení pár tisícovek, machrindex - bez komentářů. Samozřejmě, tohle všechno platí pro chronomagora v pokročilejším stádiu chronobundusu, ale to jsme tady asi všichni. Já osobně jsem je měl dvakrát a poprvý mi vydržely asi čtvrt roku, a podruhý asi dva měsíce. Zkrátka ideální hodinky. Takže to je asi tak všechno, co k tomuto tématu mám. Dobrou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Netuším, jak takovou věc hodnotit, subjektivně to nelze. Podle mě jediné reálné hodnocení je tržní cena. Tedy koupíte hodinky u výrobce za list price a prodáte je jako nové na nějakém prodejním portále s vysokou návštěvností. Pak by poměr prodej/nákup vyjadřoval index skutečné hodnoty. Třeba Prim to bude mít tak 0,5 a jako u každé značky se to bude lišit model od modelu, ale index může klidně dosahovat i 1,5 (Rolex, Patek apod.)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"pomer-cena-výkon" je take to zaužívané klišé spojenie ,ktore sa často používa už asi na všetko čo chceme v živote hodnotiť možno tento pojem na hodinky nepasuje uplne najvhodnejšie ale zakladatel vlákna pravdepodobne chcel zistiť od ludí, ktoré hodinky proste stoja alebo stáli podla nich "za tie prachy" ktore kedy minuli za svoje hodinky a kúpili by si ich znova ,lebo časom možno zistili že drahšie hodinky nemusia  automaticky vždy znamenať aj lepšie.

 

Je jasné ,že každy máme inú finančnu situáciu a racio.,ale využijem debatu a spýtam sa Vás

práve to by zaujmalo mňa,ake sú to tie vaše "najrozumnejšie hodinky" aké ste kedy mali,alebo máte ak zohladníme faktor štýl,historia značky,kvalita spracovania a samozrejme faktor ceny  povedzme do úrovne 2000??(aj secondhand)

 

za mňa momentálne asi Breitling COLT III

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...