montemar Odesláno 20. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2017 diky, tomas, hned to du prubnout Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlasta66 Odesláno 20. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2017 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 20. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2017 A chutná? U mě už je skoro sežraná Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlasta66 Odesláno 20. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2017 A chutná? U mě už je skoro sežraná Neměl jsem cuketu tak jsem dal jablka, ale i tak dobrý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 20. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2017 Ona s jablkama bude možná i lepší, ale vzhledem k nadúrodě cuket vítám momentálně jakýkoli recept jak se jich zbavit Ovšem dnešní večeře . . . velký bedly jsem rozdal na řizky a "malý" zavřený klobouky jsem naplnil mletým masem s rýží a upekl, k tomu nákladná zelenina a la kolega wagoneer tady z fóra a kousek chleba . . . ani jsem to nestihl vyfotit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nividic Odesláno 20. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2017 Esteze nepises kuliblok ty, to by byly u nas hotovy bakchanalie Bedly zavist, se nekdo ma, kdyz bydli skoro v lese... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 26. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2017 Zdar prožrani chrono pacieentiKrátký dotaz rád vařím i konzumují a nějakým omylem se k nám dostala mikrovlnka které jsem se do teď bránil K tomu jakási Velká mikrovlnná kuchařkaJe ten krám jen na ohřev nebo má cenu v něm něco vytvořit aby to nebyla ztráta času i surovinDík za názor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 26. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2017 Pouze na ohřev, zbytek je dle mého iracionální nesmysl. Například vařit v tom vejce, brambory nebo nějaký pokrm.Ani na rozmrazovaní nepoužívám, ideální je nechat mražené surovinypomalu rozmrznout (přes noc v lednici menší kusy). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 26. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2017 Taky jsem kdysi na podobnou "sbírku receptů do mikrolnky" někdy před 20 lety narazil - a v podstatě jediná "nová a užitečná" informace se týkala loupání stroužků česneku, které stačí "ozářit" na 4-5 sekund: vnitřek se zahřátím lehce nafoukne a z hnusně lepkavého se stane kluzký, takže ze suché šlupky v podstatě vyklouzne... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 27. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2017 (upraveno) V mikrovlnce vařím brambory, rýži a těstoviny. Zalít vařicí vodou z konvice a do mikrovlnky na polovinu výkonu (500W). Je třeba vyzkoušet, nejdřív míň, aby to neuteklo. Brambory 10-15 minut, rýže taky, těstoviny 3 minuty.Když je multifunkční, tak je to zajímavější, na crisp talíři bramborové placky, řízky, opékané brambory, slané tyčinky nebo šátečky z listového těsta. Má to výhodu, že se to nepřipálí.Na páru s 6. smyslem odšťavuji ovoce.Dobrá věc je taky parní hrnec. Upraveno 27. září 2017 uživatelem VS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wagoneer Odesláno 27. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2017 Kdysi moje paní domácí zkusila dle podobné knihy bábovku ala Tomas.. Po vzoru Andyho Warhola nám pak dlouho visela v obýváku v rámečku, coby "op-art"...:-)Mikrovlnku jen na ohřev něčeho, rozmrazovat pomalu přirozeně jen jak píše Tom.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lloffass Odesláno 27. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2017 Já už léta v mikrovlnce ohřívám jenom čaj a mlíko na kakao. Nakonec i brambory a maso raději ohřeju na pánvi a nějak z toho mám lepší pocit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 27. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2017 Otec má nějakou lepší Whirlpoolku a dělá v tom rejži, hrany na crispu, ajánevimcoeště. A je to gut. Já ve svojí obyč (co stála jak ta jeho bo vestavka) vohřávám hotový jídlo a klukovi mlíko na kakao. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 28. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2017 (upraveno) Jelikož mi na blog nejdou vkládat další fotky, což tak nějak dost omezuje další publikování (řešim s vedením), vrátím se na chvilku zas sem. Jak to dořešíme, doplním papaníčko i tam. Měli jsme dnes doma návštěvu, rodičové. Tak jsem nevymejšlel žádný speciality a vykouzlil klasiku klasik, neboli řízky a br.salát. Pro dámy kuřecí (prsa), pro pány vepřové (plec). Pár změn tam přesto je. Jelikož nejím(e) bílou mouku, součást trojobalu je kukuřičná mouka a stejně tak strouhanka. Do té je přidán sušený tymián a nastrouhaný parmazán. Salát je řekl bych skoro standard, navíc je asi jen jablko a trocha vody, ve které se vařila zelenina. Majonéza je v poměru 1:3 s bílým jogurtem. Jo a hořčici dávám medovou dijonskou. Svlažení volátek zajistil ryzlink vlašský a docela to hrálo dohromady. Upraveno 28. září 2017 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 28. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2017 Hoši, nějakej tip na houbový recept? Dostal jsem od sousedky mísu hub a nechce se mi dělat houbovku nebo smaženici ; ani obalovaný. Thx! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 28. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2017 Nám ve Středu večer taky známá donesla nějaké "hospodářské přebytky" z lesa (10cm velké jabko ponecháno coby měřítko)......klobouky šly obratem rozčtvrcené, posolené a okmínované na pánev se sádlem, pak rovnou mezi dva chleby a nebo půlrohlíky, aby nebylo všecko kolem pokapané šťávou. No a když bylo po 15 minutách vše vytřeno a chlebník vymetenej, starucha si vzpomněla že dnes byl ten slavný lihovecko-nefachčenský "státní zákaz prodeje", díky kterému v našem okresním prdelákově bývá pro sichr zavříno úplně všude. Chudák germánofil Václav se tím pádem místo svatořečení dočkal upřímného opovržení, jelikož milánkové si pečivo na páteční sváču budou muset koupit až cestou do školy - a tím pádem budou ráno muset vstávat dřív... 2Maxel: Nakrájet na plátky, co vleze na pánev opepřené osmahnout na výpeku z roštěnek/kotletek, podlejt troškou sherry a šup s tím pod maso do pekáče, prolejt smetanou, přiklopit a na půl hodiny 200° (k tomu rejže, knedlík, těstoviny, chleba, kuskus - prostě něco inertního na co bude chuť). A co na pánev nevleze nasušit a schovat na zimní kulinárium! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 28. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2017 Jak vidím klouzky, tak nakládat. Dodá to mixu hub ve sklenici ten správnej šmak a "šlem". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 29. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2017 Teď jsem zpracovával přebytky mixu hub, nasušeno mám, tak jsem je podusil na cibuli,zavakuoval a dal do mrazáku. V zimě pod maso jako když najdeš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 29. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2017 Tak, tak. Houbovej neochucenej, pouze podusenej zaklad je poklad :-) Pod maso na houbach a k tomu ryze, to ja muzu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 29. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2017 Nebo ještě se dá udělat ta směs na topinky z hub / paprika a cibule co jsem tu dával pár stran zpátky,dá se to dělat z jakýchkoliv pevných jedlých hub a hřibů.No nic, asi vyrazím do lesa, třeba tam nebudou davy lidí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se