Přejít na obsah

Fortis ČSA


captom

Doporučené příspěvky

Tak se mi podařilo konečně získat Fortisy, které dostávali noví kapitáni ČSA. Podle čísla se jimi může pochlubit 67 pilotů, kteří byli slavnostně pasováni Tvrdíkem. Když se začali fasovat, nějak se mi moc nelíbily - to loga je na můj vkus dost hrozný. Ale jako majitel měním názor - docela ujdou, vytvářejí ve mně pocit sounáležitosti s firmou ( :) ) a kdyby náhodou došlo k nejhoršímu a privatizace se nějak nepovedla, nějakou sběratelskou hodnotu asi mít budou ( :) :) ). Ne že bych je chtěl někdy prodat, to už by muselo být zoufalství... A nejlepší na tom je, že se mi náhodou sešly dvoje - ty druhé byly naprosto nefunkční, momentálně jsou u pana Městky a cena bude cca 14000Kč...(a lahev whisky pro původního majitele).

 

Jo - a Tvrdíkova pomsta se jim (prý) říká pro jejich údajnou nekvalitu a závadovost. Uvidíme...

 

Kvalita fotek není tak dokonalá jak je zde zvykem, ale fakt mě to už tak nebaví.

 

post-1074-1244037034.jpgpost-1074-1244037045.jpg

post-1074-1244037053.jpgpost-1074-1244037078.jpg

post-1074-1244037059.jpg

Upraveno uživatelem captom
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nádhernej sbětelskej kousek !! Asi poslední, kde to není azbukou. Ty výhrady jsou bohužel oprávněné, primův větroň orlík je mnohem hezčí, ale zase zavádějící :D - přitom stačilo, aby tam nebyl ten nápis čsa, a....ale u reklamních věcí se na mouchy nehledí. Nebyly by ještě jedny?

 

Toho ptáka jsem ještě nikde na éru nebo letence neviděl, ani ten nápis čsa v tomhle fontu - že by tvrdík hodlat oslovit voliče ods mezi svými piloty? Už chápu, proč to museli zazdít tím olbřímým nápisem ČSA :D

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OFF TOPIC, když tak to smažte.

Na MO se mu říkalo "miliónovej Jarda", a to pro jeho nadprůměrné schopnosti vyrazit desátek z každého natírání plotu, o Gripenech nemluvě. V tom prý byl nepřekonatelný. Dále proslul zálibou v tom svolávat porady armádního vedení v nejneuvěřitelnější dobu - generalitě začaly pípat pípáky, oni v domnění, že nás napadla Severní Korea, či tak něco, vyrazili Na Valy (pro neznalé pražských reálií - sídlo MO), a tam jim Jarda přednesl svou další koncepci výstavby armády. Počt koncepcí byl časem výrazně vyšší, než malý (:-)).

Generalita si posléze přivykla, neboť voják musí vydržet všechno, i Jardu ve vedení !!!

Poté, co se armáda téměř zhroutila, odešel řídit jiné těleso, a to ČSA (aerolinky byly v té době celkem solventní, tak ho tam straničtí druzi poslali je trochu "podojit"). Podojil je více než dobře, ovšem jak je známo, ani ta koza se nesmí předojit, nebo chcípne, což se také aerolinkám téměř stalo.

 

No, alespoň ty hodinky po něm zůstaly, BTW docela hezké.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Tada: GMT by se mi fakt líbilo, ještě kdyby byl alarm - ale to by bylo i pro miliónového Jardu asi moc (pokud by nenakoupil Casia)...

 

To grakij: Nefunkční korunka (úplně zatuhlá), podivné zvuky při pohybu...Prý s nima musel někdo strašlivě praš*** (ne všechna přistání vyjdou podle představ...). Původní vlastník se vymlouvá, že něco v nich prasklo v mrazu někde při lyžování.

 

To cigi a spol: Taky jsem hledal, jestli někdy někde někdo takový font písma, případně znak v ČSA nepoužil, ale marně. Teorie o modrých ptácích ODS na hodinkách pilotů ČSA je geniální - i když je to v podstatě zbytečné, protože naprostá většina pilotů jsou tvrdí pravičáci. Takže možná tam bylo původně ODS, ale bdělý Jarda si toho všiml...ale barva už byla zaplacená...a pták vypadá taky letecky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teorie o modrých ptácích ODS na hodinkách pilotů ČSA je geniální - i když je to v podstatě zbytečné, protože naprostá většina pilotů jsou tvrdí pravičáci. Takže možná tam bylo původně ODS, ale bdělý Jarda si toho všiml...ale barva už byla zaplacená...a pták vypadá taky letecky.

 

Mno asi si ani nedovedu představit levičáka v platový skupině, ve který se pohybují piloti :D, to by si lidově řečeno s..li do vlastního hnízda když si paroubek představuje extra daň pro platy 100K+ ... :gun_bandana:

 

Jinak ta modrá je řekněme hodně zajímavá, ale dárek v podobě jakýchkoliv fortisů od zaměstnavatele by mě rozhodně potěšil :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mno asi si ani nedovedu představit levičáka v platový skupině, ve který se pohybují piloti

Na Slovensku sú momentálne u naj ľavičákov v obľube niektoré z uvedených hodiniek: IWC Da Vinci - ideálne v limitke, UN, Blancpain, prípadne nejaké tie Daytony. Príjmy teda naozaj nemajú ako piloti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na Slovensku sú momentálne u naj ľavičákov v obľube niektoré z uvedených hodiniek: IWC Da Vinci - ideálne v limitke, UN, Blancpain, prípadne nejaké tie Daytony. Príjmy teda naozaj nemajú ako piloti.

 

Na Slovensku nemáte ropuchu :D a máte rovnou daň ... Tedy s ropuchou si jistej sem, ale s daní ne i když myslim, že to tak je :) ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...