Přejít na obsah

Pochlubte se novymi prirustky!


ego alter

Doporučené příspěvky

Já myslím, že původně byla myšlenka vedena snahou, aby přes drobná gramatická zakolísání byla diskuse stále jaksi "nonšalantní", diskuse vedená gentlemany, neb kdo jiný by se s takovou vášní věnoval kvalitnímu tématu hodinek a tedy s tím i souvisí snaha o decentně spisovné vyjadřování.

Jest tak, kolegové gentlemani? ;)

PS a kolegovi z Jižní Afriky třeba drobná pochybení promiňme, víme-li, že musel překonat možná i jiná úskalí, aby česky dobře psal. A o přátelích ze Slovenska nemluvě, bude-li jejich jazyk stále tak dokonalý, jak zde obvykle jej užívají...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Problem je, ze se snizujici se urovni psaneho projevu, klesa i uroven daneho fora.

Zase tak globálně, jako Odklizeč, bych to neviděl (i když i takto se na to dá dívat). Pro mě spíš klesá úroveň konkrétního diskutujícího!

....gramatika Českého jazyka je to poslední co mě na tomto příjemném fóru zajímá + a . . . zopakovat si základku, viď ? hi hi hi

To Vlastimil: Pokud jsi vystudoval (dle tvého naštěstí) kvalitní školu v Jižní Africe, tak jsi zajisté inteligentní člověk. Ovšem potom bych neočekávak výše uvedené poznámky, ze kterých plyne naprosté ignorování dobře míněné rady. Ale nejsi na fóru sám, kterému dělá shoda podmětu s přísudkem problémy.

 

To Radimk: Nedá se nic dělat, ale jsme na fóru, kde se píše česky. Anglicky asi umí Vlastimil dobře, ale to mu tady nepomůže.

 

P.S. Toho předcházejícího příspěvku si prosím nevšímejte, člověk občas klikne na něco, na co vůbec nechce. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Problem je, ze se snizujici se urovni psaneho projevu, klesa i uroven daneho fora. Jsem dalek toho, abych nekoho poucoval, ale prece jen..kdyz uz tu gramatiku neznam, necham si svuj prispevek prejet alespon nejakym spell checkerem? ;)

Nesmysl. Mám dva kolegy kteří neumí pořádně napsat ani slovo "babička" ... a přitom oba jsou neutuchající studnicí nápadů, jejich IQ vysoće převyšuje hodnotu průměrného vysokoškoláka a přesto jsou v rozhovoru vtipní... nechybí jim ani sociální inteligence, neb svou inteligenci uplatňují ve společnosti tak dobře, že jejich účty se chlubí mnohamilionovými zůstatky.... a připustit tedy souhlas s tvým příspěvkem odklízeči by znamenalo, že ani jejich úroveň není dobrá :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil
Typická Česká netolerance!!!

prosím za Vlastika za schovívavost.

A nebo co tak komunikace v Angličtině? Tam nás převálcuje. A nebude Nás opravovat.

Tak omluv moji netoleranci, ale sám jsi tam udělal spoustu chyb!

Typická česká netolerance!!!

Prosím za Vlastíka za shovívavost.

A nebo co tak komunikace v angličtině? Tam nás převálcuje. A nebude nás opravovat.

Takže jsem jich napočítal šest!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě k pravopisným chybám. Je to fakt, chtělo by se tomu asi víc věnovat, při pohledu zvenčí tu pak vypadáme jako banda negramotů. Přiznávám, že většinu editací v mých příspěvcích mají na svědomí gramatické chyby, které jsem odhalil až po napsání příspěvku.

 

A ještě jedna otázka pro ty, kteří píší "telegramy". Tohle fórum zvládá diakritiku bez problémů, proč tedy píšete bez ní? Pochopil bych to v případě kontaktu z internetové kavárny v Kuvajtu nebo SMS, ale proč tady?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toto je nejspis mireno predevsim na mne, takze asi takhle.. ;) Za sebe musim rict (a to teda neni omluva jen konstatovani faktu), ze to ma dva duvody. Historicky a prakticky. Pracuju vyhradne s EN OS a EN aplikacema, jsem denne v kontaktu s EN pisicima lidma a moje klavesnice nema ani cesky potistene klavesy. A bez muceni priznavam, ze ani netusim, jak jsou ceske klavesy rozlozene. Takze zatimco bez hacku a carek jsem schopen pomerne svizneho pisemneho projevu (v dobrych dnech i "vsemi" 6-8 prsty), po nahodnem prepnuti do ceske klavesnice se ze mne stava nadavajici lenochod, marne hledajici spravna pismenka po cele klavesnici.

 

Proste jedine misto, kde prijdu do styku s psanou cestinou je tohle forum. Smutne, ale je to tak. Uz jsem za ta leta tak zvykly psat bez hacku a carek, ze cokoliv jineho mne brzdi. Ale hrubkam se snazim vyhybat ;) A bohuzel, trvam na tom, ze s nima klesa uroven fora. Staci se podivat na mobilmanii, zive, nebo jine forum obsazene predevsim detma kolem 13-16 let. Sorry, ale zameny I a Y proste nechapu :D Samozrejme, neco jineho je, kdyz je clovek dyslektik. Mam ale takovy divny pocit, ze za poslednich 10 let tech "dyslektiku" nejak podezrele pribylo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"...při pohledu zvenčí tu pak vypadáme jako banda negramotů."

 

Já bych to takhle nepaušalizoval, podle mě jako negramot vypadá ten, kdo gramatickou chybu udělal, ne zbytek členů.

Třeba mé vzdělání je technického směru. Mechanika a hlavně elektronika je to co mě zajímá a to co mám v krvi.

Vždycky jsem se víc bál o to, co dostanu na "vízo" z češtiny, než z technických předmětů (i když i ta čeština nakonec ušla).

I když se mě to myslím nikterak výrazně netýká, to aby se člověk za chvíli bál něco spontánně o svých hodinkách napsat.

Na druhou stranu si nedělám iluze, že jsem sám žádnou chybu neudělal, ani se nijak nesnažím o přehnanou korekci.

 

Je pravda, že se náš jazyk prasí čím dál víc a to i třeba v televizi, ale o tom tohle fórum myslím primárně není.

Spíš tady hledám hodnotu názorů a pak je mi jedno, že například odklízeč píše bez diakritiky, přesto, že to také není správná Čeština.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych se přimlouval za to, abychom se alespoň trochu snažili, aby tohle fórum bylo "čitelné". Snad to není takový problém. Přece jen je to veřejné fórum a každý příspěvek je vlastně takovou vizitkou autora. A když se pak dočtu, že někomu "přišli hodinky", tak jsem z toho trochu smutný. Tak ještě jednou prosím o snahu, ať příjemné čtení tohoto fóra a radost z hodinek nekazí takové malicherné zbytečnosti. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...