Přejít na obsah

Koloběžky


Gilius

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

  • po 3 týdnech...

Ahoj. Jsem tu nový. Chtěl jsem se zeptat má někdo zkušenosti se skládací kolobkou Mibo Royal,zajímá mně jestli se časem častým skládáním, rozkládáním a taky třením nevytvoří vůle v čepech skládacího mechanismu,a kolobka se v těchto místech nezačne viklat? A to nejen u Miba,ale třeba i u Kostky a.t.d.Máme menší byt,tak by se mi skládačka hodila více.I na převoz autem je to lepší volba.Ale pokud by tam nějaká vůle byla,radši šáhnu po Expresu s pevným rámem. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, jezdím na Royalu celé léto a s pevností nemám žádný problém. Na dovolené jsem skládal takřka denně, teď už jen při občasném převozu autem. Zatím jsem velmi spokojen, jen se mi trochu šouply nalepovací nášlapy, když jsem vyjel do terénu za mokra. Konstrukce drží stále stejně a koloběžka jede jako ďábel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chtěl bych ještě nějaké modely koloběžek těchto značek (Mibo,Kostka,Yedoo,Crussis) někde projet a otestovat.Jsem z Vysočiny,do Brna to mám 80 km,do Prahy 160km. Vyplatí se zajet si do Prahy na kamennou prodejnu "Svět koloběžek",kde deklarují velké množstí (1000ks)koloběžek nejznámějších značek na ploše 150 metrů čtverečních?nebo stačí do Brna s největším výběrem koloběžek v Brně "Kolobky.cz"? Letos jsem to propásl,když jsem byl na výstavě For Bikes v Praze,ale v tu chvíli mně zajímaly hlavně kola,a kolobky šli mimo mně,teď to mám obráceně. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud po meste, doporucil bych ti tu co mam ja K-bike K7 (levna, kvalitni, bezudrzbova), kousek nahore je fotka, da se tedy i mimo mesto, ne ze ne, ale na nekvalitni cesty je kolobezka trochu naprd. Bud skrtas stupatkem nebo pokud mas stupatko vys, zase vic namahas nohu na ktere prave stojis.

Upraveno uživatelem Prochy68
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych souhlasil s krajanem Prochym68. S K-bike nešlápneš vedle, ať je to 5, 6 nebo 7. Já mám K-5. Příště bych si možná koupil K-6, protože má světlost 6 cm oproti 5 cm u 5 a 7, což je u nerovného povrchu lepší, nebo tam můžeš dát nížší Schwalbe Big Apple místo Ruben 12 * 2 1/4" a dostaneš se zpátky na světlost K-5.  K-7 má zase díky přednímu kolu 16" o trochu lepší odvalování a rychlost. Pokud bydlíš na Slovensku, tak to máš s výběrem v krámech horší, na Bazoši.sk je to tragédie, samé elektrické koloběžky apod. oproti českému Bazoši. Sleduj prostě inzeráty, semtam bývá ke koupi Káčko za dobrou cenu. Existuje jeho "upgrade" s vědomím výrobce a oběma koly 16", a to zde: https://www.kolobezky-pro-dospele.cz/products/kolobezka-friend/. Toto je základní provedení s jednokomorovými koly. Lepší kola jsou u těch dražších verzí.

Upraveno uživatelem zbuddy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzhledem k hmotnosti (ke 100kg se blížím i já..) bych doporučil Mibo. K-bike je sice super, lehoučká, ale na metrák už moc subtilní, to jsem psal na minulé stránce.

Když jsem předloni vybíral kolobku na dvacítkách, tak jsem projel i konkurenty, a Mibo mi přijde nejpevnější. Osobně jsem Expressem jsem maximálně spokojenej. Je to takový univerzál i na nezpevněné cesty a i při drsnější jízdě v terénu nemám strach, že jí nějak ublížím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neslyšel jsem nikdy, že by K-bike při normálním použití praskla (na rozdíl např. od Kostky). Mám kromě K-5 i Mibo Mastr, na kterém jezdím dlouhé tratě. K-5 už jen semtam. Dříve jsme měli i Kostka City Cross, kterou bych také doporučil, ale už se nedělá a je těžší. Na ní jsem jezdil i se synem do školky.

 

Výrobce K-bike uvádí nosnost 110 kg (statické namáhání). Na Káčkách jezdí denně např. tento pán. Zamlada byl jednou dokonce i v čele Rollo ligy (před revolucí) :-)

post-16236-0-34487800-1568109440_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bych se asi nebál, že praskne, spíš mi přišlo, že při odrazu už dost propruží.

jinak je mi k-bike hrozně sympatická, i ty retro stránky jak mají a filozofie prodeje...no...abych se přiznal, tak o ní pořád uvažuju na nákupy po městě a i pro potomky. stejně jsem dětem nějakou menší kolobku slíbil..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám Káčko s 16/16. Jezdím ji každý den do práce. Obratná, lehká a když si dupnu i rychlá. Ženě jsem pořídil Mibo Mastra (viz pár postů výše se stařičkou tramvají). Káčko je srdeční záležitost. Víc nemám co dodat  :rolleyes: .

 

tumblr_inline_oaxtmxHR7E1qd1lwz_1280.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...