Přejít na obsah

Traser P6600 TYPE 6 MIL-G


kubson

Doporučené příspěvky

Předmět: Traser a MIL-PRF-46374G

 

Komu: všichni zájmeci o hodinky dle specifikace MIL-PRF-46374G

 

Kopie: všichni

Traser a MIL-PRF-46374G ???? :eek:

 

Pokud by existovalo něco jako Svaté oficium vojenských hodinek (neboli inkvizice) :pope: , pak by to muselo odsoudit jako do nebe volající rouhání, svatokrádež a kacířství. Z těchto hříchů by mohla duše heretiků v Traseru, kteří sešli ze správné cesty, očistit pouze důsledná aplikace útrpného práva a nakonec trest nepřísnější ? zapálená hranice. :furious:

Ale konec vymítání ďábla? :devil: .

 

V Traseru se trochu marketingově ?odvázali" a na zadní víko hodinek Traser P6600 TYPE 6 MIL-G vyznačili číslo americké vojenské hodinkové specifikace v posledním platném znění MIL-PRF-46374G a klasifikaci Type III, Class I.

 

Pravda je ovšem taková, že přísně technicky a certifkačně vzato nemají tyto hodinky sebemenší nárok na to být spojovány s MIL-PRF-46374G. Je zde řada parametrů, kterými se specifikace a hodinky liší. Ten na první pohled dobře zřetelný, jsou právě označení na zadní straně víka, která specifikaci neopodvídají ani náhodou. A našla by se řada dalších větších a menších nesrovnalostí.

 

Ten hlavní důvod proč ne je, že uvedené hodinky neprošly žádnou oficiálními testy a kvalifikací americké vlády. To je to opravdu velmi důležité. Každé hodinky skutečně splňující MIL-PRF-46374G musí projít celou řadou zkušebních nezávislých testů (házení na zem, zmrazování, ohřívání, máchání ve vodě, máchání v solné mlze a kyselině, podtlaková komora, silné magnetické pole, kontroly radioaktivity a opakované kontroly přesnosti atd.). Není to něco úplně jednoduchého a levného, kvalifikačními testy musí projít šarže 20 hodinek. Vojáci si pak také samozřejmě přesně definují, které parametry se kontrolují během sériové výroby.

 

Důkazem, že tady jen tak neteoretizuji, budiž pár hodin starý výpis (viz. následující obrázek) hodinek oficiálně kvalifikovaných americkou vládou podle specifikace MIL-PRF-46374G. Pod klasifikací Type III, Class I je tam pouze jediný model - Marathon Watch WW194001 neboli Marathon Navigator.

 

QPL-46374_on-line.jpg

Tolik suchá fakta. :headset:

 

Na druhou stranu Traseru ale budiž trochu odpuštěno, neb text MIL-PRF-46374G není žádná ochranná známka a každý si to může psát, kam chce. Projel jsem také mezinárodní stránky www.traser.com a kromě poměrně vágní větičky o lepší water resistence (?Exceeds MIL-SPEC MIL-PRF-46374 G by its water resistance of 660 ft"), vlastně nic o US normě závazně netvrdí.

 

O to víc koukám překvapeně na jejich dýnko. Jestli toto má výrobce formátu Traser zapotřebí? :sad01_anim:

 

P.S. Neberte to jako kritiku těchto hodinek, o to se v mém příspěvku vůbec nešlo. To bych si k Traserům nedovolil. Jen čistě puristicky střežím správnou cestu víry zvané MIL-PRF-46374G.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na mne trochu velké, příjemný je den v týdnu, na můj vkus chybí osvětlená vteřinovka. Trasery jsou moje srdeční záležitost.. Zajímala by mne ta armádní specifikace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...
Návštěvník SukHoi

.... jsou perfektní - velikost OK - sklo má 35mm !!! wow :D - původně jsem chtěl na léto něco od Casio, ale tohle je lepčí :smile_anim:

Upraveno uživatelem SukHoi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník SukHoi
skus hodit este nejake foto na ruke a tak

fotka na ruce je v prvním příspěvku - já už nic fotit nebudu - nějak mě to přestalo bavit :smile_anim:

 

každopádně pokud hledáš něco netradičního a "nedoceníš" (nepotřebuješ) casio funkce, tak vřele dopručuji

 

traser pdf: http://www.traserusa.com/traser_catalog.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...
Návštěvník SukHoi

tak jsem si s pomocí kubsona (THX) objednal dva řemeny z maratacu a nevím který tam nandat :) ???

 

řemeny vypadají fajnově, šířka všude stejná - jako eventualita nato strapu dobrá volba (cena tuším 20 usd za kus)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...