Přejít na obsah


Fotka
* * * * * 2 Hlasů

Tip na dobrou hospodu/ restauraci/ kavárnu...


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1380 odpovědí na toto téma

#1 Milis

Milis

    Born to be wild

  • Member_50
  • 2 159 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Neuvedeno

Publikováno 23.srpen.2010 - 19:00

Ono to souvisí s Kulináriem, ale možná by stálo za to, to vypíchnout zvlášť. Spousta z nás dost cestuje a občas by se člověk chtěl někde dobře najíst - přitom je někdy o štěstí, vyhnout se aspoň vyloženejm blafům... Takže bych sem dával tipy na hospody, o který má cenu se podělit, a asi i na hospody, kterejm by se měl člověk obloukem vyhnout..

Začnu tím kladným - Tapaz Bar Medité, Mariánské Lázně, zabloudil jsem tam úplnou náhodou. Moderní podnik, pěkné prostředí, ochotná obsluha a hlavně výborná středomořská kuchyně, v neposlední řadě docela za pár šupů. Nadšenecky vyhlížející vrchní a majitel v jedné osobě pro mě dokonce neváhal připravit jídlo mimo jídelního lístku a fakt měl radost, že mně chutná. Důstojná nabídka vín, škoda, že jsem byl autem, víno by ten chuťovej zážitek znásobilo.. Kulinářské překvapení roku, řekl bych.

http://www.medite.cz

Sakra, nezní to jako nějaká placená reklama? Není to nakonec blbej nápad...?
Na mě něco leze, já si asi lehnu.
--------------------------------------

#2 Helex

Helex

    Megazávislák

  • Member_50
  • 1 004 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Praha

Publikováno 23.srpen.2010 - 19:49

To je výborný téma!
Z jiného soudku je Happu bar, Orlická 8 v Praze na Žižkově. Mají nejlepší koktejly z těch správných surovin, kávu Illy, velikou nabídku Tequil a nebo například komplet sortiment Guatemalských rumů Botran (Zacapa). Malej oblíbenej bárek, sobotu večer nedoporučuju, otvírají v 6.
Jo a když zavřou, tak ve dvě tři, podle lidí, za rohem je v Jagellonský pizzeria Roma, která má nonstop a je dobrá :)

#3 kubson

kubson

    MegaXXLzávislák

  • Member_50
  • 5 682 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Praha

Publikováno 23.srpen.2010 - 19:52

pokud neznáte..scuk.cz

#4 Radimk

Radimk

    Megazávislák

  • Member_50
  • 4 032 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Zlín

Publikováno 23.srpen.2010 - 20:07

tak aktuálně: pohostinství V maštali v Kněževsi u Ruzyně.
Na nic si nehrají, interiér klasika vesnická hospoda, ale jídlo super. Klasika, žádné módní výstřelky. A ďábelské porce.
Jen to pivko na můj vkus trochu přechlazené, ale to je v Čechách skoro všude.
..i Tvůj čas jednou ukáže stín...

#5 Columbus

Columbus

    Kandidát závislosti

  • Member_50
  • 450 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž

Publikováno 24.srpen.2010 - 12:14

Pro ty, kteří mají rádi pizzu - Pizzeria di Carlo Karlovo náměstí Karlovo náměstí 30

#6 dagou

dagou

    Závislák

  • Member_50
  • 663 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Plzeň

Publikováno 24.srpen.2010 - 12:33

Plzeň, Bezručova - Anděl Vegetarian Restaurant. Za dobrý ceny slušný vegetariánský jídlo v hezkém prostředí. A opatro níž o dům vedle Anděl Café. Konečně mají i moji oblíbenou Jamaica Blue Mountain.
Plzeň, roh Zbrojnické a Kopeckého sadů - El Cid - Španělská a francouzská kuchyně, výběr z dobrých vín a degustační večery. To vše za velmi dobrou cenu.
"Prožijete šťastné manželství a ve stáří budete postižen chorobou jater," praví jasnovidec a netuší, že za hodinu bude sám přejet autobusem...

#7 Martz

Martz

    Seikofil

  • Member_50
  • 761 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Praha
  • Fanoušek značky:SEIKO

Publikováno 24.srpen.2010 - 12:40

Pro ty, kteří mají rádi pizzu - Pizzeria di Carlo Karlovo náměstí Karlovo náměstí 30


Tak z pizzerií bych doporučil San Pietro v Benediktské. Jen pozor, nemají takové to tenoučké těsto, ale klasické kynuté. Někomu to nemusí vyhovovat, já to mám naopak rád.
Chodím tam už bratru 15 let a spokojenost největší.

Cesta seikaře...

S ručičkama: Seiko Prospex "Samurai Save the Ocean" Special Ed. SRPC93 & Crafter Blue + Seiko Prospex "Pepsi Turtle" PADI Special Ed. SRPA21

             Seiko Prospex "Blue Sumo" SBDC003 + Seiko Prospex "White Samurai" SNM009 + Seiko "Orange Monster" SKX781

             Seiko Mechanical "Spirit" SARB033Seiko Diver 7002 + Seiko 5 "Five Fathoms" SNZH57 + Seiko 5 "Sea Urchin" SNZF17

S baterkou:  Seiko 7123-7080 Quartz Type IISeiko Chronograph SNN197

S displejemCasio GW5525A-1 G-SHOCK 25th Anniversary + Casio G-SHOCK DW5600 + Casio G-SHOCK G7710C + Casio Outgear SGW-1000-1B

 


#8 Horhe

Horhe

    Pan Kebule

  • Member_50
  • 6 816 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:ve stanu
  • Fanoušek značky:DEAD END

Publikováno 24.srpen.2010 - 12:43

Není to sice restaurace, hospoda ani kavárna, ale doporučuji Uzenářství U Bejrů v Kněžmostu. Je to první sjezd za letadlem při cestě z Mladý Boleslavi na Turnov. V Kněžmostě dojedete k faře, nebo kostelu nebo co to je, a tam už uvidíte ceduli U Bejrů - uzenářství, o kterém jste slyšeli. Doporučuji vše z vlastní produkce (mají i uheráky Pick ap) obzvláště Brusnický sušený bok, čertovky, sušenou kýtu, staročeské šunkové klobásy, španělská uzená žebra, jitrnice, jelita....Otevřeno každý den včetně neděle. Na místě samozřejmě prodávají i pečivo, takže dvacet deka teplý kladenky do jedný ruky, rohlik do druhý a juchajdá.

#9 farářskej

farářskej

    watch hater

  • Member_50
  • 2 460 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Praha

Publikováno 24.srpen.2010 - 13:08

Ježiš, chlapi, já z vás mám hlad - a ty, Horhe, tys mě dorazil úplně :D

Když už jsem otevřel hubu, tak dodám, že nejlepší uzený pečený koleno, o jakým jste v Praze mohli snít, dostanete v Mlsný koze na Újezdě (Q.E.D. v průběhu glycinovskýho srazu) a na kafe se vyplatí zajít na dvě místa - buď je to Káva káva káva na Andělu, kde už jsem absolvoval několik minisrazů i hodinkovejch schůzek, a taky Café Ebel v Rytířský ulici, která leží kolmo na spojnici Národní-Kaprova.

Měsíční hodiny by chtěl každej.


#10 Horhe

Horhe

    Pan Kebule

  • Member_50
  • 6 816 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:ve stanu
  • Fanoušek značky:DEAD END

Publikováno 24.srpen.2010 - 13:35

To jsem tam byl dneska jen zlehka doplnit zásoby, jelikož sušenýho špeku už mám doma jenom kousek, a poslední klobásu mi včera snědla žena aby měla dobrý mlíko. Škoda že už je většina v mražáku, mohl jsem to vyfotit, ale mám přes 3 kila uzenin lehce přes 500 Kč. Dostal jsem malej bonus v podobě vakuovanýho salámu. Jen pro inspiraci popíšu můj nákup, který v podstatě obsahoval většinu toho co jsem doporučoval. Pro osobní potřebu: 13 staročeskejch uzenejch klobás (přes 2KG), 8 čertovek (mirně pikantní tvrdé klobásky), 2 kousky španělskejch uzenejch žeber (ještě teplech, něco přes kilo), kroupový jelito, a nižší sušenej bok. Za ta léta, co tam jezdím jsem si mohl stěžovat maximálně jednou (a to stejně byla asi moje vina) jelikož jsem měl lehce zasmrádlou jehněčí klobásu, kterou jsem chtěl dát na gril, ale venku bylo 35 stupňů a jel jsem asi 100 km...
Dost lidí si udělá výlet jenom kvůli Bejrům, za 2 litry naplníte mražák, a opravdu kvalitnější uzeniny jsem dosud nejedl. Ani v cizině.

#11 Martz

Martz

    Seikofil

  • Member_50
  • 761 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Praha
  • Fanoušek značky:SEIKO

Publikováno 24.srpen.2010 - 13:35

Tak když jsme u těch uzenářů, tak cestou po D1 doporučuji zastávku ve Velké Bíteši. Je to hned u Exitu 162 a v obci na náměstí (nelze minout) je Slámovo uzenářství. Taky vynikající nákup! Sortiment nebudu rozepisovat, ale kdo má rád klobásky, salámky a nebo si tam jen chce dát něco na stojáka cestou ze služebky, není problém ;)

Cesta seikaře...

S ručičkama: Seiko Prospex "Samurai Save the Ocean" Special Ed. SRPC93 & Crafter Blue + Seiko Prospex "Pepsi Turtle" PADI Special Ed. SRPA21

             Seiko Prospex "Blue Sumo" SBDC003 + Seiko Prospex "White Samurai" SNM009 + Seiko "Orange Monster" SKX781

             Seiko Mechanical "Spirit" SARB033Seiko Diver 7002 + Seiko 5 "Five Fathoms" SNZH57 + Seiko 5 "Sea Urchin" SNZF17

S baterkou:  Seiko 7123-7080 Quartz Type IISeiko Chronograph SNN197

S displejemCasio GW5525A-1 G-SHOCK 25th Anniversary + Casio G-SHOCK DW5600 + Casio G-SHOCK G7710C + Casio Outgear SGW-1000-1B

 


#12 Skalamander

Skalamander

    Megazávislák

  • Member_50
  • 1 010 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž

Publikováno 24.srpen.2010 - 13:49

Tak když jsme u těch uzenářů, tak cestou po D1 doporučuji zastávku ve Velké Bíteši. Je to hned u Exitu 162 a v obci na náměstí (nelze minout) je Slámovo uzenářství. Taky vynikající nákup! Sortiment nebudu rozepisovat, ale kdo má rád klobásky, salámky a nebo si tam jen chce dát něco na stojáka cestou ze služebky, není problém ;)


ve VB je i fajn motorest. Už jsem tam dlouho nebyl, ale vždycky jsme se tam stavovali na vynikající játrové řízky.

EDIT: Tak prd, spletl jsem si to, ten motorest je jinde. Ale i ve VB je fajn hospoda- U Raušů, s obrazy celebrit a výborným gulášem :)

Tento příspěvek byl upraven od Skalamander: 24.srpen.2010 - 13:53


#13 Helex

Helex

    Megazávislák

  • Member_50
  • 1 004 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Praha

Publikováno 24.srpen.2010 - 14:29

ve VB je i fajn motorest. Už jsem tam dlouho nebyl, ale vždycky jsme se tam stavovali na vynikající játrové řízky.

EDIT: Tak prd, spletl jsem si to, ten motorest je jinde. Ale i ve VB je fajn hospoda- U Raušů, s obrazy celebrit a výborným gulášem :)

Jojo, u Raušů, nebo jak se ji říká po zakladateli u Karlíčka je dobrá, muzikanti tam staví na cestách kdykoli to jde. A když po hotovce vylezete ze dveří, stačí se odkulit asi 15 metrů doprava a tam je výborná cukrárna, třeba pařížský chlebíček mňam. Pravá šlehačka samozřejmostí :)
Jinak ještě na zastávce Na padesátém na zahradňáku je pizza Veranda. Doporučuju těstoviny s kousky roštěné a rozmarýnem!!! Vše dobré, pizza ok :)

#14 vojt

vojt

    CHRONOmaggi

  • Member_50
  • 813 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Jablonec nad Nisou

Publikováno 24.srpen.2010 - 17:51

... Uzenářství U Bejrů v Kněžmostu...

Jo, to je fakt, vyjímečná kvalita. Motivační foto sušeného boku z moto výletu :angel:
Přiložený soubor  P1020954.JPG   150,44K   1 Počet stažení

Rolex Explorer 114270
Rolex Sea-Dweller 16600
Omodox


#15 Horhe

Horhe

    Pan Kebule

  • Member_50
  • 6 816 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:ve stanu
  • Fanoušek značky:DEAD END

Publikováno 24.srpen.2010 - 17:58

Jo, to je fakt, vyjímečná kvalita. Motivační foto sušeného boku z moto výletu :angel:
Přiložený soubor  P1020954.JPG   150,44K   1 Počet stažení

ANO to je přesně ono. To mám fakt nejradši.

Přikládám dnešní španělská rieberka.

Přiložený soubor (y)



#16 Milis

Milis

    Born to be wild

  • Member_50
  • 2 159 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Neuvedeno

Publikováno 24.srpen.2010 - 18:33

Jo, to je fakt, vyjímečná kvalita. Motivační foto sušeného boku z moto výletu :angel:
Přiložený soubor  P1020954.JPG   150,44K   1 Počet stažení

Teda zejtra sedám na motorku a jako bych se už viděl, jak se tam naparuju! Pánové, parádní tip. :notworthy:
Na mě něco leze, já si asi lehnu.
--------------------------------------

#17 Horhe

Horhe

    Pan Kebule

  • Member_50
  • 6 816 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:ve stanu
  • Fanoušek značky:DEAD END

Publikováno 24.srpen.2010 - 18:36

Teda zejtra sedám na motorku a jako bych se už viděl, jak se tam naparuju! Pánové, parádní tip. :notworthy:


Vem si velkej batoh :)

#18 Milis

Milis

    Born to be wild

  • Member_50
  • 2 159 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Neuvedeno

Publikováno 24.srpen.2010 - 18:45

Vem si velkej batoh :)

Vezmu. :) Já si doteď jezdil pro klobásy ke Klátilovi do Pacova, ale je to přecejen trochu z ruky. Je to ten uzenář, jak dva nebo tři roky tomu nazad vyhrál se svojí Matoušovou klobásou mistrovství světa v klobásách.
Na mě něco leze, já si asi lehnu.
--------------------------------------

#19 Horhe

Horhe

    Pan Kebule

  • Member_50
  • 6 816 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:ve stanu
  • Fanoušek značky:DEAD END

Publikováno 24.srpen.2010 - 18:51

Vezmu. :) Já si doteď jezdil pro klobásy ke Klátilovi do Pacova, ale je to přecejen trochu z ruky. Je to ten uzenář, jak dva nebo tři roky tomu nazad vyhrál se svojí Matoušovou klobásou mistrovství světa v klobásách.


Hmm, zajímavé, díky za tip. Dost jezdim, tak se tam někdy stavim.


Jako další tip mám opět né restauraci, ale pekárnu frgálů. Frgály jsou takový velký koláče, třeba s hruškama, tvarohem a tak různě. Mnou doporučované je =hrachovec"]Cyrilovo pekařství v Hrachovci kousek od Valašskýho Meziříčí. Mám pocit, že snad i posílaj koláče dopravcem. Pokaždý, když jsem tam zastavil, tak tam bylo minimálně pět aut s různejma spzkama, ale vždycky jsem to vyhrál.

#20 farářskej

farářskej

    watch hater

  • Member_50
  • 2 460 příspěvků(y)
  • Pohlaví:Muž
  • Bydlí:Praha

Publikováno 24.srpen.2010 - 18:52

Důrazně žádám moderátora, aby tohle vlákno zamkl a smazal - působí mi duševní újmu a mám hlad :D

Měsíční hodiny by chtěl každej.