Přejít na obsah

Ruhla


Hmota

Doporučené příspěvky

Zdravím,

prosím o pomoc při identifikaci a možnosti opravení těchto hodinek.Je to památka po tátovi a mám na ně citové pouto již z dětství...je uvolněná velká ručička a strojek je nefunkční.Zkouším je nechat opravit v hodinářství tady v Brně,ale vždy odcházím se stejnou,a to že to nemá smysl a žádnému mechanikovi se do toho prostě nechce...klidně koupím takové hodinky se stejným funkčním strojkem,ale kam je dát do opravy??

Pomozte mi prosím,abych viděl po tolika letech tyto "vzpomínky" opět běžet.

Díky za radu či pomoc

 

post-1110-1235035809.jpg

 

post-1110-1235035822.jpg

 

post-1110-1235035833.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kup funkční hodinky třeba na aukru a pak ti to určitě hodinář vymění. To by snad neměl být problém.

http://www.aukro.cz/item556976405_hodinky_ruhla.html

http://www.aukro.cz/item554638277_ruhla_ch...timagnetic.html

http://www.aukro.cz/item553629091_ruhla_se...waterproof.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Jak už jsem napsal včera na jiném místě a u jiných hodinek, doporučuji kontaktovat Andrého Stopoka v Glashutte .... dál už jen cituji:

".... - odkaz je: http://www.as-glashuette.de/ , když jsem u něj renovoval svoje G., tak jsem u něj viděl i Ruhly a i jsme si o nich povídali, že to sice byla levnější varianta, ve srovnání s Glashutte, ale že tato značka má jeho obdiv taky. Zkus to, za jeden e-mail to stojí, třeba Ti pomůže..... "

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc za pomoc,už na tom pracuju...

nevím jak zmenšit ty fotky,asi jsem úplně neschopnej,tak sorry...

Na neotevřenou fotku klikni pravým a dej "Otevřít v programu" a pak Mikrosoft photo editor, nebo něco podobného, potom Obrázek, Upravit velikost a můžeš rovnou napsat zde požadovaných 800x600 pixel. Tak jsem tu byl za to jebán až jsem se to musel naučit.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...
  • po měsíci...

s dovolením to trošku vysvětlím. Ruhla dělala velice levné "suvenýrové" hodinky. Skoro každý kdo jel do NDR tak si nějaké přivezl, nejoblíbenější byly tyhle chronografy a mechanické digitály které tady taky jsou občas k vidění. Cena byla doslova pár marek. Bohužel stroj tomu odpovídá, je to vlastně zmenšenina budíku, kolíčkový krok, setrvačka v hrotech, žádné kameny, navíc asi ani materiály nebyly k ničemu. Obvykle to šlo tak pár měsíců. Opravit to určitě jde pokud tam není něco zničeného cizím zásahem ale je to nevděčná práce s nejistým výsledkem. Zkus se poptávat hodinářů, třeba se někdo slituje. Nebo je prostě nech tak jak jsou na památku. Funkční náhradní stroj se bude těžko shánět, většinou to bude všechno v podobném stavu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
  • Po roku...

Dobrý den vespolek,

 

prosím o radu. Tyto kupodivu funkční Ruhly mají dodrápané sklíčko. Přeleštění není problém, ale nechci přitom poškodit lunetu. Můžete mi prosím poradit, jak ji sundat. Díky za radu.

 

vypáčíš ji nožem, stejně jako se otvírají staré prinky, podobně jako se sundavá luneta s igenů

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Ten chronograf nahoře stával v NDR 120 marek, tedy 360 Kčs. Záruční doba na Ruhly byla vždy 6 měsíců a tuto dobu zpravidla vydržely, někdy i rok, se štěstím dva. Jejich oprava je možná tak, že se koupí jiný kus, který chodí, /nemusí to být chronograf/ a vymění se setrvačka i s můstkem. Zpravidla pak hodinky několik dalších měsíců chodí.... Já mám jedny Ruhly už skoro 30 let a pořád chodí! Pravda, natáhnul jsem je za jejich celý život ne více, než desetkrát......

Kdybys byl v ouzkejch, tak se na ně můžu podívat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...