Přejít na obsah


Fotka
* * * * - 20 Hlasů

KULINÁRIUM Chronomagicum


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12282 odpovědí na toto téma

#21 pete

pete

    Megazávislák

  • Member_50
  • 1 686 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Chrudimsko

Publikováno 3.únor.2009 - 00:18

Dnes jsem osmahnul tři klobásky na cibulce, k tomu 2xbílé fazole v tomatové omáčce, 2x červené ve slaném nálevu - ten vylívám, 1x kukuřice a 2x protlak. Chvilku podusit a na hluboký tylíř, k tomu chleb, jen taková rychlovka k večeři, ale miluju to!!
"Je čas pochcat rybu!" - válka Roseových

#22 New Milis

New Milis

    Born To Be Chronometer

  • Member_50
  • 2 093 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Hradec Králové

Publikováno 3.únor.2009 - 08:08

QUOTE(pete @ 3.2.2009 - 0:18) Zobrazit příspěvek
Dnes jsem osmahnul tři klobásky na cibulce, k tomu 2xbílé fazole v tomatové omáčce, 2x červené ve slaném nálevu - ten vylívám, 1x kukuřice a 2x protlak. Chvilku podusit a na hluboký tylíř, k tomu chleb, jen taková rychlovka k večeři, ale miluju to!!

Počkej, soudruhu... Chceš říct, že.............
Na mě něco leze, já si asi lehnu.

#23 kejklik

kejklik

    sám sobě šéfem

  • Member_50
  • 1 790 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Reichenberger Gau

Publikováno 3.únor.2009 - 08:18

QUOTE(pete @ 3.2.2009 - 0:18) Zobrazit příspěvek
Dnes jsem osmahnul tři klobásky na cibulce, k tomu 2xbílé fazole v tomatové omáčce, 2x červené ve slaném nálevu - ten vylívám, 1x kukuřice a 2x protlak. Chvilku podusit a na hluboký tylíř, k tomu chleb, jen taková rychlovka k večeři, ale miluju to!!

Když to sečtu: 3 x 10 dkg klobás, 4 x 28 dkg fazolí, 1 x 16 dkg kukuřice, 2 x 15 dkg protlak (všechny údaje z plechovek), pokud si k tomu sezobnul půlku chleba, byla to opravdu malá rychlovka k večeři. Panbůh ti to požehnej... cheff.gif
Šla do města pro šafrán a trochu toho zázvoru, děvenka moje starostlivá
Jak říká Tada, kam to forum spěje....

#24 pete

pete

    Megazávislák

  • Member_50
  • 1 686 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Chrudimsko

Publikováno 3.únor.2009 - 13:15

QUOTE(kejklik @ 3.2.2009 - 8:18) Zobrazit příspěvek
Když to sečtu: 3 x 10 dkg klobás, 4 x 28 dkg fazolí, 1 x 16 dkg kukuřice, 2 x 15 dkg protlak (všechny údaje z plechovek), pokud si k tomu sezobnul půlku chleba, byla to opravdu malá rychlovka k večeři. Panbůh ti to požehnej... cheff.gif

Koňové, večeře pro čtyři...ale následky jsou hlučné skull.gif . No ale hlásili na noc větrno smile.gif
"Je čas pochcat rybu!" - válka Roseových

#25 Guest_Tada_*

Guest_Tada_*
  • Guests

Publikováno 8.březen.2009 - 21:51

Tak pánové oživuji toto téma:

Dnes jsem si na kolej konečně dotáhl pánev, talíře, nůž, příbor a sůl. Zítra budu vařit a od vás chci abyste mi vnukli myšlenku co s toutou výbavou zmůžu?

Chtěl bysh si udělat telecí biftek na cibulce a víně a k tomu osmahnout česnekové bagetky... Ale nevím, jesli na to budu stačit... biggrin.gif

#26 Jakubisko

Jakubisko

    Hodinkový maniak

  • Member_50
  • 4 638 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Praha, Vršovice

Publikováno 8.březen.2009 - 21:56

QUOTE(Tada @ 8.3.2009 - 21:51) Zobrazit příspěvek
Tak pánové oživuji toto téma:

Dnes jsem si na kolej konečně dotáhl pánev, talíře, nůž, příbor a sůl. Zítra budu vařit a od vás chci abyste mi vnukli myšlenku co s toutou výbavou zmůžu?

Chtěl bysh si udělat telecí biftek na cibulce a víně a k tomu osmahnout česnekové bagetky... Ale nevím, jesli na to budu stačit... biggrin.gif


Chtel bych mit Tvuj optimismus. Spokojil s topinkami s cesnekem a k tomu nejakou lehci kureci smes se zeleninou. Vysledek pak naskladat na sebe a posypat syrem. Nicmene i tohle, co jsem ted popsal je nad vsemi jidly, co jsem si na koleji varil ja - kulinarsky jsem skoncil na michanych vajickach anebo vyse popsanymi vetrnymi fazolemi wub.gif
Co záleží na strachu z odmítnutí, na odkládání nějakého činu na jindy, když nejdůležitější ze všeho je žít naplno a s radostí? Teď jsem zavřený v rakvi a je příliš pozdě vrátiti se zpátky a prokazovat odvahu, kterou jsem neměl. - Paulo Coelho
Tag Heuer Link Calibre 36 (El-Primero) || Omega Constellation C-Shape Day-Date || Prim Diplomat || Archimede Pilot Bronze
Neexistuje pozdních příchodů, jsou jen špatně seřízené hodinky!

#27 kejklik

kejklik

    sám sobě šéfem

  • Member_50
  • 1 790 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Reichenberger Gau

Publikováno 8.březen.2009 - 21:58

QUOTE(Tada @ 8.3.2009 - 21:51) Zobrazit příspěvek
Dnes jsem si na kolej konečně dotáhl pánev, talíře, nůž, příbor a sůl. Zítra budu vařit a od vás chci abyste mi vnukli myšlenku co s toutou výbavou zmůžu?

Chtěl bysh si udělat telecí biftek na cibulce a víně a k tomu osmahnout česnekové bagetky... Ale nevím, jesli na to budu stačit... biggrin.gif

Telecí biftek na cibulce a víně je asi tak jako ručně natahovací kvarcky... thumbsdown_anim.gif Něco ti vymyslím, na kolejích jsem prožil taky 5 let, ale to je 29 let zpátky..
Šla do města pro šafrán a trochu toho zázvoru, děvenka moje starostlivá
Jak říká Tada, kam to forum spěje....

#28 Guest_Tada_*

Guest_Tada_*
  • Guests

Publikováno 8.březen.2009 - 22:06

QUOTE(kejklik @ 8.3.2009 - 21:58) Zobrazit příspěvek
Telecí biftek na cibulce a víně je asi tak jako ručně natahovací kvarcky... thumbsdown_anim.gif Něco ti vymyslím, na kolejích jsem prožil taky 5 let, ale to je 29 let zpátky..


Jsem si říkal že to je hovadina biggrin.gif biggrin.gif

#29 Guest_Hammer_Time_*

Guest_Hammer_Time_*
  • Guests

Publikováno 8.březen.2009 - 22:30

QUOTE(Tada @ 8.3.2009 - 21:51) Zobrazit příspěvek
Tak pánové oživuji toto téma:

Dnes jsem si na kolej konečně dotáhl pánev, talíře, nůž, příbor a sůl. Zítra budu vařit a od vás chci abyste mi vnukli myšlenku co s toutou výbavou zmůžu?

Chtěl bysh si udělat telecí biftek na cibulce a víně a k tomu osmahnout česnekové bagetky... Ale nevím, jesli na to budu stačit... biggrin.gif

Tak hodit maso na pánev je to nejjednodušší co může být. Cibulka se na biftek nehodí, víno si dej radši k tomu. Na bagetky bys potřeboval troubu... Takže hoď biftek na pánev, pořádně opepři a dej si k tomu víno. Tak je to asi nejlepší... A na sůl se vykašli - to se nesolí.

#30 Guest_Tada_*

Guest_Tada_*
  • Guests

Publikováno 8.březen.2009 - 22:40

QUOTE(Hammer_Time @ 8.3.2009 - 22:30) Zobrazit příspěvek
Tak hodit maso na pánev je to nejjednodušší co může být. Cibulka se na biftek nehodí, víno si dej radši k tomu. Na bagetky bys potřeboval troubu... Takže hoď biftek na pánev, pořádně opepři a dej si k tomu víno. Tak je to asi nejlepší... A na sůl se vykašli - to se nesolí.


Troubu mám... Mikrovlnou biggrin.gif

#31 pete

pete

    Megazávislák

  • Member_50
  • 1 686 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Chrudimsko

Publikováno 9.březen.2009 - 01:29

QUOTE(Hammer_Time @ 8.3.2009 - 22:30) Zobrazit příspěvek
Tak hodit maso na pánev je to nejjednodušší co může být. Cibulka se na biftek nehodí, víno si dej radši k tomu. Na bagetky bys potřeboval troubu... Takže hoď biftek na pánev, pořádně opepři a dej si k tomu víno. Tak je to asi nejlepší... A na sůl se vykašli - to se nesolí.

S tím souhlasím, k tomu chéb a to víno do sklenice. Ideální rychlé jídlo.
"Je čas pochcat rybu!" - válka Roseových

#32 Guest_Tada_*

Guest_Tada_*
  • Guests

Publikováno 9.březen.2009 - 11:33

Hm... No dobrá, vyrážím na nákup...

#33 Guest_Tada_*

Guest_Tada_*
  • Guests

Publikováno 9.březen.2009 - 15:25

Tak jelikož jsem se tu nedočkal nějaké rychlé a kloudné rady, zařídil jsem se podle sebe. Sice se mi nepobedlo sehnat zrovna to, čemu bych říkal dobré maso, ale snad se to povede. Večer dámě vědět, případně celý recept biggrin.gif

#34 CzechJoker

CzechJoker

    Megazávislák

  • Member_50
  • 1 183 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Schallingrad

Publikováno 9.březen.2009 - 18:57

Doma vařím nejraději Třešňákovy řízky a rajskou polívku s rajčaty, za dobrý podnik v okolí doporučuji Boulvard restaurant v Brně (Městské divadlo). Jídlo servírují v bílých rukavicích a umí nalívat víno + ty kecy kolem. Byl jsem v hodně nóbl podnicích, ale tento je nejblíž a má moji soukromou mišelinku. Dobře se dá nadlábnout třeba v Jedovnicích v hotelu Olšovec a když pizzu, tak v brněnské La Strada. Mají tam i humidor.

Klacek & slunce


#35 pete

pete

    Megazávislák

  • Member_50
  • 1 686 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Chrudimsko

Publikováno 9.březen.2009 - 22:31

QUOTE(Tada @ 9.3.2009 - 15:25) Zobrazit příspěvek
Tak jelikož jsem se tu nedočkal nějaké rychlé a kloudné rady, zařídil jsem se podle sebe. Sice se mi nepobedlo sehnat zrovna to, čemu bych říkal dobré maso, ale snad se to povede. Večer dámě vědět, případně celý recept biggrin.gif

Jaký chceš recept na biftek? Vždyť ti to chlapi napsali. Jemně naklepnout zadní hovězí (telecí), opepřit a šup na pánev. Na tom není co zkazit. Kdyby jsi to chtěl vylepšit, tak před smažením potřít hořčicí (plnotučnou, nebo francouskou)-zavání to trošku roštěnou a tak k tomu může být rýže:), v tom případě méně pepře...
"Je čas pochcat rybu!" - válka Roseových

#36 Guest_Hammer_Time_*

Guest_Hammer_Time_*
  • Guests

Publikováno 9.březen.2009 - 22:38

Na pořádnej biftek je potřeba dobrý maso... nějaká pravá svíčková, entrecote - ideální. Nedávno jsem měl steaky z bizonní svíčkové a nikdy jsem nejedl lepší maso

#37 pete

pete

    Megazávislák

  • Member_50
  • 1 686 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Chrudimsko

Publikováno 11.březen.2009 - 18:25

QUOTE(Hammer_Time @ 9.3.2009 - 22:38) Zobrazit příspěvek
Na pořádnej biftek je potřeba dobrý maso... nějaká pravá svíčková, entrecote - ideální. Nedávno jsem měl steaky z bizonní svíčkové a nikdy jsem nejedl lepší maso

Jasně že svíčková je nejlepší, ale je to student ne smile.gif
"Je čas pochcat rybu!" - válka Roseových

#38 Guest_Hammer_Time_*

Guest_Hammer_Time_*
  • Guests

Publikováno 11.březen.2009 - 18:54

QUOTE(pete @ 11.3.2009 - 18:25) Zobrazit příspěvek
Jasně že svíčková je nejlepší, ale je to student ne smile.gif

No... já jsem taky student... podle toho bych to nesoudil

#39 pete

pete

    Megazávislák

  • Member_50
  • 1 686 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Chrudimsko

Publikováno 11.březen.2009 - 19:11

Nesoudím, byl to žert, neber vše tak vážně. guitar.gif
Tak jinak. Dnes jsem neodolal a koupil u kamaráda řezníka zadní hovězí, krásný váleček. Plátky byly jeden jako druhý. No zrovna jsem 2 plátky "zbodnul" a zapil plzní a jsem maximálně spokojen. Teď dopíjím pivečko a hrabu se na chronomagu. Takže ano svíčková by byla lepší, ale když se povede zadní, tak je plně dostačující pro uspokojení mých přízemních tužeb. K tomu jsem si dal, doma upečený, čerstvý chléb smile.gif
"Je čas pochcat rybu!" - válka Roseových

#40 Guest_Hammer_Time_*

Guest_Hammer_Time_*
  • Guests

Publikováno 11.březen.2009 - 19:12

QUOTE(pete @ 11.3.2009 - 19:11) Zobrazit příspěvek
Nesoudím, byl to žert, neber vše tak vážně. guitar.gif
Tak jinak. Dnes jsem neodolal a koupil u kamaráda řezníka zadní hovězí, krásný váleček. Plátky byly jeden jako druhý. No zrovna jsem 2 plátky "zbodnul" a zapil plzní a jsem maximálně spokojen. Teď dopíjím pivečko a hrabu se na chronomagu. Takže ano svíčková by byla lepší, ale když se povede zadní, tak je plně dostačující pro uspokojení mých přízemních tužeb. K tomu jsem si dal, doma upečený, čerstvý chléb smile.gif

thumbsup_anim.gif
No samozřejmě, pravou svíčkovou když se poštěstí tak máme 4x do roka... Ale když se to umí, každé maso se dá udělat dobře.