Přejít na obsah

William Marshall 3297M


Doporučené příspěvky

Podělím se o pár informací o svém novém přírůstku, kterým jsou hodinky značky William Marshall, Swiss Masterpieces. Snad to bude aspoň pro někoho zajímavé, přestože jde o značku víceméně neznámou a asi už neexistující. Název je poněkud zdlouhavý, ale podle toho, co se mi podařilo zjistit, hodinky pod touto značkou pro americký trh vyráběl švýcarský Epos. Opravdu jsou (až na ciferník) velmi podobné, ne-li přímo shodné s modelem Epos 3297. Víc se mi o značce William Marshall zjistit nepovedlo (třeba období, kdy se tyto hodinky vyráběly), takže pokud mě někdo můžete doplnit, rád se dozvím něco nového.

 

Nemám ambice na nějakou rozsáhlou recenzi, takže popis pouze stručně:

  • Kalibr Unitas 6498 doplněný o velké datum, 17 kamenů, ruční nátah. Můstky jsou ozdobené ženevskými pruhy a zřejmě rhodiované, modřené šroubky. Datum se nenastavuje korunkou, ale zapuštěným tlačítkem na devítce.
  • Pouzdro leštěná ocel, průměr 42,7 mm, tloušťka 11,3 mm, rozteč nožek 22 mm. Ploché safírové sklo, průhledné šroubovací dýnko, vodotěsnost 50 m. Líbí se mi, že průhled je skoro přes celé dýnko.
  • Ciferník stříbřený gilošovaný s plastickými římskými číslicemi černé barvy, modřené ručky (na první pohled se zdají být černé), velké datum na dvanáctce, malá sekundová ručka na šestce.
  • Řemen není původní, momentálně je nasazen černý krokodýl. Trochu mě láká zkusit pletený tah, ale k těmhle hodinkám by to nejspíš nebylo to pravé. K jakému typu hodinek se vlastně pletený tah hodí? Sám o sobě se mi líbí, ale na žádných si ho moc nedovedu představit.
Pokud jde o přesnost, první měření ukazuje -6 s denně.

 

 

post-3795-1230648623.jpg

post-3795-1230648619.jpg

post-3795-1230648605.jpg

post-3795-1230648630.jpg

post-3795-1230648626.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Libi se mi, jenom dotaz, prvniho je u data prvni pole prazdne nebo je tam nula ?

... a jeste, kam na ne ?

 

Je tam nula. Možná by prázdné pole bylo lepší, ale kdo ví, zas by to bylo takové nevyvážené.

 

Kde je koupit, to bohužel neporadím. Tohle byla náhodná koupě nošených hodinek na eBay. Na futrálu, který k nim byl, je uveden web www.marshall-watches.ch, který ovšem nefunguje, značka zřejmě už zanikla. Poradit můžu jen podobné Epos (viz odkaz na začátku), které ale mají jiný ciferník (a taky cenu, i když těžko srovnávat nové s nošenými).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

CO TŘEBA TOTO :-)

 

To nevypadá špatně. Hezký pletený tah šířky 22 mm jsem našel tady (ty první 3 na stránce), ale stojí asi 400?, což je skoro hodně, zvlášť když nevím, jak se mi to ve výsledku bude líbit. Neměl by případně někdo tip na nějaký lacinější pletený tah 22 mm? Jestli tedy mohu takhle odbočovat od tématu vlákna.

Upraveno uživatelem PavelK
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Včera jsem měl možnost vidět tyto hodinky na srazu a byl jsem v podstatě šokovanej. :) Pozitivně, samozřejmě. Hodinky jsou výborně zpracovaný, big date je nádherný, stejně tak decentní Unitas. Safír prej na obou stranách... A za tu cenu to byl určitě fantastický nákup... Gratulace majiteli!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...