Přejít na obsah

Vybiram mobil ...


Doporučené příspěvky

si tam stačí nahrát české miui.. je to optimalizované, bez čínského bordelu.. práce jednou na 20 minut. Pravidelné aktualizace OTA.

...což ovšem běžný kupující, ne IT, asi není schopen zvládnout... :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám to takříkajíc přímo od zdroje :-). Jeden můj kolega z Číny dělal 4 roky na vývoji telefonů (Xiaomi a Huawei - stejná pakáž :-)). Nejsem odborník na dané téma, ale podle toho, co mi říkal, tak to, že tam nahraješ Českou verzi OS to nevyřešíš. Údajně mají tyhle špehovací funkce implementované na úrovní driverů.

 

Ale tak klidně si to používejte...mě je to koneckonců fuk :-D.

tyvle tak se v prc dozví, že čumim na Chronomag... Průser :D
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@frostie:

jedna vec je dodrzet ten navod presne krok za krokem

druha vec je mit nekoho na drate, kdo ti pomuze

kdyz to udelas presne jak mas, pak zapnes jenom automaticke aktualizace a ono se to "dela samo"

neni potreba se niceho bat

a takove ty "tajne informace" jako ze to kontroluje cina, je v dnesni dobe fuk - nebo ma nekdo pocit, ze anonymita opravdu existuje ?

v dnesni dobe ?

apple je "dobry" ?

google to resi ?

 

ja bych se toho nebal :))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mi to nedalo a včera jsem se o tom s tím kolegou bavil. Byli jsme v laboratoři a ukázal mi následující věc:

1. Vzal Xiaomi telefon, dal do něj SIMku, zapnul a připojil k WiFi.

2. Sedl si za počítač na kterém běžela nějaká prapodivná verze Linuxu, kterou jsem nikdy v životě neviděl. Spustil nějaký program (jeho vlastní, který si napsal na základě toho, že zná ty "díry", ale existuje prý mnoho jiných normálně dostupných - ten jeho je prý rychlejší :-D) a povídá mi - stačí když zadám telefonní číslo, nebo IMEI toho telefonu a můžu se napojit na kterýkoliv síťový interface (Wifi, Bluetooth a prý umí i GSM, ale na to by potřeboval více výkonných počítačů). Když neznáš číslo ani IMEI, funguje i když jste připojení ke stejné WiFi (kavárna, práce, cokoliv) Zabezpečení prý nehraje roli. 

3. Na jeho PC mi ukazuje složky a soubory toho telefonu, včetně fotek, aplikací atd. Na dalším okně mu běží síťová komunikace, v dalším Bluetooth...

4. Celé mu to trvalo asi 4 minuty.

 

Povídá mi že to zvládne každý, kdo si nainstaluje ty programy. Pak stačí přijít do kavárny a čekat, až tam někdo přijde s Xiaomi a třeba bude zadávat nějaké platební příkazy přes Appku v telefonu, nebo cokoliv citlivého. Solidní výrobci telefonů (Samsung, Apple, ...) mají prý o několik řádů lepší zabezpečení, které není tak snadné obejít. Celkově jsem moc nerozuměl tomu, co říká, ale viděl jsem, co jsem viděl a to mi naprosto stačilo.

 

Já to chápu, jsou to dozajista skvělý telefony za pár korun. Navíc s českou podporou...co chtít víc že.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koupil jsem si Moto G5s místo Huawei P8 lite, kterýho mám asi rok a půl a se kterým jsou střídavě potíže s Bluetooth (občas si nekomunikuje s autem, občas s GPS navigací, což mi dost vadí) a taky výdrží baterky (to podle toho, co s ní provádí zejména služby Google Play). Jenom v rychlosti, co mi utkvělo v paměti: G5s vypadá parádně, kovový tělo (to nevim jak se osvědčí, nejsem úplně přesvědčen, že je to lepší, než dobře zpracovanej plast), čistej Android 7.1.1 (hurá, ovšem pro někoho to nemusí být plus, ale naopak, zejména když je naučenej na přeplácaný prostředí třeba typu EMUI u Huawei), čtečka otisků ve předu, reprák dole vedle USB (ne vzadu), 3000 mAh. Jediný co nedotahli je vylezlá čočka s diodou hlavního foťáku (stejně na to dam nějakej futrál). Takže skoro všechno, jak jsem chtěl, mohl bejt ještě o tři, čtyři milimetry menší na dýlku a šířku, tloušťka OK. Žádnej bloatware výrobce, jen v podstatě jedna apka pro nějaké přizpůsobení displeje a pohyby s telefonem, které vyvolají nastavené funkce (pustí foťák, pustí diodu, ztiší zvonění hovoru...), co člověk potřebuje si doinstaluje, bloatware akorát od Google, a to ten jejich online office (dokumenty, tabulky, prezentace - to asi deaktivuju, aby mě to nedráždilo), jinak snad už nic. Pohyb v UI se dá ovládat pouze pomocí čtečky otisků, je možné vypnout softwarová tlačítka na spodku displeje, takže nezabírají místo na displeji. 3GB / 32GB, 5,2 palce full HD. To je tak v kostce všechno. Jo koupil jsem ho za 4 litry. Když bude ještě něco zajímavého a zápory, napíšu. Zatim tam nemam SIMku musim si vyměnit za nano, snad dneska zvládnu.

 

No prostě po tom, co tady píše AdaMoss, už jsem nemohl jinak :-)))

Upraveno uživatelem geometr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to by mě zajímala tvoje zkušenost: Před rokem jsem manželce koupil Moto M. Slušný telefon se vším, co by od něj člověk tak dneska mohl chtít. Po celou dobu si ale žena stěžuje, že strašně dlouho trvá, než dojde ke spojení hovoru. Prostě vytočí číslo, pak 20 vteřin nic, až teprve potom to začne vyzvánět. Údajně to má prý souviset s tím, že telefon tuto dobu potřebuje, aby nějak přeladil z LTE na 3G. Nevím, já ani nikdo další tento problém nemáme. Takže by mě zajímalo, jestli je to chyba tohoto typu nebo jestli sis i ty u svého Moto všiml delší doby spojení hovoru. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to Ti pak napíšu, jak tam dám kartu. Tenhle problém jsem četl i u jiných telefonů, zrovna u toho Huawei co mám taky (a i u jiných) a jestli si dobře pamatuju, tak to bylo u nějakých brandovaných (operátorských) verzí, čili zřejmě u nějakých verzí androidu, které byly oproti nebrandovaným verzím dost pozadu, ale u motoroly to může být jinak, mám nebrandovanej. Dám vědět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem se s tím taky ještě u žádnýho telefonu co máme / měli jsme doma (LG 5x, Huawei 2x, Asus 2x, Samsung) nesetkal. Tak uvidíme. Já už jsem si to všechno nastavil, no nějak jsem žil v domnění, že mám tu vylupovací kartu až do nano a ne, jen do micro :-( Tak k těm vydřiduchum musim na pobočku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mi to nedalo a včera jsem se o tom s tím kolegou bavil. Byli jsme v laboratoři a ukázal mi následující věc:

Já to chápu, jsou to dozajista skvělý telefony za pár korun. Navíc s českou podporou...co chtít víc že.

 

Díky za podrobné info (nemyslím to ironicky). Ono.. pokud to tak je, tak by se člověk musel omezit asi na jabka, samsungy, (možná ještě) Blackberry a SONY.

Jinak, v podstatě všechny telefony na tom budou asi plus mínus obdobně (Nokia, Huawei, Honor, Lenovo,..), a asi to bude jen o případné náročnosti na nějaký hack (vč. jablek a spol.).

 

Podle mě nezbývá nic jiného, než se prostě vyhnout rizikovému chování (free wifi,...) a do světa jedniček a nul nepouštět nic, co by mohlo bolet.

 

Osobně jsem ve fázi, kdy se se snažím omezit v nastavení androidu, google accontu, a všeho, možnosti, které mají.. ale iluze si nedělám... Jestli se k tomu mají přidat i soudruzi z Číny..

Budu doufat, že se časem na trhu objeví někdo, kdy si nechá zaplatit za to, že se prostě do soukromí dívat nebude - prostě fér traid.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím, že rozdíl spočívá v sídle firmy. V Číně montují všichni, ale firmy z civilizovaného světa si nezadají výrobu se sledovacími zadními vrátky. Čínské firmy je naopak implementují povinně na příkaz strany. Takže Nokii bych treba vyčlenil.

Aha! Novinka pro mě, díky. Myslel jsem, že Nokia má čínské majitele. A HMD má být Finsko.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A v Jabkách nic nic nebude ?, tam jsou jabkotroni !!!, kteří tam žerou jablka a třídí zprávy a data nevím kam, když jsou unavení, mají pauzu a lůžka v paměti, tak si dáchnou, jo a toalety taky a tak Vám ji zaserou a zpomalí celej mobil a nepřej si vědět, co se stane až dojdou jablka. Nechají je tam vychcipat a to je v prdeli, telefon se buď zasekává, nebo odejde.

A co Windows, ty podmínky. Raději nemluvit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...