Přejít na obsah

Seiko Spirit SBPP003


efreeti

Doporučené příspěvky

Již dříve ve mě uzrálo přesvědčení, že "potřebuju" hodinky s bílým ciferníkem a zároveň sem si chtěl vyzkoušet chrona. Tyhle Seiko SBPP003 mi padly do oka už listování japonským katalogem, který mi Seiya Kobayashi poslal "zákeřně" v zásilce s jinými hodinkami. Po epizodě s Tissot mě to k nim stejně táhlo dál, tak sem se rozhodl, že se nebudu už dál trápit a vyzkoušel sem po Seiya a Higuchi i třetího provařeného prodejce z Japonska s lehce nešťastným názvem Chino Watch. Po peripetiích s zasíláním prostřednictvím Fedex (mimochodem kvůli jejich zdlouhavým celním procedurám a poplatkům za zastupování v celním řízení je vřele nedoporučuji) sem mi před pár týdny hodinky dostaly konečně do rukou.

 

K samotým hodinkám...

 

Seiko Spirit SBPP003 jsou jeden z výsledků Power Design Project, ve kterém Seiko umožňuje svým designerům, aby vyjádřili svoji kreativitu v nových a neprozkoumaných směrech a tvořili bez ohledu na omezení, které přináší komerční rozhodování. Tento projekt od roku 2002 představuje každoročně zhruba desítku unikátních konceptů hodinek. Několik účastníků tohoto projektu získalo mezinárodní ocenění a několik výtvorů se již prosadilo do masové produkce. Tento konkrétní model se účastnil projektu v roce 2007. Jeden by řekl marketingové bláboly, ale mrkne zde.. http://www.seiko-wat....jp/p_design/e/ ...není to krása?

 

Takže asi nepřekvapí, že tyhle hodinky jsou jednoznačně o designu. 10.9mm tenké ocelové tělo, 40mm šířka, 46mm lug-to-lug, zrcadlové dýnko, krásně zakřivený tvar nožek, pevná, černá tachymetrická stupnice (bohužel nedokážu rozeznat materiál, ale lehce poškrábatelný plast to určitě není), vypouklé hardlex minerální sklo a krásný ciferník. Plastické chromované indexy (s vyjimkou 6. a 12. hodiny), chromovaný rámeček datumovky, chromované ručičky a chromované dokonce i kruhové výseče minutových stopek a alarmu. Luminiscence je velmi decentní a pochopitelně nevydrží příliš dlouho, ale samozřejmě je nanesena jak na ručkách tak na indexech. Vevnitř bije osvědčený quartz 7T62, baterie údajně vydrží 2-3 roky. Korunka nešroubovací, tlačítka bytelná, WR50. Hmotnost s náramkem 103g ...ano tyto hodinky, přestože ocelové, jsou lehké jako pírko, na ruce je téměř necítíte...a abych nezapomněl...NÁRAMEK...nejlepší a nejhezčí co jsem viděl. Začíná u nožek na 20mm a zužuje se k pouhým 15-16mm u spony, tenký je asi 2-2,5mm. Nikde žádný plech. Spona je taktéž miniaturní 18x15mm (nejmenší co jsem zatím kde viděl) a v kombinaci se zužujícím se tahem hodinky opticky zvětšuje.

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

 

Jako bonus - moje komplet sbírka pro porovnání velikostí (zejména je zajímavá masivnost tahu Monster a subtilnost tahu Spiritů).

 

Posted Image

 

Posted Image

 

A to je vše! Přesnému času zdar!

P.S. Verze s černým cifrem SBPP001 je určitě přehlednější, ale ta bílá je tůůze krásná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...