Přejít na obsah

Zimní sezóna a lyžařská výbava


Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

Pánové, potreboval bych poradit nejake chytre vrstveni pod svou novou bundu. A sice do zitra, v Pa jedu do Italie a bohuzel ma byt kosa (= tj.ne obvykle azuro)

 

Bundu jsem ted zkoušel jsem u nás a spokojenost. Bylo lehce pod nulou a měl jsem svoje staré hardry - triko Klimatex, takovou lehkou blůzku Berghaus tech-T a na to tenčí polartecovou mikinu NF.

 

Teplotně to vyšlo celkem ok (jsem fakt zimozřivý), nicméně rád bych to pod bundou celé upgradoval, co byste mi doporučili? Myslím už konkrétní značky. Asi bych to spodní triko upgradnul na triko s dlouhým rukávem, pak něco tenčího na to, a jako zálohu do báglu, co bude na sjezdovce, ještě něco pro případ zimy.

 

Teď v Pá jedu do Itálie a hlásí docela mráz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja koupil triko od https://www.x-bionic.com/en-it/shop (nemuzu najit ten konkretni typ, je to s dlouhym rukavem a rolakem) a mam pres to vzdycky jenom bundu a je mi fajn i pri -10. Mlady sem to poridil taky, ale jak je vyzabla, tak si to teplo moc nevytvori a bere si pres to pod bundu jeste mikinu.

 

Jestli bude ultra mraz, tak se daj jeste dokoupit takovy ohrejvaci sacky do bot, rukavic, na bedra a s tim uz je pak fajn snad kazdymu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím lyžníky, nemáte někdo zkušenost se slalomkou v delší délce ? Jezdím (180 cm a 100kg) na 175 Volkl Crosstiger ,ale chtěl bych něco točivějšího a asi i nového. Každý doporučuje odladěnou obřačku (což by vyhovovalo, střední a spíš delší oblouk, spíš rychleji). No a nějak stárnu a možná bych jezdil klidně pomaleji a míň se dřel u kratšího oblouku a bylo mi doporučeno 170 cm slalomku konkrétně https://www.ski-max.cz/atomic-redster-s7-xt-12-17-18 

původně jsem koukal na tyhle ve 165 https://www.ski-max.cz/atomic-redster-tr-x-12-tl-17-18.

Má někdo názor, nebo zkušenost ? Díky.

 

Ahoj,

poslední 2 roky jsem řešil něco podobného. Chtěl jsem teda hlavně obřačky a vyzkoušel toho u kamaráda, co vlastní ski shop fakt hodně. Začal jsem na měkčích univerzálech od Rossi a postupně přitvrzoval, až po GS Atomiky s FIS certifikací, tvrdé jak křemen. No a dopadlo to tak, že jdu zítra vyzvedávat něco, co bych do sebe fakt neřekl, že si koupím - Dynastar Speed Zone 12 Ti. Pocitově strašně zábavná lyže. Krásně zvládá střední i delší oblouk a je stabilní při rychlejší jízdě. Je to taková "univerzální obřačka":-) Zatáčí skoro sama:-) Ideál na celodenní ježdění. Ono i v Alpách máš upravenou sjezdovku první 1 -2 hodiny a pak už to je rozježděné...Při mé výšce 188 jsem zkoušel 174 s R15, ta byla více do slalomky, což by ti mohlo vyhovovat. Nakonec ale beru 182ku s R17. Něco podobného jsem zkoušel od Stockli, tuším Laser SC. Taky super lyže, ale ten rozdíl cca 20tis v pořizovací ceně si neobhájily.  

 

https://www.proskilab.co.uk/h/men-s-piste-performance/ski-reviews-2018-dynastar-speed-zone-12-ti/542

https://gearinstitute.com/gear-review/dynastar-speed-zone-12-ti-ski-review-2017/

http://www.skiessentials.com/2018-ski-test?skis=dynastar-speedzone-12-ti

 

Osobně bych si asi nekoupil lyže bez testovací jízdy. Fakt to chce vypozorovat, co ti k tvému stylu jízdy sedí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za tipy,je to jak říkáš,chce to vyzkoušet a tak to i udělám. Teď jsme v Kerkonoších a starý fungujou,tak se pojedu podívat po testcentrech. Ale až opadne ta kosa...

 

K těm hadrům, zkušenost ženských s tím "Xbionic" je také dobrá. Jestli jsi zmrzlík vem tu nejvíc variantu (asi do ní půjdu také). Já mám Icebreaker (Merino) a fajn,ale jak je tu teď kosa,tak bych čekal od něho víc. Já jsem navrstvený jako cibule a stejně jdem po hoďce a půl na grog :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Odjinud :Teď čtu důkladně co máš na sobě,tak aby jsi vidě že jsou na tom lidi hůř : trko merino kr.r. pak první vrstva teplý Craft; druhá vrstva Craft;fleeska; pěřová "podbunda" a bunda (jako že bytelná "větrovka") vše od Mammutu a stejně se nezapotím :-) A na nohy jsem pod lyžařské kalhoty dal dvoje merino podvlíkačky :-)

Pak kdo je zimomřivý :-)):-))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem nakonec jako první vrstvu koupil čistou syntetiku (ne merino) Craft, co byl v akci v Sportisimu.

https://www.sportisimo.cz/craft/active-comfort/146565/

 

V Hudáči měli ještě lepší La Sportivu, ale nas*ali mě v létě s pohorkama (rozpadly se), tak jsem ji nevzal. No taky byla trochu malá (taková dost kompresní).

 

Na Devold jsem koukal, byl jako plán B, ale pak jsem kápnul na ten Craft. Jinak ten design tedy je dost nekonvenční...

Na Xbioinic jsem koukal taky, ale na moji postavu to moc nebylo :-)

 

Zvažuju ještě jít zkusmo do nějakého toho merina, všici to chválí jako zázrak. 

 

Přemejším, jestli ještě teď jít do nové druhé vrstvy, mám těch nákupů po krk.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ono to chce ty vrstvy trefit vzhledem k počasí a aktivitě, merino jsem zkusil takové to za pětikilo z Decathlonu (bo ovca je ovca) a když jsem se blbě oblíkl na zimní dvouhodinou zimní tůru tak stejně nepomohlo a když ho teď nosím přes den normálně tak jsem spokojený.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Musím se pochlubit minulý týden jsem se nechal ukecat po dlouhé době na závody ve skicrossu a bylo stříbro a soudek piva. Druhý soudek za nejstaršího závodníka :cheers:. Ještě čtyři dny po tom mě bolely nohy.

...paráda! Škoda že jsi nebyl koncem ledna na Dolní Moravě. Já už zbrojím na příští sezónu. Ještě jedeme na konci dubna testovat. 56266beaaff0438a06c7bb01979a1001.jpge9805537fddaa1b028359c0a282ead5f.jpg
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

KONEČNĚ pořádnej bágl na lyže. Už jsem to málem vzdal, ale pak jsem sehnal, co jsem chtěl: vstup přes záda i vrchem, prostor na helmu a brejle, samotná kapsa na lopatu, poutka na cepíny. Váha na objem 42 l taky ucházející, prostě mám radost:)

post-36381-0-05433800-1536331613_thumb.jpg

post-36381-0-62171100-1536331628_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...