Přejít na obsah

Casio G-Shock fake


Dantechno

Doporučené příspěvky

Nejvíc mě štvou ti prodejci, kteří u těch svých fíků (byť tam napíšou, že se jedná o "repliku") dají dopředu pár fotek pravých hodinek, stažených z netu, a teprve jako poslední fotku toho svého šmejdu.

Jo přesně. Akorát to tam většinou ani nenapíšou. Je to banda zmrdů..  :rifle:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...
  • po měsících...

Toto sice nejsou G-shocky, ale taky zajímavý fake.

Je to fake Casio DBC-610. Na Aliexpresu nazvané jako Digitalo 3000. Pro srovnání jsem dal na fotku vedle originální Casio DBC-610.

Zajímavé je, že funkčně jsou totožné. To se jim povedlo (Kde vzali ten čip?) - Čas, Tel., Sched., Cal., WT, Alarm, Timer, St-W.

Jsou zlaté lesklé, originál je zlatý matný. Tah mají zlatý i ze spodu, originál ho má stříbrný. Dýnko je nerez, ale naprosto čisté, bez jakékoliv identifikace, na originále je CASIO, typ, modul, ... (prostě vše, jak má být). Displej je trochu hůře čitelný (patrno i z fotografie) a je tak trochu do zelena. Klávesnice je jako by jen nalepená samolepka a má jen písmena (nejsou na ní čisla). Ale funguje. Jinak ty fonty a grafiku mají už celkem vychytanou. Skoro jako originál. Ale nikde na nich není uvedeno, že jsou to Casio. Dokonce ani na horním sklíčku. Je tam prostě prázdné místo.

No a tahle sranda vyšla na 380,- Kč. :-)

Nosit je nikdy nebudu (proč taky, když mám originál), ale prostě jsem neodolal je objednat, abych je porovnal. :-)

post-3282-0-64970500-1495695001_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toto sice nejsou G-shocky, ale taky zajímavý fake.

Já tam tedy vidím zpracování horší asi o 400%, sníženou ostrost a čitelnost displeje, ale zase za cenu 20% originálu nemůžeme chtít zázraky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skoro bych řekl, že je to již zaniklý segment trhu. Takže nechápu proč to vůbec někdo rozjížděl. Jinak lesklý povrch pouzdra bude asi opravdu pokovený a ne je lakovaný jako u originálu. Nebo ta oboustranná "zlatost" pásku, to taky originál nemá. Jinak ale display je na první pohled horší snad ve všem, včetně viditelných nerozsvícených segmentů. Za foto modulu bych se též přimluvil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak takhle vypadají zespodu:

post-3282-0-31926200-1495786714_thumb.jpg

A takhle vypadá modul:

post-3282-0-70089600-1495787055_thumb.jpg

Zajímavé je, že fake mají oproti originálu prohozená tlačítka Adjust a Select. Ale jen funkčně. popis je stejný.

Když jsem je otevřel, tak na originálech bylo na displeji OPEN. Těm fake to bylo jedno. Na displeji byl pořád čas.

V originále je baterie CR1616, ve fake je větší CR2016. Fake nemá gumové těsnění a taky nemá ten bílý plast, co je na modulu.

Co se týče zvuku, tak originál pípá (standardně), ty fake jen tak vržou (nebo bzučí, jako by chraptěly - nevím, jak to nazvat).

Jinak taky nechápu, že tohle se někomu může vůbec vyplatit vyrábět v dnešní době.

Edit: Jo a vzhledem k tomu, že mám alergii na nikl, tak tu "zlatost" pásku ze spodní strany nebudu rozhodně zkoušet na své ruce. :-D

Upraveno uživatelem Hantronix
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmmmm. Ten modul je dělanej hodně podobně, jako jsou casiácký. To OPEN na originále dělá přitlačení toho plastového rámečku víkem k modulu a výstupek zamáčkne vlevo nahoře zapuštěný kontakt. (Na jiných typech, kde je tato "funkce", to bývá řešeno třeba dvěma pružinkami, které se víkem propojí.) To pouzdro vypadá úplně jako originál, pásek se zdá provedením docela solidní. Ten fake se zdá už pokročilejší, než fake F-91W, který jsem dával v porovnání s originálem do vlákna zde: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/78263-srovn%C3%A1n%C3%AD-casio-f-91w-origin%C3%A1l-vs-fake/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Nevím kam to dát, tak to zkusím tady (pokud se to někde řešilo, tak sorry). Koukal jsem zde na tyto géčka: http://www.ebay.com/sch/Wristwatches/31387/i.html?_sop=15&_from=R40&_nkw=casio%20g%205600&_dcat=31387&rt=nc&LH_ItemCondition=1000&_trksid=p2045573.m1684

 

Bráno odshora jsou tam asi dvoje ze států, pak nějaká "klasika" Singapur, Hongkong atd. Můžete se pls někdo mrknout, zda jsou v poho?

 

Přiznám, že jsem koukal zběžně a navíc jssem tímhle segmentem - stále - dost nedotčenej. Dík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...