Přejít na obsah

Apple


Doporučené příspěvky

Ja loni zvazoval jsem jaký koupit ženě a nakonec jsem ji místo XR koupil to samé co mám já. Xko. Display je prostě jinde!

 

Teď bych určitě měsíc pockal jak vylezou jedenactky a pak teprve nakupoval. No a buď XS nebo alespoň X.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tyhle "kompromisy" komentovat nebudu, přechod na pádlo ať si každý srovná se svou dlaní, mozkem a štrajtoflí.

Ale při pohledu na datum si aspoň měsíc-dva počkej, až půjdou loňské modely do skutečných výprodejů  :cool02:

no jo, ale to půjde i moje SE :) , které chci prodat.... ale taky mě to napadlo. S pádlem nemám problém, začínal jsem na 6S+

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pořizoval jsem nedávno XR manželce. Já bych už nepřekousnul ten displej, jsem navyklej na XSmax a když si ten její vezmu do ruky, tak hlavně třeba při čtení textů a na webu to je sakra znát to rozlišení. Baterka super. Nosí to bez pouzdra a mám pocit, že je to nějak i míň odolnej matroš, má na tom na můj vkus trochu víc škrábanců. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přátelé, nejsem jabkař, takže to tu nemám přečtený. Ale potřebuju se na vás obrátit s jedním rychlodotazem: Včera jsem koupil dceři iPhone 6s a za žádnou cenu se s ním nelze připojit k WiFi. O správném hesle tvrdí, že je špatné, k nezabezpečené síti se prý nelze připojit. Ostatní zařízení problém nemají. Verze systému je, tuším, 12.2. Obnovení síťových nastavení u telefonu provedeno. Neřešil to tu už někdo z vás?

 

Odesláno z mého ASUS_Z01RD pomocí Tapatalk

Upraveno uživatelem siwi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na tom nic špatného nevidím... Zkusil ses s tím připojit i k jiné WiFi síti (třeba na sdíleném připojení vlastního telefonu), ať můžeš vyloučit chybu v rádiu toho 6s?

Pokud by šlo o problém "všude jinde ten krám funguje a jenom doma ne", často pomůže i komplet reboot domácí sítě (modem/router/AP), další profláklé tipy najdeš třeba zde.

 

PS: A do budoucna bys měl trvat rovnou na WPA2-AES - i ve windows už proti starším variantám některé drivery protestují.

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V tom je právě ten háček:

 

  • Připojit jsem s zkoušel k jinému routeru v jiném místě. NIC
  • Vytvořil jsem hotspot na mobilu, dokonce bez zabezpečení. NIC

Ze "zaručeně spolehlivých" metod na internetu jsem zkusil:

  • Ručně nastavit DNS server na googlovký. NIC
  • Vypnout mobilní data a bluetooth
  • Zakázat spolupráci WiFi s lokačními službami
  • Restart
  • Aktualizaci systému na verzi 12.4.1

Telefon mi při pokusu o přihlášení vždy vrátí hlášku, že se k síti nelze připojit neo že je chybné heslo. Názvy sítí v okolí však vidí. 

 

A perlička nakonec: Jediný napůl úspěšný pokus o připojení se podařil k síti UPC WiFree, kde je třeba se přihlásit krom hesla i uživatelským jménem. Při prvním pokusu se telefon připojil. Po jeho odpojení si však nastavení této sítě nepamatoval. Heslo chtěl zadat znovu, ale už ho označil za špatné. 

 

Jsem z toho opravdu bezradný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechci malovat čerta na zeď, ale nejde o nějakého plaváčka/skládačku?

V lepším případě může být jenom blbě připojená anténa a nebo nalomený kablík, v horším může být problém na desce - už jsem potkal i bazarový kousek s křuplou základovkou, zflikovanou leukoplastí...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na "zalepeném" 6S měls IOS 12.2? Sorry, ale v tom případě jde o "refurbished" nepodarek, rozumněj stará střeva oficiálně zrecyklovaná v nové kastli. 

Jestli Ti dali nějakou záruku (typicky rok), tak to hned zanes do krámu kde Ti to prodali - ať ti to WiFi buď předvedou a nebo obratem vrátí prachy.

Tyhle kousky se dostávají na trh (zdejší inzerci nevyjímaje) většinou jako vratky, kdy je majitel/obchod obratem střelí jako "výhodný nový kus po reklamaci" (a sám si koupí novější model), aniž by tušil co už má ten krám za sebou. Schválně mrkni do Nastavení/Obecné/Informace na první znak v poli "Číslo modelu" (např. MN572LL/A):

  • M ? nový kus
  • F ? Refurbished
  • N ? Replacement
  • P ? Personalized device with engraving
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No... To je rozhodně hodně zajímavá informace. Na to číslo se zítra určitě kouknu. Jsem zvědavý, co uvidím. Kupoval jsem v Datartu a záruka je normálně 2 roky. Je ale pravdou, že jsem dnes v sekci Nastavení/Obecné/Informace našel jakýsi údaj o vypršení záruky, který byl do 22. 8. 2020. Tedy rok. Nevím, jestli tam tohle datum nadatlujou už ve fabrice a nebo jestli se tam vygeneruje po prvním uvedení přístroje do provozu. V tom případě by ale měl být 28. 8.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Datart dává dvouletou záruku na své triko, dokonce i při nákupu na IČO.

To co vidíš v informacích je roční "AppleCare" záruka vypočítaná buď od první aktivace a nebo vrácení po reklamaci (refurbished modely proto dostávají i nové IMEI).

Pokud ten rok začal ještě před datem nákupu a zadáním AppleID pro dceru, asi tušíš o kterou variantu jde.

 

Vrácení "bez udání důvodu" Tě bude stát peníze za dobropis kvůli rozdělanému obalu, reklamace nefunkčního Wifi zase čas - po kterém dostaneš další "Refurbished" bastl, který možná bude OK, nebo v něm třeba budou zlobit tlačítka, kamera, repráček - můžeš si hodit korunou, poslední 6S se flikovaly a recyklovaly v Indii...  :thumbsdown_anim:

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano. Datum záruky začíná 6 dní před nákupem. Ale díval jsem se na krabici (k telefonu teď nemůžu) a tam je číslo modelu (Part Nr.) začínající písmenem M. Tak uvidíme, co ukáže samotný software.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dost možná že jim to předchozí majitel po aktivaci a stejném zjištění vrátil akorát zresetované, dacani to znova zafoliovali (dělá se to běžně) a šoupli zpátky do regálu.

Mimochodem - před měsícem se mi takhle v Brněnském Datartu u Globusu pokoušeli udat "nový" filtr do kávovaru: původně zavakuovaný obal rozstřižený a secvaklý sešívačkou. Naštěstí jsem měl cestu kolem a bral to osobně, takže jsem s díky odmítnul - u pošťáka bych mohl jenom zasakrovat a hodit to do popelnice.   :shit:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...