Přejít na obsah

Koloběžky


Gilius

Doporučené příspěvky

Když už se tu píše o kolech.......

 

Začal jsem uvažovat nad tím,že bych si pořídil kolobrndu a začal řádit :) Nějakej pohyb potřebuju,synátor tu svou miluje a rád na ní jezdí.....tak bysme mohli jezdit dva(tři,až Ráďa ještě trochu povyroste).

Dejte mi,prosím,pár tipů....co koupit,nač se při koupi zaměřit......atdatd.

 

předem díky..... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Dejte mi,prosím,pár tipů....co koupit,nač se při koupi zaměřit......atdatd.

 

Vítr ve vlasech, závistivé pohledy mužů, obdivné pohledy žen a pocit svobody nemusíte zažít jen na chopperu. Dokonce k tomu nepotřebujete ani řidičák. Motorová koloběžka Tornado skutečně nabízí neobyčejný cool faktor, který stojí za to zažít...

 

tady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje manželka jezdila na kolobrndě závody (teda nejen jako dítě, i v době nedávné). U nás se pořádá 24 hodinový maraton družstev a ona byla součástí "dámského" týmu. Kolobrndy to byly řádné - přední kolo galuska z Favorita, rám většinou samovýroba. Ilustrační foto:

post-3263-1247150777.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dík :lol:....nějakej vyloženě normální tip by nebyl????

 

Nepraktické to asi je,ale jsem taky tak nějak "kripl"......na ježdění po městě je to fajn,vyblbnu se,zapotím......

 

koloběžky

 

ale stejně si myslím, že tě budou dost bolet záda, protože je zatěžuješ dost jednostranně ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řešil jsem něco podobného.

Jako letitý cyklista kdysi dávno se závodními ambicemi jsem dost těžko nesl na podzim úraz páteře a jeho následkem výhřez plotýnky L5S1. Vyhnul jsem se operaci tak tak a dal se dohromady pilným cvičením, změnou myšlení a díky pomoci léčitele a meditací. (ne nejsem magor)

Každopádně ze všech stran zaznělo, že kolo je pro mě tabu. S těžkým srdcem jsem kolo prodal a začal řešit co by kromě procházek a turistiky a opatrného plavání pro mě vhodné a narazil jsem na radu, že koloběžka zádům prospívá a dokonce je doporučována.

 

- ono je to totiž dost přirozený pohyb vycházející z kroku. Navíc při jízdě se pravidelně střídají nohy takže nedochází k jednostrannému přetěžování těla!

 

citace koloběžka a zdraví:

Jízda na koloběžce je všeobecně prospěšná aktivita pro naše tělo. Do jízdy totiž zapojujeme celé tělo, takže neposilujeme jen hýžďové svaly. Časem se člověk může pěkně vypracovat, udržet dobrou duševní i fizickou kondici a podpořit kardiovaskulární systém.

Často můžete vidět starší lidi, kteří jezdí na koloběžce. Proč? Po některých zraněních či vážných operacích doktor doporučí pro získání kondice právě klidnou jízdu na koloběžce, hlavně kvůli plynulému pohybu jízdy.

 

Více o technice jízdy zde:

technika jizdy

 

No každopádně jezdím na koloběžce od dubna skoro denně do práce mám to nějakých skoro 5km tam a zpět + občas nějaká ta projížďka kolem těch 20 25 km. Jezdím spíše rychleji dynamicky a užívám si jízdu.

 

Musím říci, že oproti kolu je to sakra makačka a opravdu se posiluje celé tělo. Pohyb je to perfektní zádům nevadí, ale přímo vyhovuje. Od té doby co pravidelně jezdím se moje krizová oblast ploténky ještě více zpevnila a uvolnila takže nyní nemám vůbec žádné omezení a ani o tom nevím.

 

Zkoušel jsem teď kolo, ale tam cítím že namáhám spodní část zad více a mám strach, že to plotýnka neunese, navíc se přenáší více vibrace do celého těla na kole, než na koloběžce.

 

Tímto sem kolo úplně vzdal a stal se ze mě koloběžkář.

 

Jezdím na koloběžce Kostka Laser star 26" v černé barvě je to tahle:

kostka laser star

oproti základu tam mám lepší pláště Schwalbe Big Apple a lepší gripy.

Jinak tak jak jí dodává firma Kostka.

 

Jsem sní velice spokojen, jízda na ní je neuvěřitelně lehká a koloběžka je stabilní a dobře ovladatelná. Zpracování rámu mě překvapilo kvalitou a zajímavým řešením. Líbí se mi bovden tažený rámem a nášlap protažený do blatníku pro odkládání druhé nohy při sjezdech apod...

 

Pak sem hodím live fotky ať si můžete udělat představu.

 

No a nakonec pozdrav koloběžkářů - Trhni si nohou :thumbsup_anim:

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...Jaký tak na tom dosahuješ rychlostní průměr ?

Po letech sledování tachometru na kole a najíždění objemů a dodržování průměrné rychlosti atd... na kole :suicide_anim:

 

Jsem se zařekl a na koloběžku jsem tachometr nedal a užívám si ten pocit radosti z jízdy a koukám kolem sebe :thumbsup_anim:

 

Takže průměrnou odhaduji tak mezi 15 až 20 km dle toho jak se maká a na těch 20 se fakt nadřeš.

Jinak občas sem jel projet se s kámošem co jel na kole a koloběžka je pomalejší, ale ráno cestou do práce jedu většinou všechny předjíždím :-)

Řekl bych že se jízda na koloběžce vyrovná rychlé jízdě na in-line.

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uff, koukam co se tu vylouplo kolobezkaru ;-)

 

Mam dve kolobezky a na obou jezdim z 99% po meste.

 

Jednu skladaci hlinikovou Micro White s 20cm kolecky. Byl (a jsem) z ni tak unesenej, ze jsem ji udelal webove stranky :-)

 

Do mesta a na pojizdeni do par kilometru je idealni. Navis se da slozit a v ruce vzit kamkoliv.

Ja s ni nakonec v Plzni jezdil vsude a nebyl problem dat 15km za den. Kolecka nejsou az tak mala, takze se nezasekavaji. Jen ta kolobezka pri jizde po zamkovce krapet rachta a neda se rict, ze by nejak extra dobre brzdila.

 

Problem tehle bezvadne kolobezky byl nakonec v tom, ze me diky ni kolobehani chytlo a zatouzil jsem po lepsim stroji.

Po delsim studovani nabidky solidnejsich ceskych kolobezkovych firem (Mibo, Kostka, Kbike, Vella) jsem vybral K-Bike K6 s 12" koly. A po temer 1300 kilometrech muzu rict, ze to byla dobra volba. Za ten rok, co ji mam jsem na ni nejel jen, kdyz bylo nasnezeno. Dobre zvlada kratke i delsi trasy. Jizda je pohodlna a rychla. Jezdim kazdy den do prace (2 nebo 11 km podle toho, jak moc specham), kdyz jsme na chalupe tak i vic. I Sumavske kopce uz jsem na ni zkousel vyjet - a slo to.

 

Neco informaci k tem "opravdovym" (-nafukovacim) kolobezkam

  • Co se zdravi tyce: pokud mas spravne vysoko riditka a pravidelne stridas nohy, bude ti kolobeh ku prospechu. Makaji pri nem nejen nohy, ale i zada a ruce. Pro ziskani/udrzeni fyzicky je kolobeh ucinej a prijemnej zpusob. A zensky z toho maji pekny zadky...
  • Vice se namaha noha, na ktere stojis, nez ta, ktera se odrazi. Ta stojna noha dela pri odrazu male drepy. Z toho vyplyva, ze je dulezite, aby byla deska kolobezky rozumne vysoko nad zemi. Zavodni silnicni specialy (a hlikove skladacky) byvaji kolem 4cm vysoko. Bezne slusne kolobezky kolem 5. Univerzalnejsi specialy kolem 6. Vic nez tech 6cm nedoporucuju.
  • Deska se muze pri jizde "zaseknout" o prejizdene nerovnosti. Cili se to s tim snizovanim vysky nesmi prehanet :-) Po case se naucis vyhybat se problematickym mistum popr. je preskakovat.
  • Vetsi predni kolo je pro jizdu lepsi, ale kolobezka se tim blizi rozmerum jizdniho kola. S 12" koly neni problem vzit stroj do kramu, hospody, MHD. Lidi to tolerujou a nebo si mysli, zes to koupil detem na hrani a neses si to domu :-) Dalsi rozumny rozmery do mesta jsou 16" na 12" a 20" na 12".
  • Slusne kolobezky za rozumne penize delaji v cechach K-Bike, Mibo a Kostka. K-Bike je v podstate garazovka a (nejen) jeji majitel na svych vyrobcich aktivne zavodi a Mibo je firma byvaleho zavodnika. Neni se tedy treba bat toho, ze by prodavali neco nevyzkouseneho.

A odkazy:

Nakonec obrazky:

 

Muj Temny spasitel

IMG_0582.JPG

IMG_0576.JPG

(zdroj obrazku: ja)

 

A kolobezk, kterou budu drandit az ze me bude usedlejsi gentleman

schraudy_cafe_large.jpg

(zdroj obrazku: www.kickbike.com)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co lehokolo? Zatím znám jen z obrázků, občas nějaké potkám a čtu o tom samou chválu. Má s tím někdo zkušenosti?

http://www.azub.cz/CZ/lehokola/

Na tom jsem jezdil, daji se natom dosahnout vysoke rychlosti.

Akorat, ze ho ma kamarad delane na miru a ma pres 2metry, tak jsem mel problem dosahnout na pedaly :) Tak jedine z kopce, ale je to leharko ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na tom jsem jezdil, daji se natom dosahnout vysoke rychlosti.

Akorat, ze ho ma kamarad delane na miru a ma pres 2metry, tak jsem mel problem dosahnout na pedaly :) Tak jedine z kopce, ale je to leharko ;)

 

Lehokolo vypada lakave. Podle toho, co jsem o trom cetl to ale moc neni na nejake rychle zdolavani kopcu.

A cenove je to o rad jinde nez kolobezka... http://www.azub.cz/CZ/lehokola/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...