Přejít na obsah

Istituto Idrografico Regia Marina


maxs

Doporučené příspěvky

V roku 1938 postavil Longines chronograf pre kartografickú spoločnosť talianskeho námorníctva.K 70.výročiu spravil ich remake a že sa im podaril.

Kaliber: L651.3 - je to ETA 2894/1 - 37 kameňov,28 800 ú/h,42 hodinová rezerva

Púzdro: Nerez oceľ,40 mm

sklíčko: Hesalit

 

post-764-1232732350.jpg

post-764-1232732371.jpg

post-764-1232732394.jpg

post-764-1232732415.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně se teda moc nelíbí. Ale já mám nově s Longinesama trochu problém - měl jsem vysněné jedny z Master kolekce (s ukazatelem rezervy chodu na 6) a když jsem se na ně šel podívat, tak se mi ciferník líbil mnohem méně než třeba u mnohem levnějších Arcádií. A nemám rád ukouslá čísla. Musí se však nechat, že korunka je moc hezká.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Že sa tu objaví podľa mňa už chronomag fráza o orezaných číslach, som vedel na isto :pokey: .

Mne sa teda páčia a dosť. Na živo som ich nevidel.Ale keď si spomeniem, ako ma príjemne prekvapili L.Spirit, tak toto bude nádhera. Nápis je v poriadku a pokiaľ ide o názov, tak by som rozhodne každému kto by sa opýtal na tieto hodinky odrecitoval celé to "Longines Istituto Idrografico Regia Marina". B)

 

Edit:prvý smajlík. Bol tam nekonfliktný :)

Upraveno uživatelem maxs
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně se líbí. Jsem zvědavej, jak budou v reálu vypadat ty modrý ručky, na obrázku vypadají trochu "vintage zašedle", to se mi líbí víc než ostře modré. Ještě by jim měly trochu ošoupat pouzdro, něco jako mistr hodinář s houbičkou Brite v ruce dělá finální úpravu :).

Mně se prostě líbí, i když jsou blíž tý řadě Spirit než předloze Instituto Idrografico ... takže trochu styl mrkneme se do historie a přizpůsobíme tomu model, který už děláme, spíš než modernizace původního designu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tím uřezáváním indexů je to pravda. Kdyby mamlasové odolali pokušení ty hodinky za každou cenu nafoukout, mohli nechat původní, výrazně čistější design. Font hodinových indexů (hlavně ta šestka je úchylná) a tvar hlavních ruček také mohli nechat původní...

 

Já si snad nevybavím jediný remake, který by se mi líbil alespoň tak, jako originál...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já se naštěstí o hodinky zajímal dříve než jsem poznal chronomag a tak jsem nestihl přijmout za vlastní zdejší dvě teze: že UNITAS je kalibr na který je třeba koukat a že ořezaná čísla jsou hnus, hnus , hnus :) Takže jako se vším... Někde je to pěkný a někde hnusný ... tady je to pěkný :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...