Přejít na obsah

Moje "sbírka"


ggrand

Doporučené příspěvky

30 lap má paměť na poslední měření. Zaznamenává časy kol a mezičasy. Mezi koly se lze pohybovat, ale není tu průměrný čas ani nejlepší čas jako u 150 lap. Nedošel jsem na to, jak paměť vymazat. Kupodivu se někdy smaže sama od sebe, což rozhodně není plus.

U funkcí, které člověk nepoužívá, může vypnout jejich zobrazování, takže se neutlačítkuje k smrti při přejíždění funkcí. Opět je tato funkce u hodinek, které ji skoro ani nepotřebují, za to 150 lap by ji potřebovaly jako sůl. Uvidím, jak to bude dál s přesností, ale zatím je to bída. Dřív moje nejméně přesné digitálky byly Expeditony, ale teď jsou to tyto 30 lapy. Za týden udělaly 10 vteřin rozdíl oproti rádiem řízeným.

Závěrem bych to nějak shrnul. Hodinky se mi líbí ostrýma liniemi přechodu pásku v tělo a i barevnou kombinací. Ovládají se jako jiné Timexy, takže taky výborné. Vlastně tyhle hodinky mají všechno, co by digitálky měly mít a za pár šupů a váží pouhých 35g, takže je můžu s klidem doporučit. Funkčně i zpracováním u Casia nejde nalézt konkurenta v dané cenové kategorii a zpracováním je překonají až géčka.

post-11518-069152500 1304348889.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zpět k vytrvalostnímu testu. Už skončil! :rolleyes: F28W po 8 hodinách v kelímku s vodou naprosto ok. Dalšího rána jsem je šoupl do mrazáku na 4 dny(neměl jsem čas je dřív vydělat). Pak jsem je teda na popud místních pustil asi z 6 metrů na beton(nad hodinkama při dopadu bylo asi 5 cm ledu). Pak jsem jsem je honem hodil do dřezu a přelil 2l vařící vody. Kuknu na displej a hodinky jedou, ale je v nich zamrzlá voda a jsou časem mimo asi o 20 vteřin. Tak jsem je otevřel a nechal vysušit a jedou dál. Vnitřní hrany dýnka se při těch všech testech odštíply, takže se nedivím, že do nich zateklo. Sprchu atd. zvládají i nadále na jedničku ale den a půl ve vodě jim dobře nedělá. Tímto končím s testem, ani nedojde na kladivový test ala Mudman. Hodinky dostanou čestné místečko v šuplíku a možná je jednou za čas provětrám, protože na práci je zastupují nové W-71,které budou díky stopkám užitečnější.

post-11518-017441000 1304349999.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Tak se po víc než půl roku hlásím, jak to vypadá s mojí sbírkou. Bledě :) Z digitálek nosím nakonec tak trošku památeční "odrazkové" Timexy. Sice mi DW5600MS vyhovovaly více, ale peníze z nich se mi hodilo přemístit do sekce mechanických hodinek a tyhle v Timexy k práci stačí. V šupleti se ještě válí ony přejeté a jinak znásilněné F28W. Ty nenosím. Ještě mám v nerezu nějaké "no name" , ale jednou jedou, podruhé zas ne a po výměně baterky jsem je nesl v kapse bundy nějak se blbě opřel o kliku a udělal pavoučka na skle, takže taky zabité hodinky.

Ale až odejdou Timexy, tak bych rád zkusil něco s vibračním budíkem nebo se ještě uvidí za těch pár let. Třeba konečně skončí móda nesmyslně velkých hodinek a bude v géčkách větší výběr.

post-11518-069082100 1325527838.jpg

post-11518-033261800 1325527841.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se po víc než půl roku hlásím, jak to vypadá s mojí sbírkou. Bledě :)

 

hehe, to mi něco připomíná. původně jsem na forum vlezl krz digitálky.. teď mi teda zbyly dvoje géčka - z toho jedny mám na prodej. chci si nechat jen GD100 na občasné provětrání nebo vyjímečně špinavou práci, jinak s digi asi končím.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

lub: Ono to bude i tím, že digi, které by se mi líbily nejsou v pořádném pouzdře, všecko plast. Sice jsou kovové modely, ale nenašel jsem nic, co by se mi líbilo. Nechápu to. Seiko je schopné vyprodukovat nerez pouzdro se šroubovacím dýnkem, klenutým sklíčkem, otočnou lunetou, komplet nerez tahem,wr200m a mechanickým strojkem do 150 doláčů. Casio si nebojí říct za nerez pouzdro se šroubovacím dýnkem a plastovým řemenem víc jak 300dolarů. A to nejsem za větší masovku než jsou Seika zaplatit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hehe, to mi něco připomíná. původně jsem na forum vlezl krz digitálky.. teď mi teda zbyly dvoje géčka jinak s digi asi končím.

 

Ale digi dnes nosí avantgardní výstřední sběratelé = vip mezi chronomagory :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Něco jsem hledal ohledně F91W, klasice největší a narazil na tohle téma a zhrozil se. 10let! Tak dlouho mám F28W. Tak jsem se rozhodl zrevidovat, co mám.

IMGP6777.thumb.JPG.32a420f975b8bcaa1443cd8d69f7e9f0.JPG

Digitálek moc nezbylo. Tohle je teď momentálně moje baterkové království. O kvarckách asi nemá moc cenu ve vlákně digitální hodinky mluvit, tak zrychleně. Z leva:

Seiko SNE498, známé též jako solar Tuna, solární napájení, nic kromě datumu a času neukážou. Cesta k nim vedla přes skutečné tuňáky, Darth Tuna SBBN011-neuznávám jako tuňáky cokoliv bez monolitického pouzdra. Ale Darthy za ty prachy nestojí(tenkrát 40k) - nabarvený keramický shroud-> podkladní keramika je svítivě bílá, takže jakékoliv odření černění a svítí bílá čára. A taky zpracování nebylo dle mého gusta -> byl vidět trošičku otřep na ručce jak ji stříhali z plechu a jeden index neměl na 100% perfektně nanesenou barvu. Ale já jsem rypák. Takže šly z domu. Design se mi ale moc líbil, tak jsem hledal quartzky na lítačku. A našel tyhle soláry. Předchůdci těhle solárů měli datumovku mimo hodinový index (4:20 třeba) a to byl hnus. Tyhle jsou super. Jednak mě překvapilo, že jak nejsem na zlatou, tak tady to funguje dobře. Datumovka místo indexu - s tím jsem OK, na poměry Seika jsou nízké - 12mm, design vycházející z Darth Tuna, svítí taky OK - nejsou to ale Monstra, plastový shroud má texturu, že není vidět opotřebení a přitom jako absorber nárazů z podstaty materiálu funguje líp jak kovy nebo keramika. Luneta svítí 60-20min. Guma super včetně kovového očka na řemen. Snad jediné, co jim chybí je safír. PVD zatím drží.

Dřevěné Woodhood, strojek Miyota 2115. Díky focení jsem si všimnul, že mi na konci prosince odešla baterka. Vydržela 3 roky. Jako fanoušek bronzových hodinek a obecně patinujících hodinek jsem tenhle dárek uvítal. Hodinky jsou ze dřeva, včetně tahu, dýnka, ciferníku a korunky. Spona žádná mikroregulace, k hodinkách žádné půldílky tahu, takže jak to vyjde, tak to vyjde. Naštěstí mě to vyšlo a nosí se super. Titanové hodinky jsou lehké. Tyhle jsou ještě dál. Někde v popisu se o nich psalo, že mají mít safírový povlak na sklíčku. Si říkám, to je nějaký kec. Ale pravdou je, že jsem sklíčko za 3 roky nepoškrábal - na pětkách jsem za kratší období nachytal škrábance, tak na tom asi něco bude. Tah reaguje na vlhkost a pak se hůř pohybuje. Hodinky jsou celé lakované. To jsem zjistil až se jima dotkl hliníkové desky rozehřáté na 250°C. Lak se v místě kontaktu oloupal. Za ten čas se v exponovaných místech lak oleštil, ale nezmizel úplně (kromě spáleného místa). Takže patinace se neděje ani zdaleka, jak jsem doufal. WR nula, pod dýnkem není těsnění, ale už jsem se jednou zapomněl a vysprchoval se s nima a nic se nestalo. Tak uvidíme, jak budou fungovat po výměně baterky.

Další jsou moje první koupené hodinky, co si užily pekla zkoušením, co vydrží. Za tu dobu jsem 1x měnil baterku, jinak je prakticky nenosím.

Casio F28W. Taky si prošly peklem a dostaly zabrat a je to na nich vidět. Asi tak rok zpátky se rozpadl origo řemen, takže je mám teď na 18mm natu, co se mi válel mezi ostatníma páskama. Baterka stále původní. Nosily bych je víc, ale děsně mi vadí, že nemají podsvícení. Takže jsou na cestě F91W, které sice nemají ukazatel měsíce (alespoň nemusím přemýšlet, které číslo je den a které datum), ale svítí :)  a míň retro jsou asi jen o rok - F28W přišly v 1988 a F91W 1989. Roky se trochu liší zdroj od zdroje.

Konečně vrchol hodinkovnice Rangemany. První kus jsem koupil hned po vydání. Štvala mě velikost, tak jsem je prodal. Za pár let jsem šel na rohlíky a vidím, že končí Planeo hodinky, vše za 50%. Jelikož jsem asi šel poměrně pozdě, zbyly tam už jen drahé hodinky a mezi nima tyhle. Takže jsem za rohlíky utratil zatím asi nejvíc právě ten den. Co říct. Nejlepší géčka, co jsem měl. A měl jsem jich hodně. Z funkcí prakticky používám akorát čas, stopky a kompas. Ale ovládáním jsou na Casio poměry super. Okamžité spuštění stopek pravým dolním tlačítkem je moje oblíbená funkce při vaření čaje. V zobrazení času hodinky značí, že na pozadí běží stopky nebo odpočet. Nemusím projíždět všechny funkce abych se vrátil na domovskou obrazovku, stačí podržet dýl Mode. Tady se někdo učil od Timexu. Co mě ale pořád štve, je jejich velikost. Obr hodinky, přitom displej je poměrně malý. Hlavně ta výška... Displej je tak trochu ostuda - poměrně nížší kontrast číslic,podsvícení je 2 ledkama a pozorovací úhly taky nepatří k nejlepším :( Hlavně velikost a jistá nostalgie mě vedla k objednávce a očekávám DW5600E. Moje první géčka byly GWM5600, pak hromada dalších, ale čistokrevné DW5600E jsem neměl, jen jejich tmavou verzi s inverzním displejem a to bylo špatné kvůli displeji.

No a poslední jsou nějaké běhací Sigmy, které přemýšlím, komu dát. Dnes nepodstatné kvůli sportovním náramkům a chytrým hodinkám. Jako hodinky je to bída, na běhání je to zase ergonomická bída. Takže je vlastně ani nezapočítávám.

Na fotce chybí moje odrazkové Timexy. Odešel jim řemen, jednou už jsem jim měnil baterku. Byly fakt dobité. Jenže kdyby byly jen dobité. Ony byly odporné. Polovina pouzdra byl barvený plast, takže to slézalo, plastové sklíčko mělo to nejlepší za sebou. Takže jak odešla baterka podruhé, zrušil jsem je. Život je moc krátký na nošení hodinek, které nedělají radost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 8. 1. 2012 v 19:24, lub napsal:

hehe, to mi něco připomíná. původně jsem na forum vlezl krz digitálky.. teď mi teda zbyly dvoje géčka - z toho jedny mám na prodej. chci si nechat jen GD100 na občasné provětrání nebo vyjímečně špinavou práci, jinak s digi asi končím.

dík, žes to vytáhnul, kolego.

to jsou hrozný moudra co člověk vede...kdyby jen věděl, co bude za 9 let - digitálek mám zase 3 prdele :D 

jinak jeden postřeh - mám nově DW-5750 a řekl bych, že mají lepší odraznou folii pod displejem než DW-5600 a o hodně lepší než u DW-290.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ale jako jó..beru. každý mají svoje... mě (momentálně :D ) víc oslovují 5750. z hranatých jsem měl gw-m5600, g-5600, 2 x dw-5600.. zajímavý, že radiosolární verze mě nechytly, nesedí mi tam ten ležatý a zhuštěný font číslic - tyhle staré dw-xx jsou pohlednější.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...