Přejít na obsah

Stowa Partitio


safi

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 47
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

  • po 5 týdnech...

mně se líbí a moc, asi víc než Nomosy... a ten nápad s vteřinovkou mi přijde super, je to taková malá drobnost, která vydrží být chvíli zajímavá a na takových hodinkách se to hodí, protože tady není na co koukat po týdnu... tohle může vydržet zajímavé a zábavné dlouho. navíc si toho každý rychle všimne, trkne to do oka :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Čím déle se k tomuto vláknu vracím, tím víc se mi líbí. Škoda, že je to automat. Tato esence jednoduchosti a nadčasové elegance si přímo říká o manuální kalibr.

 

na ebay.de jednou byly s manuálním nátahem 2801 za docela dobrý peníz (nějaká limitka) - zaváhal jsem a docela mě to mrzí

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Stowa Partitio měly být moje první kvalitní hodinky, na fotkách se mi hrozně líbily - geniálně jednoduché a přesně takovými jsem chtěl začít. Využil jsem služební cesty do Německa a zašel si do prodejny Manufactum (hodinky údajně nelze koupit jinde, tedy jako nové, samozřejmě) ve Frankfurtu.

 

Byl to zrovna ten týden, ve kterém hodinky podražily z 495 na 535, což bylo první nemilé překvapení. Zkusil jsem si je na ruce a nenadchly mě, můj první pocit byl "malé a tlusté", detaily ciferníku jsem ocenil pouze na fotce, v reálu jsem to viděl téměř rozmazaně. Pásek taky docela obyčejný, na jednom německém fóru jsem viděl fotku, kde pásek nahradili za kvalitnější a lépe vypadající, hodinkám to alespoň dle fotky docela pomohlo.

 

Takže nakonec jsem si je nekoupil (a to jsem do obchodu šel s hodně nacpanou peněženkou) a spíš si místo nich koupím nějaké flieguhr.

 

Berte to prosím s rezervou jako názor začátečníka, hodinky jsou určitě kvalitní a své příznivce si najdou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Tak mame novou variantu s krasne vintage nazloutlou lumi. Nemuzu si pomoct, ale neco na tech hodinkach (obe verze) me porad laka a musim se k nim vracet. Asi ta cistota - nemyslim vzhled, ale to, ze jsou to obycejne hodinky bez spetky snahy delat z mechaniky neco extra... A k dispozici je i verze s rucnim natahem.

 

zdroj/source: www.manufactum.de

41391_1.jpg

 

41391_5.jpg

Upraveno uživatelem skalis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...