Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Hezkypěkně. Ten odvar z rybízu příště prubnu.

 

Jinak jsem to zrovna včera řešil po SZ - chobotnice supr, ale v poměru ?cena/výkon? je imo lepší kalmár peruánský.

Maj ho jak v Makru, tak i ve větším Tescu kde je rybí pult.

https://sortiment.makro.cz/cs/kalmar-peruansky-chapadla--w4/147320p/

 

Už jsem to tu postoval, ale dovolím si opáčko :)

post-37766-0-23273600-1545560863_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ciwe, tomu řikam roláda! Well done, sir ;)

 

Debata vedle v tipech na restaurace/hospody mě přiměla na večer spíchnout pulled pork. Matrace ze zázvoru, mrkve a celeru ; zalito rozvarem z hovězího vývaru, jablečného cideru a jarovového sirupu. Na maso koření pěti chutí a zprudka zataženo na pánvy. Teď se bude koupat v sauně na 140st. cca 3h a pak půlhoťky na dvěkila.

 

17d654d12b93dacc1e2ed26808302f87.jpg

 

04deafc154182fb803d91d82065a6820.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Žena říkala, abych si to pivo šetřil...tak jsem si otevřel Frizzante a jdu na salát. Uvařeno, oloupáno jest, tak ještě nakrájet a zamíchat. Kapra jsem letos (poprvé) koupil už scypnuteho, tak dnes bez vraždění.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Žena říkala, abych si to pivo šetřil...tak jsem si otevřel Frizzante a jdu na salát. Uvařeno, oloupáno jest, tak ještě nakrájet a zamíchat. Kapra jsem letos (poprvé) koupil už scypnuteho, tak dnes bez vraždění.

 

Nejlepší večeřa na Vilije je scypla ryba...:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Náš tradiční oběd na Štědrý den - lososová krémová polévka se zázvorem a kurkumou, krutony a uzený losos navrch.

 

9544e6608e28fd1bb60f7f75cc54a893.jpg

 

Salát odpočívá. Tentokrát inspirován mistrem P. na ruce s P.

 

d3acec9886363a2de526247fcce127d6.jpg

 

Na zdraví a pohodové svátky, kulináři.

 

659eb1ba8fd7260ccae8c975adde00a5.jpg

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vono když spojíš tuten obrázek s tim o post výše, máš vlastně recept :)

 

Každopádně je to simpl. Po jednom (větší) mrkev, (menší) celer, šalotka, brambora. Kousek zázvoru, cca jako můj palec. Všechno nakrájet najemno. Losos std. cca 300g. Uzený stačí 50g max. Na krutony jsem dal světlou bagetu. Nakrájenou zeleninu do (většího, kvůli mixování) hrnce na kousek másla a pár minut restovat. Potom losos na kostičky a zas chvíli smažit. Osolit - lehce, uzený losos je slaný dost. Zalít cca 4dcl zeleninového vývaru, kurkuma, přiklopit a vařit na střední forsáž 15-20min. Odklopit, zalít smetanou a kokos.mlékem. Pár minut provařit. Rozmixovat tyčákem. A voala :)

 

Jo a hrnec je LAVA, aka poor man?s Staub.

https://www.dommo.cz/Litinove-hrnce-389/Litinovy-hrnec-ovalny-o-29-cm-zeleny

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...