Přejít na obsah

Vybiram mobil ...


Doporučené příspěvky

Ten mobil v tom (údajně) nehraje roli. Dotyčná se toho (prej) domákla instalací nějakého softwaru na společný notebook. Tudíž je spíš otázka, zda něco takového (ten pc-hack-soft) existuje, kam by se např. zadalo konkrétní tel.číslo a pak někam (na mail, apod) chodila komunikace s tím číslem související.

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ať se v tom zbytečně nezamotáváme, je několik možností jak sledovat obsah telefonu a jeho komunikace

 

1) Nabořit SW v telefonu (nejde bez vědomí uživatele, nutno prolamovat zabezpečení, ROOT, jailbreak atd). U androidu umí částečně komunikaci sledovat i viry případně doinstalovaný SW. Nicméně od v. 8 je toto již velmi složité a rozhodně to nefunguje tak, jak si popisoval. Nicméně, opět je to ale na uživateli co jaké app povolí.... Pokud hře povolí přístup do sms, atd.. tak se pak není čemu divit.....Výjimkou jsou korporátní telefony- tam může správce sítě omezit/zálohovat atd bez vědomí uživatele- nicméně toto se používá především ve státní správě, vývoji a výzkumu, automobilky.. atd... - s tímto musí být ale uživatel bezpodmínečně seznámen.

 

2) Odposlech na základě dešifrování GSM signálu- za celou kariéru jsem se s tímto reálně nikdy nesetkal. Staré CDMA sítě nebyl takový problém odposlouchávat, u GSM je to téměř nemožné (otázkou je, jaké nástroje mají tajné služby)

 

3) Odposlech na základě povolení tajnou službou nebo policií (s vědomím operátora a na základě GSM klíče) - lze sledovat i obsah datového toku

 

3) SW na zálohování dat do PC- pokud není záloha šifrovaná,  může být něktrá data za určitých okolností čitelná.

 

Doporučení: Ať se podívá, zde není tel přiřazený do nějaké korporání sítě...

 

edit: ještě mě napadlo, jestli se jedná o WM phone, není to záloha jejich messengeru nebo tak něco? Co vím, nějak šlo tyhle věci narvat na onedrive, ale nejsem WM pozitivní, tak detaily nevím

Upraveno uživatelem cmelda88
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dík, myslel jsem si to.

 

Telefon (WP Lumia) korporátní stopro není, je to leta jeho soukromý tel.

 

Jediný co, tak maj s polovičkou čísla na společný Vodafone účet. Tady bych pochopil, že si třeba ona nechá vyjet detailní výpis, kde bude vidět na která čísla on píše/volá. Jenže ona prej detailně a doslova zná jejich komunikaci (myšleno kolegy s tou druhou) - kdy volal, co přesně psal v sms. Teďkon byli na dovolený v Bulharsku a po návratu mu to vlepila, včetně sms co psal tam odsud. Telefon má zakódovanej, tak snad jen že by mu na ten kód přišla a prolezla telefon ; proč si pak ale vymejšlet story s hacknutym číslem?! Fuckt divný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já bych se podíval do toho společného noťasu co se vše páruje s telefonem.

Ono když máš win na PC i na mobilu, jde dost věcí synchronizovat, párovat. Takže zkontrolovat fyzicky na noťasu a plus i na microsoft účtu jestli se mu tam nenabourala. (už je to několik let, co jsem používal Lumii, ale rozhodně jsem na PC byl schopen zobrazit SMS i volaná čísla (už si nepamatuji, jestli jsem musel být připojen telefonem (BT, kabel) nebo jestli to šlo "dálkově"

? například: http://www.techlive.cz/Windows-10-v-pocitaci-uz-synchronizuje-a-zobrazuje-SMS-z-mobilu-A_3042 (nemám osobní zkušenost- neručím za aktuálnost a funkčnost)

 

edit: hledal bych spíš v legálních nastaveních (byť s přístupem ukradnutým heslem), než ve "špionážních softech"- je to pravděpodobnější

Upraveno uživatelem nettopejr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"... Myšleno dotyčná vidí v reálném čase odeslané sms, jejich obsah a na jaké číslo jdou?..."

 

Kdyby to nebylo v reálném čase, tak samozřejmě takových softwarů bude plno. Ale tak jako tak budou potřebovat nějakou součinnost v telefonu, tzn. povolit komunikaci, nastavit kdy, co a kam... Příklad: MyPhoneExplorer pro droida. Když se to šikovně nastaví, tak s klientem v telefonu to při každym připojení na domácí wifinu pošle sms, volaná čísla, události kalendáře... samo potichu do PC. Jak je to u widlí nevím, ale bude to dost podobné soudím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo máš pravdu , špatně jsem si  vyložil : "Jenže ona prej detailně a doslova zná jejich komunikaci (myšleno kolegy s tou druhou) - kdy volal, co přesně psal v sms"

Četl jsem to včera a nějak si zafixoval , že zná obsah hovoru....Omlouvám se , moje chyba ..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...