Přejít na obsah

Představení nových členů Chronomagu


Doporučené příspěvky

Kdyby se našel někdo (nebo skupina) nejlépe z okresu Tábor, který by byl ochotný natřískat základní vědomosti do jednoho staršího floutka, ať se prosím ozve.

 

Děkuji

Zdravím tě. Jsem z Tábora, tak kdybys někdy chtěl pokecat (nejen) o hodinkách, tak se ozvi. Času moc nemám, protože stavím dům, ale na jedno skočit někdy večer můžeme...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím tě. Jsem z Tábora, tak kdybys někdy chtěl pokecat (nejen) o hodinkách, tak se ozvi. Času moc nemám, protože stavím dům, ale na jedno skočit někdy večer můžeme...

Ahoj,

 díky za nabídku, určitě ji rád využiji. Horší to bude s časem, ale myslím by jsme to mohli v průběhu září zvládnout. Osobně bych to uvítal +- kolem 15. Ale není problém se přizpůsobit. Stačí napsat...

 

 

Vítej, je to tu dost dobrý, tak se tu bav. Tvůj příspěvek je fajnovej, jsi tu správně.

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím dobří lidé, 

 

jmenuju se Honza - Chronomag forum pročítám už nějakou dobu, a prostě dorzál čas se přihlásit, už jenom abych se moh podívat na fotky u článků a recenzí. 

Vlastně taky začínám shánět hodinky. Odešly mi moje letitý Suunta Vector, co jsem nosil do lesa a taky jsem si uvědomil, že nechci svoje Certiny nosit uplně každý den. Ne že by byly nějaký super, nebo super drahý - Jsou to asi 10 let starý DS First, ale dostal jsem je k promoci, takže mají prostě citovou hodnotu, ikdyž jsou to quartzky. 

 

To co se mi líbí a co zkoumám jsou automatický potápky a klasický fliegery. 

 

No a tak čtu, hledám, koukám a hodnotím. 

Upraveno uživatelem stripping_welsh
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, jmenuji se Pavel a jako jiní přítomní vím o tomto fóru již delší dobu. Pak jsem ale přišel na to, že registrovat se má výhody a bylo hotovo :) Me první hodinky si nějak moc nevybavuji, ale jako 40-tnik jsem si prošel klasika digitálkami s kalkulačkou i bez, obyc nějakými natahovacími až jsem v patnácti dostal casio aw22, které jsem skoro nesundal z ruky :) Ty mám dodnes, ale ve 30-ti je nahradilo Seiko snab67p1. Již tenkrát jsem začal koukat po hodinkách jiných značek, ale vzhledem k cenám, jsem se pravdu jen kochal. Pak přišlo seznámení se značkou Invicta(bez komentářů ) a jasné zamereni na větší hodinky. Uplynulo deset let během kterých přišla svatba, děti, investice do bydlení a ostatní veci museli stranou. Teď jsem ale ke 40-tinam dostal možnost poridit si novější model a s tím přišla již zmíněná registrace, pročítáni a hledání informaci, prohlížení fotek, návštěva Koscomu, kde to bylo celkem fajn, ale na mě asi moc velké a tak jsem zamířil do Helveti (viz moje recenze zde v recenzích). Zde se projevila velká náklonnost ke značce Seiko a tak jsem starsimu kousku nadělil bratříčka ve formě SRPB99K1. A jak jsem si říkal, že je budu střídat, tak mám na ruce furt jen ty nové. Seiko mi už asi zůstane v srdci napořád a až se jednou poštěstí, tak bych rád druhou značku které jsem fanoušek a to Panerai.

Když už mě to štve doma nebo v práci, tak vlezu sem a aspon na chvíli se vždy přenesu do jiného světa a za to děkuji každému členovi, který sem da hezkou fotku, příběh či poradi mě nebo někomu jinému a říkám si, že ten svět není všude tak špatný...

Přeji všem krásný zbytek víkendu a chronu zdar

 

Odesláno z mého LYA-L29 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hezký den přeji všem. Jsem Luboš z Ostravy. Zaujal mě svět hodinek a zdejší fórum bude jistě dobrým zdrojem informací. Líbí se mi hodinky ze zemí východního bloku a zajímám se především o hodinky na ruku. Ale uznávám že primácký válec je pěkný kousek. Sbírám to, co se mi líbí, mám i nějaké quartzové či digitální hodinky. 

Na denní nošením mám Casio F91W-1, které jsem si naprosto zamiloval (přehlednost, hmotnost, odolnost, cena, přesnost ... ).

I když jsem si už nějaké hodinky otevřel, tak nyní sháním základní nářadí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Ahoj vsichni!

 

Jmenuju se Honza a bydlim v Praze. Jako dite jsem mel vzdycky jednoduche mechanicke natahovaci hodinky, k 18. narozeninam jsem dostal titanova Casia, ktera jsem par let pote ztratil. Od te doby jsem mel hodinky jen na mobilu, ale v posledni dobe jsem zacal znovuobjevovat krasu, eleganci a preciznost klasickych hodinek.

 

Libi se mi mechanicke hodinky, ale zaroven jsem liny je natahovat, takze chci idealne automaty. Z pohledu designu preferuji strizlivejsi veci, jednoduchy design a zboznuji otevrena srdce:) Znacky nemam zatim moc nakoukane, ale z toho, co jsem videl, se mi libi napriklad Prim, Roamer nebo Maurice Lacroix. Aktualne vlastnim jeden ultralevny quartzky Secco (abych si zase zvyknul po dlouhe dobe nosit hodinky a hned jsem si neznicil ty hezky:), jedny Roamer Swiss Matic a ted cerstve jedny automaty Doxa.

 

Tady na Chronomagu bych se primarne rad dozvedel neco noveho, seznamil se s fajn lidmi, pocetl si o zkusenostech ostatnich s ruznymi znackami i konkretnimi kousky a v neposledni rade bych do budoucna rad vyuzil i moznosti nakupu kousku, ktere treba nekoho prestaly bavit a me zrovna padnou do oka:)

Upraveno uživatelem qwc
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Ahoj všichni.

 

Na fóru se pohybuji už pár týdnů a je tedy čas se představit.

 

Můj první dotek s hodinkami nastal už v mém dětství, ale tenkrát jsem to ještě netušil Pradědeček byl pouzdrař, pracující v tehdejším předválečném Něměcku (Mohuč) a díky němu jsme si v dětství hráli (a ničili) s několika kapesními i náramkovými hodinkami. 

 

Před pár lety se mi pak 2 kusy jako pozůstatky našeho dětského řádění dostaly opětovně do ruky. Jedny velmi poškozené, ale v krásném pouzdru s naším rodovým erbem, pravděpodobně se švýcarským strojkem, druhé potom celkem v pohodě, kapesní stříbrné Longines. Podařilo se mi je dát do kupy a nyní mají čestné místo v hodinkovnici. 

 

V souvislosti s opravou těchto Longines jsem zabrousil na toto fórum a začal číst. Netušil jsem, jak moc mě to, čemu tu říkáte chronobundus, zasáhne a začne mě užírat pocit, že bych si měl nějaké další hodinky pořídit. Nejsem zrovna milionář, tedy po pročtení spousty vláken jsem se rozhodl k zakoupení obrozené legendy, želv od Seika, ty hodinky se mi moc líbily, chtěl jsem je nové z ČR, zrovna byly nabízené v akci, tak jsem je vzal a pořád mi dělají velikou radost. 

 

Jenže uspokojení se nedostavilo a jelikož jsem ze severu z pohraničí a vždy mě fascinovala historie i současná produkce Glashutte, neodolal jsem nakonec, i navzdory ceně, vintážním Spezichronům ze zdejší inzerce. Tyhle hodinky jsem si opravdu zamiloval a pokud je mám na ruce, nedokážu z nich spustit oči, navíc jdou velice přesně a spolehlivě. Dělají mi stále velkou radost. 

 

Výše uvedenou trojkou to určitě neskončí, v hodinkovnici už přistály jedny staré pětky, zachovalé Vostoky, na cestě jsou na zkoušku také svým způsobem kultovní potápky Amphibie (tady musím uznat vliv hodně zábavného a dlouhého vlákna o těchto hodinkách). Manželce jsem pořídil nová sportovní Seika, je hodně spokojená a tak nějak lépe chápe to, co se děje v hodinkovnici :-). 

 

Teď se snažím zklidnit, ale nevím, jak dlouho mi to vydrží, denně se tu objevuje tolik krásných kousků....mno, asi to většina z Vás dobře zná.

 

Mám technické vzdělání a také se tím živím, takže mě mechanické hodinky fascinují a fascinovat budou. 

 

Takže nashledanou v některém z vláken.

 

Honza. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

Jmenuji se Tomáš, jsem z Ostravy a k tomu student na VŠB. 

Na fórum chodím už několik měsíců, ale registroval jsem se nedávno, jelikož už bylo co přidat do vlákna. Svoje první Red Wingy. :P (i když jsem netrefil velikost, ale nositelný jsou).

O hodinky jsem se nikdy moc nezajímal, nějaký ten malý zájem se ale objevil před půl rokem, kdy jsem našel staré PRIMky a také si uvědomil, že vlastně každý by měl mít nějaký hodinky. Je to nadčasový a praktický doplněk. Ty PRIMky mi dal kdysi strýc jako dítěti a já "expert" jsem po chvíli přetáhl pružinu. Tak skončily v šuplíku. Po objevení jsem je nechal opravit a tady jsem tak přišel ze zvědavosti najít si o jaké PRIMky se jedná. A jak to tady bývá, než jsem se dostal do vlákna s PRIMkami, pročetl jsem hromadu dalších věcí a stále pročítám. Jsem spíše konzument informací. Po přečtení o několika značkách tady na fóru mne zaujala hlavně značka Seiko. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě to tady přijde víc jako infekční oddělení než peklo. Pořád je tady co číst a nabírat vědomosti ale už začínám přemýšlet že se proti chronobundusu nechám naočkovat... Před rokem jsem měl jedny hodinky,teď už mám patery.. Dominik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Zdravím všechny.

Jsem fanda hodinek (jako všichni na tomto fóru) Sběratel nejsem i když někdy se to asi začne u každého fandy překlápět a ani neví jak a sbírá. Ze značek mám rád hodinky Bulova, Orient, Oris. Nosím ,,otloukánky " Timberland, automaty Orient a svátečně quartz Bulova. Tomáš

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...