Přejít na obsah

Prim Sport Igen


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 897
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

  • po měsíci...
  • po měsících...

Už jsem se tu zmiňoval, že jsem před rokem na AP od paní Hovorkové pořídil krásné "novodobé" nerezové Igeny, a aniž bych to předem plánoval, staly se z nich mé každodenní hodinky. Natahuju je každé ráno a nosím celý den. Před čtyřmi dny jsem však při natahování zjistil, že po pár (pět?) pootočeních korunkou uvnitř cosi škvrkne a natahovat můžu donekonečna, jako by se dycky protočilo pero. Předvčerem jsem je tedy odvezl mému známému hodináři a Primkaři do lázní (Poděbrady.) Tipoval prasklé pero a včera mi psal, že oprava je hotova. Dnes jsem si je vyzvedl a skutečně, pero bylo prasklé. Avšak zvláštním způsobem, zlomené na dvou místech, asi 4mm od jednoho konce a cca 10mm od druhého, pero tedy na tři kusy...! Hodinář říkal, že se s tím ještě nikdy nesetkal.  :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To se mě dneska hodinář taky ptal, co ste s nima dělal...? Prisámbohu nic, každodenní nošení a zcela běžný provoz, nedostaly ránu ani nespadly, na hodinky jsem háklivej.  :)  V pátek ráno jsem je normálně natáhl a nasadil, na noc sundal a odložil a když jsem chtěl v sobotu zopakovat rituál, už nešly dotáhnout. Jestli byla příčinou únava materiálu, netuším, spíš bych však řekl, že nee. Když jsem hodinky kupoval, ptal jsem se paní Hovorkové, jak jsou asi staré (připadaly mi nenošené), odpověděla, že přesně neví a odhaduje pět až deset let, sám jsem je nosil rok. Som z teho vol'aaký zmätený...  :unsure:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, to máš samosebou pravdu, je tam 68.3 a teď jde o to, jestli to byl nějaký nepoužívaný strojek nebo si svoje odtikal už někde jinde, pak by únava materiálu mohla v úvahu přicházet. Tento pohled na věc mě nenapadl, díky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsem se s tím setkal, a na tvém místě bych vyměnil celý pérovník. Není to sice vidět, ale jak se ulomí ten konec péro může prokluznit a zaseknout se  i s tím ulomeným koncem mimo toho vybrání ve stěně pérovníku a zdeformuje ji, no a pak se to špatně odvíjí a praskne většinou u středu. Výměnou jen péra se to může opakovat, protože to poškození tam zůstane, tedy příčina nebyla odstraněna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Objednal jsem si v září, na výstavě, kompletní otočný kroužek s bílou vložkou na antikorové, renovační PS1 (na vyměňování podle nálady) a nyní, když jsem na tuto drobnost již skoro zapomněl, dorazil "jako na koni - kulhavém" po 5 měsících (aktuální cena 1 550 Kč. s daní). Vyrábějí hodinky, prodávají radost - v čekárně i drobnosti.

post-19465-0-95865100-1551048978_thumb.jpg

post-19465-0-31331500-1551049034_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejsem typograf, ale taky se mi zdají číslice na otočném kroužku nějak opticky tenké (radost z Eltónu se mi nějak vytrácí <_<). Podle "selského rozumu" bych předpokládal, že na celých hodimkách by měla síla znaků přibližně odpovídat výšce. V případě potřeby něco zdůraznit, tak udělat znaky "tučné" jak to nabízí kdejaký textový editor. Tady konkrétně mi například číslice 1 na otočném kroužku (lunetě) připadá nějak tenká "podvyživená" (a to je tam dostatek místa) oproti těm jedničkám v datumovém okénku (kde je naopak místa málo).

post-19465-0-95677100-1551107736_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no, von ten original taky neni zadny dizajnovy nebe, ale pusobi to proste lepsejc.

spis jde o to, ze tu vsichni vime, ze novovyrobni lunety od eltonu maj tenci (cistci? :D) tisk, ale ja jsem spis mel na mysli, ze je to ted jeste tenci nez pred par lety! ze by nova opet nova matrice?

(pozor, s tim textovym editorem je to dost zavadejici... )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...