Přejít na obsah


Fotka
* * * * - 20 Hlasů

KULINÁRIUM Chronomagicum


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12282 odpovědí na toto téma

#41 pete

pete

    Megazávislák

  • Member_50
  • 1 686 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Chrudimsko

Publikováno 11.březen.2009 - 19:27

QUOTE(Hammer_Time @ 11.3.2009 - 19:12) Zobrazit příspěvek
thumbsup_anim.gif
No samozřejmě, pravou svíčkovou když se poštěstí tak máme 4x do roka... Ale když se to umí, každé maso se dá udělat dobře.

To je přesný. A se zvěřinou to mám taky tak. Kamarád "nimrod" mě parkrát do roka podaruje (popřípadě odkoupím) kusem masa - je myslivec, který rád loví ale zvěřinu nejí suicide_anim.gif Takže mám teď v mrazáku půlku "paroháče" a už se těším co z toho budu dělat.
"Je čas pochcat rybu!" - válka Roseových

#42 New Milis

New Milis

    Born To Be Chronometer

  • Member_50
  • 2 093 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Hradec Králové

Publikováno 22.duben.2009 - 19:33

Tak dnes jsem přišel na věc, která může mít zásadní vliv na zbytek mého života.

Když si namáčím chleba do voleje z vlašskejch vořechů, chutná to, jako bych si ho namáčel do vypečenýho kachního sádla!!!!!!!

JSEM ŠŤASTNEJ!!!!
Na mě něco leze, já si asi lehnu.

#43 Roman I.

Roman I.

    nic

  • Member_50
  • 6 017 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Pardubice

Publikováno 22.duben.2009 - 19:46

QUOTE(New Milis @ 22.4.2009 - 20:33) Zobrazit příspěvek
Tak dnes jsem přišel na věc, která může mít zásadní vliv na zbytek mého života.

Když si namáčím chleba do voleje z vlašskejch vořechů, chutná to, jako bych si ho namáčel do vypečenýho kachního sádla!!!!!!!

JSEM ŠŤASTNEJ!!!!

Heretiku, za chvíli nám začneš tvrdit, že sekaná ze sójovýho masa je stejně chutná jako z masa a že se utlučeš po tofu plátcích upravených jako přírodní řízek biggrin.gif
Dotlačím nějaký kachní nebo husí sádlo, ty vem ten svůj volejíček a uděláme degustačku. A vsadím svoji starou fajfku, že si tím volejem potom tak akorát napucujem boty.

To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou...


#44 Conrad

Conrad

    Megazávislák

  • Member_50
  • 3 710 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Praha

Publikováno 22.duben.2009 - 20:22

QUOTE(New Milis @ 22.4.2009 - 20:33) Zobrazit příspěvek
Tak dnes jsem přišel na věc, která může mít zásadní vliv na zbytek mého života.

Když si namáčím chleba do voleje z vlašskejch vořechů, chutná to, jako bych si ho namáčel do vypečenýho kachního sádla!!!!!!!

JSEM ŠŤASTNEJ!!!!


V dávných dobách,kdy oběd ve školní jídelně stál 2.60 a lístek do kina 2kč bylo rozumné,si peníze na školní obedy ponechat a oběd vyřešit jinak. Na Tyláku byla paní od buřtů,která pro školní dítka prodávala za 20 haléřů chleba s hořčicí,za 25 haléřu jej namočila předem do toho vyjetého oleje od buřtů který asi nikdy nevylévala a při konzumací krásně stékal po ruce do rukávu a na 30 haléřů to byla patka.Tvůj recept mi mimoděk připoměl ty krásné časy

Tento příspěvek byl upraven od Conrad: 22.duben.2009 - 20:24


#45 lib

lib

    Megazávislák

  • Member_50
  • 3 578 příspěvků(y)

Publikováno 22.duben.2009 - 20:29

QUOTE(New Milis @ 22.4.2009 - 20:33) Zobrazit příspěvek
Tak dnes jsem přišel na věc, která může mít zásadní vliv na zbytek mého života.
Když si namáčím chleba do voleje z vlašskejch vořechů, chutná to, jako bych si ho namáčel do vypečenýho kachního sádla!!!!!!!
JSEM ŠŤASTNEJ!!!!

Tady s tím životním postojem pozor! Abys náhodou nezačal kupovat hodinky po kilech na tržnicích!

#46 kejklik

kejklik

    sám sobě šéfem

  • Member_50
  • 1 790 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Reichenberger Gau

Publikováno 22.duben.2009 - 20:44

QUOTE(New Milis @ 22.4.2009 - 20:33) Zobrazit příspěvek
Tak dnes jsem přišel na věc, která může mít zásadní vliv na zbytek mého života.

Když si namáčím chleba do voleje z vlašskejch vořechů, chutná to, jako bych si ho namáčel do vypečenýho kachního sádla!!!!!!!

JSEM ŠŤASTNEJ!!!!

Můžu jen potvrdit, třeba ještě vlažný pane rustico (polotmavá chlebobageta z Kauflandu) namáčená do nefiltrovaného olivového oleje nemá chybu...
Šla do města pro šafrán a trochu toho zázvoru, děvenka moje starostlivá
Jak říká Tada, kam to forum spěje....

#47 New Milis

New Milis

    Born To Be Chronometer

  • Member_50
  • 2 093 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Hradec Králové

Publikováno 22.duben.2009 - 21:36

Chlapi, samosebou si kachničku můžu dopřát každej den, to jako aby to zas nevypadalo, jako že ne. Já jen říkám, že to chutná podobně, navíc si nemyslete, ten volej je taky pěkně mastnej, stojí 79Kč/500ml! To by, Romane, bylo drahý mazání na boty!
Na mě něco leze, já si asi lehnu.

#48 kejklik

kejklik

    sám sobě šéfem

  • Member_50
  • 1 790 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Reichenberger Gau

Publikováno 22.duben.2009 - 21:46

QUOTE(New Milis @ 22.4.2009 - 22:36) Zobrazit příspěvek
Chlapi, samosebou si kachničku můžu dopřát každej den, to jako aby to zas nevypadalo, jako že ne. Já jen říkám, že to chutná podobně, navíc si nemyslete, ten volej je taky pěkně mastnej, stojí 79Kč/500ml! To by, Romane, bylo drahý mazání na boty!

Ty nefiltrovaný olivy jsou kousek pod 300 CZK/l, za to je kilo chlazených husích prsou. Na uklidnění, vědci, samozřejmě že ti z USA, zjistili, že nejzdravější z tuků je husí sádlo, pak je oliváč, rybí tuk, vepřové sádlo atd. Zcela propadly "zdravé" ztužené rostlinné tuky, svinstvo toho druhu, že je lepší kouřit, chlastat a smilnit, než si Ram*u namazat krajíc. To na uklidnění.
Šla do města pro šafrán a trochu toho zázvoru, děvenka moje starostlivá
Jak říká Tada, kam to forum spěje....

#49 New Milis

New Milis

    Born To Be Chronometer

  • Member_50
  • 2 093 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Hradec Králové

Publikováno 22.duben.2009 - 21:57

QUOTE(kejklik @ 22.4.2009 - 22:46) Zobrazit příspěvek
Ty nefiltrovaný olivy jsou kousek pod 300 CZK/l, za to je kilo chlazených husích prsou. Na uklidnění, vědci, samozřejmě že ti z USA, zjistili, že nejzdravější z tuků je husí sádlo, pak je oliváč, rybí tuk, vepřové sádlo atd. Zcela propadly "zdravé" ztužené rostlinné tuky, svinstvo toho druhu, že je lepší kouřit, chlastat a smilnit, než si Ram*u namazat krajíc. To na uklidnění.

Jak je na tom krabicový víno?
Na mě něco leze, já si asi lehnu.

#50 lib

lib

    Megazávislák

  • Member_50
  • 3 578 příspěvků(y)

Publikováno 22.duben.2009 - 23:06

QUOTE(New Milis @ 22.4.2009 - 22:57) Zobrazit příspěvek
Jak je na tom krabicový víno?

Určitě líp než oliváč. Když vypiješ krabici oliváče, druhej den do práce nemůžeš. Když vypiješ krabici vína, sice bolí hlava, ale s pomocí pilulek pracovat jde. (Není to vlastní zkušenost, takže mě popřípadě opravte).

#51 Toams

Toams

    RNDr., to je render?

  • Member_50
  • 932 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:od Vltavy k Dunaju
  • Fanoušek značky:Balvenie

Publikováno 23.duben.2009 - 06:35

QUOTE(New Milis @ 22.4.2009 - 22:57) Zobrazit příspěvek
Jak je na tom krabicový víno?

Takto, vcelku vtipna recenzia smile.gif

Tento příspěvek byl upraven od TomasP: 23.duben.2009 - 06:35

Architecture begins where engineering ends.

                                                                     Walter Gropius


#52 Guest_Tada_*

Guest_Tada_*
  • Guests

Publikováno 23.duben.2009 - 09:44

Achjo, tak mě holky na kolejích uvrtali do toho, že prý za 2 týdny budu vařit. To zas dopadne biggrin.gif

#53 pavča

pavča

    Megazávislák

  • Member_50
  • 2 104 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Praha

Publikováno 23.duben.2009 - 09:55

Tak to já mám docela kliku, náš soused má jako koníčka vaření a tak se stává, že tu zavolá, abych šel k plotu, a podá bramboráčky plněné hermelínem a šunkou, tu zavolá a pozve nás na kančí nebo srnčí kýtu, neb to jeho žena nejí, tu zavolá a přes plot podá krásně vyuzený (předem různě naložený a kořeněný) špek. Pánové, takový špek s kusem čerstvého chleba, to je ráj na zemi. Tak si u nás na konci Prahy žijeme. Nechci nikoho prudit, píši to jen proto, abyste si, až se budete stěhovat, vybrali dobrého souseda.

#54 Gilius

Gilius

    Digi magor

  • Member_50
  • 8 153 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Jihlava

Publikováno 23.duben.2009 - 10:04

To mne vaření taky baví...ale (vzhledem k alergikům u nás doma-děti+ženská) nemůžu se až tak vyřádit..... sad.gif


Lepší BANán na fóru než ananas v řiti.

#55 JPS

JPS

    Kandidát závislosti

  • Member_50
  • 330 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Praha

Publikováno 24.duben.2009 - 12:31

QUOTE(pavča @ 23.4.2009 - 10:55) Zobrazit příspěvek
Tak to já mám docela kliku, náš soused má jako koníčka vaření a tak se stává, že tu zavolá, abych šel k plotu, a podá bramboráčky plněné hermelínem a šunkou, tu zavolá a pozve nás na kančí nebo srnčí kýtu, neb to jeho žena nejí, tu zavolá a přes plot podá krásně vyuzený (předem různě naložený a kořeněný) špek. Pánové, takový špek s kusem čerstvého chleba, to je ráj na zemi. Tak si u nás na konci Prahy žijeme. Nechci nikoho prudit, píši to jen proto, abyste si, až se budete stěhovat, vybrali dobrého souseda.


Tak s tím musím souhlasit. Není nad dobrý výběr.
My měli souseda, starý Pan řezník (je to akorát rok co odešel), a čas od času dělal domácí klobásky a salám. To byla taková paráda, když vždycky zavolal, jako že potřebuje s něčím pomoct a člověk už věděl... Došel jsem za ním do dílny kde byla udírna on otevřel dvířka a tam visely ty klobásky. Vyvalil se dým, chvilku nebylo nic vidět a pak vždycky pár uříz a podal na "okoštování". Ještě teď si pamatuju tu chuť. Lepší jsem dosud nejedl. Jojo už je to pryč...
Check six!

#56 Gilius

Gilius

    Digi magor

  • Member_50
  • 8 153 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Jihlava

Publikováno 24.duben.2009 - 12:35

Něco podobného dělal strejda mé přítelkyně...vždycky zazvonil,podal balík a jen mezi dveřma :"udil jsem,stojí to za prd,kdyby vám to nechutnalo,dejte to psovi"....a zmizel.......a pokaždé famózní klobásky,či uzené......

Taky už tu není........ sad.gif
Lepší BANán na fóru než ananas v řiti.

#57 filo-boxer

filo-boxer

    Ordnung muss sein!

  • Member_50
  • 6 761 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž

Publikováno 24.duben.2009 - 12:38

Tak ono to uzeny asi fakt bude nezdravy.... worried_anim.gif

#58 Gilius

Gilius

    Digi magor

  • Member_50
  • 8 153 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Jihlava

Publikováno 24.duben.2009 - 14:55

QUOTE(filo-boxer @ 24.4.2009 - 13:38) Zobrazit příspěvek
Tak ono to uzeny asi fakt bude nezdravy.... worried_anim.gif



jestli to byla narážka na to,že už tu není,tak odešel v 96-ti letech,což je krásný.
Lepší BANán na fóru než ananas v řiti.

#59 martinix

martinix

    Pokročilejší začátečník

  • Member_50
  • 53 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:abroad
  • Fanoušek značky:art, kolo, foto, astro

Publikováno 27.duben.2009 - 17:16

QUOTE(pete @ 9.3.2009 - 23:31) Zobrazit příspěvek
Jaký chceš recept na biftek? Vždyť ti to chlapi napsali. Jemně naklepnout zadní hovězí (telecí), opepřit a šup na pánev. Na tom není co zkazit. Kdyby jsi to chtěl vylepšit, tak před smažením potřít hořčicí (plnotučnou, nebo francouskou)-zavání to trošku roštěnou a tak k tomu může být rýže:), v tom případě méně pepře...


zadní hovězí na biftek ? never, bude to podrážka, když biftek tak ze svíčkové, ideálně 5cm vysoký, rukou trochu proklepnout, opepřit, 4min po kaźdé straně (dle situace, zkoušíme "tuhost" prstem), když to trochu pŕipálíme tak stáhneme z pánke a dopećeme 5-10 min v troubě.

Pokud chceme dělat stejky (3cm výška) můžeme jít do roštěný (rumsteak) ale ta by měla být min. 2 dny naložená. Solit vše nejlépe až na talíři, to pomáhá hlavně začátečníkům aby maso nepustilo šťávu, dko to už ovládá může solit předem :-)
... když mluvíš mysli, když myslíš tak mlč ...

#60 Guest_Hammer_Time_*

Guest_Hammer_Time_*
  • Guests

Publikováno 27.duben.2009 - 18:45

QUOTE(martinix @ 27.4.2009 - 18:16) Zobrazit příspěvek
Pokud chceme dělat stejky (3cm výška) můžeme jít do roštěný (rumsteak) ale ta by měla být min. 2 dny naložená. Solit vše nejlépe až na talíři, to pomáhá hlavně začátečníkům aby maso nepustilo šťávu, dko to už ovládá může solit předem :-)

To co říkáš o naložení 2 dny předem.... to je jen MÝTUS. Jelikož teď budujeme hospodu, tak nás kuchaři už poučili. Maso se nakládá jen a kvůli tomu, aby vydrželo 2-3 dny. Nenaložené by tak dlouho nevydrželo.