Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Wanabe ceasar s rukolou a salátem lollo rosso (místo římáku), křupavou pancettou, grilovanými krůtími kousky, hoblinami parmazánu a klasickou zálivkou s ančovičkami. Na oživení barvy pár cherry rajčat. Popis v souladu s rokem 2018 :)

 

Přeju fajn druhý advent kuchtíci!

 

f5752c59f5b3466e4a2957bb917878bb.jpg

 

4cafe93d93ffad1f8b23e747e9bfb54d.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vcerejsi uzeni, po vytazeni dnes rano.

Celkem 10kg masa (bucek, krkna, spek) a 20kg klobas (hmotnosti v syrovem stavu)

Becka Beskydskeho hořkého IPA, ktera u toho padla tam neni vyfocena. Padli kamaradi taktez ne  :lol2:

post-39943-0-27975900-1544368727_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pěkný to máte všichni jako, i poloveganský salát vypadá docela líbivě Radku :D

U té udírny bych taky dobrovolně hlídal :)

ale kuchtím jen prostý guláš na pozítří (zítra jdu kopat křeník)

 

 

post-49277-0-41983100-1544370068_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podělíš se prosím o recept na ty datlové perníčky?

 

 

 

Jinak avizované kokosové úly výše beru částečně zpět - ořechové jsou podle toho receptu fajn, ale 

kokos mám neblahé tušení že to co jsem koupil je ojebávka.

Myslím si že kokos (tady konkrétně Albert quality nebo co jsem to koupil za šmejd) je namletý zůstatek

po lisování kokosového oleje = v produktu NENÍ tuk (nebo je tam výrazně méně) = těsto se rozsype.

Asi nejsem jediný, protože net se hemží radami typu "nacpi tam máslo".

Koupím si nějaký jiný kokos, doufám že to bude oldschool kokos. Nebo pořídím třeba šampón s kokosovým olejem :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Datlove perníčky

 

c29f85c9f9422b0e6c6098182d8ef694.jpgc29c6020e5f282647a46dd8f421ca230.jpg9c14703fee1c997378fdf259a744082e.jpg

 

Pekl jsem 10 min, vyválel sem je 5mm, jsou pak krásně měkké, namašloval sem je s mlíkem a bílkem, co mi zbyl po vaječňáku, ten sirupový závěr sem vynechal, dobře chutnalo, když sem je spojil povidly z trouby delanými bez cukru, je to takový "dietní" cukroví:-)

Upraveno uživatelem Moty
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobře to dopadlo, díky. Je to bez cukru, takže zítra dostanou povidlovou náplň a potáhnu je cukrovou glazurou ;)

Udělal jsem dvojitou dávku a vyšlo mi cca 120 kousků.

 

post-49277-0-81413300-1544470842_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Tom4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jenom takovou tu co se kdysi lila na makovec / perník a další "buchty na plech",

takže moučkový cukr a citrónová nebo pomerančová šťáva, ideálně funguje na teplý

moučník, rozteče se na tenkou vrstvičku která pak zatuhne.

Počítám že je nahřeju v troubě a natřu tou polevou štětcem, co na tom zůstane bude stačit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...