Přejít na obsah

Představení nových členů Chronomagu


Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

na fórum jsem přišel náhodou, když jsem se začal zajímat trochu více o hodinky a jejich fungování. Podle představovacích příspěvků jsem si prošel podobným vývojem jako většina populace, mechanické PRIM nahradily v pubertě digitalky CASIO, ty byly časem nahrazeny quartzovými TIMEXy na denní nošení na delší dobu. Po jejich zcizení jsem si narychlo vybral Festiny, které jsem bohužel trochu zmrzačil (vytrhnul jsem osičku).

A to je vlastně důvod proč jsem tady, jednak pro spoustu drahocenných informací a názoru, které tady mohu dopátrat a také kvůli možné potenciální koupi v bazaru.

 

Vzhledem ke své profesi (hasič) a rekonstrukci domu se zajímám o něco co mi opravdu vydrží aktuálně jsem dostal tip na Certiny DS Podium C536.7129.12.66

No představoval jsem si strop okolo 5-7 tisíc, protože bych si časem rád pořídil ještě jednoduché automaty oblekovky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, na fóre som pár mesiacov (viem o ňom uz pár rokov, ale registroval som sa len nedávno) a rád by som teda sa predstavil tiež. Nick Qwer, civilnym menom Filip. Dvadsiatnik s srdcom pre hodinky... Začalo to ešte keď som v 15-17 rokoch študoval vo Viedni na gympli a takmer každý deň cestou domov zo školy očumoval výklady u Bucherer-a a Wagnera na Kärtner Strasse. Keďže som z obyčajnej rodiny, peniaze na takú srandu nikdy neboli, tak i tie Najlacnejšie TH Formula 1 boli niečo, čo bol môj cieľ, že "toto si kúpim, keď sa vypracujem" :). Našťastie som neskôr popri štúdiu na Výške začal podnikať a opäť našťastie to neskôr začalo ísť, takže sen o TH som si cca rok a pol do zadu splnil a krátko na to domov prišli aj prvé automaty (Tudor Black Bay blue s ETA movementom) a ak všetko pôjde ako má, do konca roka snáď pribudne už aj prvý inhouse (rozmýšlam medzi IWC big pilot 5002 a rolex submeriner gmt blnr - dúfam že aj vďaka Vám sa dobre rozhodnem). Neskôr by som taktiež rád dostal pod ruku nejaké vintage kúsky - hlavne Tudor submariner ref. 7922 alebo 7928 (ak to rozpočet dovolí) a prvú edíciu Breitling Superocean Heritage z 1957 (ak sa mi podarí nejaké nájsť, keďže na chrono24 ani nikde inde ich nevedno nájsť).

Upraveno uživatelem qwer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Ahoj všem milovníkům hodinek a všeho co k tomu patří,

 

na forum jsem dorazil skrze výběr mých prvních automatů. Popravdě jsem nejprve chtěl zakoupit Wenger sea force, avšak kolega v práci mě vnuknul myšlenku, že když nové hodinky, tak jedině automatické.

Tak jsem začal pátrat a mé oko nejprve objednalo japoský Orient Curator s černým cifrem jako klasiku ke košili či obleku. Libí se mi jejich decentní design a jednoduchost.

 

Stále jsem ale zůstal neuspokojen co se týče diverek. Tak jsem hledal dále a když jsem narazil na nové želvy od Seika, tak bylo vymalováno. Varianta černo zlatá - láska na první pohled a dnes už je mám na zápěstí a jsem více než spokojen.

Nyní už jen řeším jestli pořídt na želvy Mesh a nebo jestli je nechat na originálním ocelovém tahu.

 

Uvidíme jak se bude situace vyvíjet dále, ale odhaduji, že to rozhodně nejsou poslední automatické hodinky, které budou obepínat mé zápěstí.

 

Tímto zdravím a přeji hezký den.

post-45827-0-62876500-1472804240_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Ahoj všem

díky za skvělé forum, kde čerpám informace, tož jsem se také zaregistroval.

No a po prostudování zdejších vláken, to dospělo k tomu, že jsem si pořídil vysněné automaty, potápky Omega Seamaster 300m ceramic.

Jinak hodinky nesbírám, ale nezbavuji se jich, tkž. nějaké také mám.

A to:

své první hodinky, dětské primky ze sedmdesátých let, druhé primky sport z osmdesátých let, oboje šlapou jak nové. No a pak titanové quartzky chronograf Festina a Certina courage.

Tak at to tu tak dále, stále, skvěle tiká.

walda

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, McLenin přezdívka má. Hodinky na ruce nosím od kdy si pamatuju, moje první švýcarské jsem dostal od rodičů ještě jako dítě na letišti v Řecku na dovolené (nevím přesně model, no byly to chrona Swatch). Nosil jsem je až do doby vysoké školy. Pak přišli chrona Tissot PR100, ocelovy tah, quartz, do teď mi věrně slouží (již skoro 12 let). Jak všichni rosteme a já už pár let pracuji tak jsem zaplul do vod automatů, moje první obstarané od zdejšího váženého člena. Stali se nimi Frederique Constant Manufacture Moonphase 42, sametově modry ciferník, modrý aligátor (fota dodám do patričného vlákna). Mám z nich obrovskou radost a nakazil jsem se chronovirusem... Až podrostu rád bych doplnil sbírku o Jaeger Le Coultre a Grand Seiko. Samozřejmě Vacheron Constantin jsou mimo realitu akvizice, snad se mi poštěstí je alespoň vidět na živo někdy.

 

Nevím co bych ještě o sobě dodal, snad jen, že pracuji ve zdravotnictví a pokud by někdo mel potíže s očima tak mi klidně napište sz, pokud budu schopen rád poradím a pomůžu.

Upraveno uživatelem McLenin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Ahoj, tak po několika letech pročítání a studování tohoto fora, jsem konečně dozrál k registraci. Před pár lety jsem si chtěl pořídit první automaty a tak mi toto forum pomohlo a já si pořídil Maka.

Před tím jsem nosil různá Casia, Timexy a naposled Suunta Advizor.

Nicméně stále jsem občas chodil na forum a studoval co jednou dál. Zvažoval jsem do budoucna Vostoky v automatu, Trasery, nebo Seika. Tak asi jako spousta lidí tady jsem nechtěl Monstra a už vůbec ne oranžový. V pondělí je budu mít :)

O to víc se na ně těším, že už možná nebudou (fakt nejsou skoro nikde k sehnání)

Jinak trochu cestuju na motorce, cestou, necestou a teď na starý kolena tyto výlety začínám absolvovat s naším osobákem s plejádama ve znaku :-)

 

Hodinky mě bavěj, ale sběratel ze mě nejspíš nebude. I když?

Upraveno uživatelem marvy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

....teď na starý kolena tyto výlety začínám absolvovat s naším osobákem s plejádama ve znaku :-)

 

Hodinky mě bavěj, ale sběratel ze mě nejspíš nebude. I když?

V?tej a nic se neboj - my už Tě s Rourou na nějakém Subaru srazu nakazíme!

Upraveno uživatelem Mareka01
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím dámy a pánové,

 

po letech, kdy jsem měl kamarádku insolvenci (už od ní mám pár měsíců pokoj :clap: ) a musel si na chronomag s hodinkami obecně dát ban, jsem si nechal resnout heslo a jsem zpět :frusty: .

Moc toho co tiká nezbylo, ale pár lowend kousků na takové to normální nošení to ustálo a já začínám mít roupy si něco pořídit :lol2: .

Fajn den, jdu si projít němce a fotogalerii :photo:.

 

H.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím všechny,

na fóru budu vystupovat jako HonzaSt. V hodinkách jsem začátečník a rozhodl jsem se, že je ptořeba se před další koupí trochu více informovat a hlavně zamyslet. Měl jsem po dědovy Glashutte a ty jsem "inteligntně" prodal, čehož lituji do dnes. Pak mě potkali takové ty koupě falešných Rolexek a taky jsem chvilku nosil klasické digitálky casio (modré plastové). No takže moje chronohistorie je trochu prapodivná. Nicméně jsem narazil na tyto stránky a velice mile mě překvapily články a ještě více toto fórum. Jak jsem se dočetl, je potřeba se k lepším kouskům propracovat, takže vysněné Rolex Submariner, ke ktekrým mám díky prvním fejkům tak nějak blízky vztah, nechám na později. Mezi další kousky které mám v někdy v budnoucnu v plánu zakoupit jsou Rolex Datejust a pak určitě nemůžu opomenout hodinky značky Prim. To Asi to vlastenectví :) První hodinky, které ale hodlám pořídit budou pravděpodobně hodinky značky Longines a vzhledem k financím se asi bude jednat o quartzky. 

To tak pro začátek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Ahojte,

 

můj nick je miles, první hodinky jsem dostal od strejdy - Primky, měly snad 17 kamenů a bylo to ke 13 ctinám  to bylo jaro 1979 ...vydržely dost i dva roky vojny...pak jsem moc hodinky nenosil, občas nějaký Primky (po otci který dostal za zlepšovák u Pozemních staveb jako svářeč ) až v r. 1997 jsem si koupil levný Q+Q za 398 kč z dálky vypadaly jako lepší, líbily se mi a šli jakž takž dobře...pak přišla éra mobilů a hodinky vpodstatě nenosím až před cca rokem jsme se se synem rozhodli pro Seiko 5 s arabskýma číslama a koženým řemínkem ale nedotáhli to, až teď bych se rád víc o tom všem informoval a nějaký kousek pro sebe pořídil...

 

tož tak :photo:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

 

hodinky mě nezajímaly posledních cca 27 let života. Jako kluka mě nadchly moje první hodinky (primky), pak digitálky s melodiemi a tím to haslo :). Po nástupu mobilů jsem hodinky odložil, nepotřeboval jsem je. Ale před dvěma lety jsem dostal "chytré" hodinky. Ty mě bavily, jako zajímavá hračka, ale Samsung vydžel rok, pak 2x alcatel po 6 měsících :). Tím jsem s chytrými hodinkami skončil, ale zjistil jsem, že mi chybí na ruce hodinky. Takže klasický průzkum netu, nějaké ty konzultace a koupil jsem automaty Seiko. A během toho hledání jsem zjistil, že mě to baví a po nákupu mě ten mechaniký stroj bez diod, tranzistorů a baterky nadchnul. Tak jsem se zaregistroval i tady, kdybych náhodou kupoval někdy další hodinky, abych byl v obraze ... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

 Ahoj

I když jsem zde registrovaný už více než tři roky, byl jsem do nedávna spíše ?pročítač? tohoto fóra a k nějaké větší aktivitě mě donutil, až nedávný výběr hodinek.

Ale zpátky na začátek. Mé jméno zde je number.beast (příznivci tvrdší muziky budou vědět odkud vítr vane :)) za nedlouho oslavím své 25té narozeniny.  Hodinky mě různými způsoby provázejí už od dětství, kdy jsem vlastnil několik digitálek včetně ?legendárních? plechových Montana s 16 melodiemi od rákosníků. V dětství jsem také chvíli měl své první lepší hodinky a to automatické Orienty, které můj otec už nenosil a dal mi je, bohužel jsem byl až příliš mladý, nechci domýšlet, kde je jim konec? Před časem jsem se rozhod, že po dlouhé době s prázdným zápěstím, navážu tam, kde jsem skončil. Volba nakonec padla na Orienty možná právě kvůli sentimentu viz  : http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/100158-orient-ray-blue/

Co napsat ke mně a mému vztahu k hodinkám? Nejvíce mě fascinují náramkové hodinky s mechanickým strojkem pro jejich komplexnost, složitost a funkčnost. Rád jim proto odpustím těch pár sekund za den s vědomím, že mám na ruce něco s duší.

V budoucnu budu asi zase lovit v Japonských vodách, právě kvůli mé zkušenosti s dobrou kvalitou za rozumné peníze.

Nakonec chci poděkovat všem členům za přátelskou komunitu a ochotu sdílet své zkušenosti z ostatními. 

 

:)

Upraveno uživatelem number.beast
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,
jsem Chrochtadlo a od roku 2008 zde pasivně čerpám informace. Poprvé to bylo pro zobrazení obrázku sovětských potápěčských hodinek. Od té doby se nepravidelně poohlížím po stroji, který bych chtěl nosit na ruce. Hodinky jsem nenosil asi 14 let, ale od včera mám na ruce LÜM-TEC Combat B31 a to hlavně díky vláknu http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/70493-lüm-tec-b19/.

Díky

 

post-3996-0-66865100-1479897572_thumb.jpg
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, jsem tu jiz nekolik let, ale az doted velmi nepravidelne a velmi pasivne.  Forum mi ale dalo spoustu podnetu a informaci takze chci timto alespon trochu splatit dluh:)

Moje hodinkova historie: zacal jsem pred 15 lety u Omega Bond Seamaster a Tag Heuer Carrera.  Potom jsem jako fanousek 007 zjistil ze James nosil Rolex a zacal pronikat do sveta tohoto velebrandu.  Obecne tihnu k vintage vecem, ktere v sobe maji ducha a pribeh a historii a jakousi vnitrni energii.  At uz to jsou hodinky, auta, nabytek, uzitny design, architektura, obklopuji se vecmi z 50.-80. let.  V hodinkach jsem tedy skoncil u male kolekce klasickych vintage Rolex z 70.-80. let (5513Sub, 16750GMT, 1803DD), doplnenych o pre-moon Omega Speedmaster ('68).  Diky mistnimu Prim foru jsem take objevil Orliky a predloni se mi jedny puvodni podarilo ziskat.  Svatym gralem a ambici je dopracovat se k nejakym giltovym Rolex, ale vzhledem k jejich cenam budu muset jeste dlouho setrit:) 

Diky za tohle misto, je tu dobra energie a spousta fajn lidi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, jsem tu nový a hledám zde informace o jednotlivých funkcích sport-testeru Garmin Fénix 3. Ale zjišťuji, že jsem na fóru pro fajnšmekry přes hodinky, které zřejmě smart watch moc neberou.

Jinak moje první hodinky byly Primky po dědovi. Dalším kouskem byly sportovní vodotěsné Prim Sport se silikonovým řemínkem. Z první výplaty jsem si pořídil Q+Q s duálním zobrazením (ručičkové ve spodní části s displejem). Koncem devadesátých let přišla éra mobilů a hodinky jsem na svém zápěstí neměl až do roku 2013, kdy jsem od přítelkyně dostal hodinky Timex, které jsem nedávno vyměnil za zmíněné Fénixe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...