Přejít na obsah

Hodinářství ve Vyšehradské ul (Praha)


Doporučené příspěvky

Zdravím všechny znalce - jsem v hodinkách nováček (tedy kolik je hodin, to poznám už dlouho :worried_anim: ). V poslední době likviduji pozůstalost po příbuzné a objevil jsem i řadu hodinek, budíků...Některé chci nechat vyčistit (Seiko automat někdy ze 70-tých let, Doxy s černým číselníkem...) a občas nosit - jednak ze sentimentálních důvodů a jednak se mi opravdu líbí. Nejblíže k bydlišti mám hodinářství http://www.hodinarstvizs.cz/historie.html Máte s touto paní nějaké zkušenosti? Nechci hned napoprvé udělat chybu. Díky za jakékoliv tipy a reakce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 50
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ahoj, bydlim kousek a pani jsem nekolikrat navstivil....

- krasne mi dala dohromady nastene Junghansy ze tricatych let

- vycistila a seridila asi troje Primky

- pekne usadila a zabrousila nova sklicka na dvou kouscich

- pri otvirani NOS Doxa, koupenych na Aukru (nebyl jsem si jisty jestli je tam spravny strojek a nemel je cim otevrit), se ji smeknul klic, ktery si malo dotahla a mam na dynku ryhu jako prase a z NOS kousku je :wheelchair:

 

Tak si to preber

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za ohlasy, už mám taky zkušenost. Prim automat vyčištěn, odmagnetován a šlape pěkně. Horší je to u Seiko automatic (70-tá léta) poprvé se mi zastavily ještě na ruce cestou domů (asi za dvě hodiny) podruhé ted doma (zase cca za hodinu). Na to že byly prý celé rozhozené, vyčištěné...(původně jsem je tam dal protože nevydržely ani přes noc). No uvidím kolikrát to ještě zvládnou do rána ale budu paní muset navštívit znova.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem dnes ráno donesl ty Seika zpět paní hodinářce. Sice se divila, ale nechala si je "na pozorování" s tím že se ozve co a jak. Nějak zásadně na ně nespěchám, nejsou to jediné hodinky co mám. Tak uvidíme. Chyba se může stát každému. Jen ted přemýšlím, jestli jí zkusit svěřit palubní hodiny Junghans z německé stíhačky. Sice jdou, ale jen v jedné poloze, stopky nejdou vůbec...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Mám humornou historku. Ještě než jsem objevil toto fórum a nechal si zde doporuit hodináře, hledal jsem na webu a našel tuto paní.

 

Donesl jsem jí svoje letité Prim 68 "Pyžamovky", že se opožďují. Upozorňuji, že před tím nebyly od svého zakoupení ani otevírány, ani v servisu. Tak je otevřela a upravil ten regulátor rychlosti (nebo jak se tomu říká :) ), nechtěla za to peníze (ovšem nechal jsem jí tam ještě jiné hodinky). Za pár týdnů jsem se stavil pro ty servisované hodinky s tím, že Primky se stále opožďují. Měla tentokrát problém je otevřít, což komentovala tím, že "takhle to dopadá, když to někdo neodborně otevírá". Zmínil jsem, že ona byla jediná, kdo s tím manipuloval, načež je odnesla dozadu a tam otevřela :)

 

Méně humorné je, že jsem tehdá truhlík dal za výměnu poškrábaného sklíčka 250 korun (jo, jo, já vím), to jsem ještě nevěděl o tom, že plastová sklíčka lze leš***. A zřejmě o tom nevěděla a možná dosud neví ani paní Pečánková. Naštěstí teďka to vím a ví a umí to i můj současný hodinář :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
:eek:

 

 

Zdravím,

množí se tu smajlíci a kulišáci :worried_anim: - tak jen doplňuji, že informace o p. Majzlíkovi i hodinářství ve Vyšehradské jsou cca dva roky staré (viz datum prvních příspěvků). Jen jsem procházel web a vzpoměl si že někde tady byl i můj příspěvek....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prý ho k sobě do dílny lanařil Dufour pak Preziuso a myslím,že i Vyskocil, ale marně. Zůstal věrný české kotlině. Jen Danielsovi trochu píchnul s tím koaxiálem.

 

S ňoumou bych to nepřeháněl...třeba nás tady čte :smile_anim: Osobně s ním mám jen jednu zkušenost, ale zato velmi dobrou...

Upraveno uživatelem juchal
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...