Přejít na obsah

Oris TT1 Diver


Doporučené příspěvky

Jak už docela dlouho plyne z mého podpisu, moje stáj Orisek se rozrostla o další kousek, tentokrát ovšem nikoliv decentní oblekovky, ale velmi výrazné potápky. Myslím si, že komu se zalíbí tento nevšední tvar pouzdra (oblekovky ho mají přece jen o něco méně "rozšlápnutý"), nedá na něj dopustit (už proto, že se v kategorii potápek jedná snad o opravdu unikátní a nikoho nenapodobující tvar).

 

Pouzdro: nerez, kombinace broušených a leštěných ploch (leštěné jsou horní plošky nožiček)

 

Ciferník: jedním slovem nááááádhera. Zapomeňte na prázdné hřiště jako u Aquaraceru, na displeji jsou jemné vlnky (no jo, podobné používá i Omega) a pouze označení výrobce a informace o vodotěsnosti jsou na vyvýšených hladkých ploškách (jsou to takové "ceduličky"). Datumové okénko je bíle orámováno. Pokud to ještě nezaznělo, tak se jedná o modrou variantu hodinek a zmíněné vlnky jsou šedozlaté na matně modrém a patřičně temném podkladu. Pětiminutové indexy jsou ve tvaru "lodiček", pěkně oblých, stejně jako ručky. Dokola ciferníku je (snad) černá kružnice (cca 1 mm), ve které jsou minutové značky (čárky) a pětiminutová čísla. Místo šedesátky jsou dvě luminiscenční tečky, další tečka je nad třicítkou). V plastických indexech jsou rovněž luminiscenční plošky a stejně tak na masivních ručkách. Obzvláště vymazlená je vteřinovka, nádherná štíhlá ručučka s kulatou luminiscenční ploškou.

 

Luneta: modrá, jednostranně otočná a potapěčskou stupnicí a velmi výraznou luminiscenční tečkou na šedesátce. Podle fotky to vypadá na jasně modrou barvu, ale v reálu je podstatně decentnější a není tak výrazná.

 

V noci hodinky - patřičně povzbuzeny - svítí jako prase.

 

Veškeré potisky jsou přesné, jasně ohraničené a velmi ostré.

 

Pásek: vanilková guma se sponou a neoprenovou extenzí; protože můj poslední gumový pásek byl na sportprimkách v roce 1984, měl jsem z něj trochu obavy a kupodivu se nosí velmi příjemně (až na ten zápach, ale už polevuje :crying_anim02: )

 

Kalibr: Oris 733 neboli Sellita SW200-1 - klikněte si v mém podpisu na podrobnější TTD

 

Přesnost: sice netuším, jakou třídu přesnosti Oris nakupuje, ale odchylka do jedné vteřiny na 24 hodin mi nepřijde jako špatná. Jsou to moje zatím nejpřesnější švýcarské hodinky a v přesnosti předčily dokonce i Seiko :thumbsup_anim:

 

Hodinky jsem vydražil na eBay od prodejce, který se zove clearinghousesales. Platba přes PayPal, zasláno Fedexem. Do ČR do putovalo cca 2 dny (+ 1 den, než to Fedex vyzvednul), potom to leželo 5 dnů na Ruzyni (je v tom víkend), hodinky jsem si vyzvednul osobně (byl jsem tou dobou poblíž). Cena hodinek včetně dopravy, cla a DPH byla při současném zmršeném kurzu dolaru o cca 30% nižší, než na krámě.

 

A ještě jeden obrázek ze stojánku...

 

post-2946-1230050401.jpg

 

Edit: překlepy

Upraveno uživatelem CzechJoker
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gratuluju k nádherným hodinkám! Jsou to asi nejpěknější potápky, které jsem v poslední době viděl. Kamarád je má v titanové verzi na kovovém tahu a vždycky se na ně nemůžu vynadívat. Překvapující je při pohledu shora subtilní působení hodinek s tak velkým pouzdrem. Mimochodem - famózní stojánek. :speak_cool:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gratulujem ako ty si mne gratuloval ku mojim Oriskam :D ,Sice si nemozem pomoct,ale ta modra sa mi velmi paci.Sice ja mam v ciernom prevedeni.Mali len v ciernom ked som kupoval a pri tom cely cas som pokukoval po tychto modrych. SU nadherne. Nech ti sluzia ako mne.Stale sa nemozem vynadivat na nych ked ich mam na ruke.Ako aj ty urcite si vzdy pozries na nich.Skor ako potapky nikto mi ich ani netypoval skor ako luxusneho sportaka.A to sa mi na nych velmi paci,ze mozu asi ku vsetkemu ci ku obleku ci ku ryflam.Tak Som rad,ze nie len mne sa pacia.Skoda musim este dokupit ten gumeny remen.Len keby taka cena nebola :angry: .Tak pekny darcek si si ties doprial po stromcek.Tak este raz stastne a vesele.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Snow

Pěkné, tento typ pouzdra mám v oblibě, jen malý dodatek, kouzelné jsou s bílým číselníkem, takové jaké předváděl Drummer.

 

Edit - fotka z vlákna Definitivní hodinky záhadně zmizela, nemá ji někdo z kolegů v archivu, rád bych si ji ještě jednou prohlédl.

Upraveno uživatelem Snow
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gratuluju k peknym hodinkam. Mam stejny, na ocelovem tahu. Ale presnost mam -20s/den. Pravidelne. Asi je budu muset nekomu sverit k serizeni, kdyz vidim, ze umi i 1s/den...

Ty moje dělaly po zakoupení +18/den. Po seřízení se dostaly na -4 při nošení, +4 v klidu (vertikálně v poloze 6). Takže jsem teď schopen odchylku kompenzovat prakticky na nulu. Pokud máš tedy odchylku stabilní, tak se po seřízení určitě také dostaneš na velmi příjemné hodnoty.

 

Jo, a gratulace pro CzechJokera.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pěkné, tento typ pouzdra mám v oblibě, jen malý dodatek, kouzelné jsou s bílým číselníkem, takové jaké předváděl Drummer.

Technicky vzato nejsou bílé, ale nazelenalé. Já byl od počátku zamilovaný do modrých a jsem rád, že to vyšlo.

A technicky podruhé - nedostal jsem si je pod stromeček, ale k Mikuláši. Pod stromkem bylo něco mnohem horšího...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...